sci-fi

 • Transformers: The Last Knight hopelijk het einde van de franchise

  Transformers: The Last Knight begint met een proloog vanuit de middeleeuwen. Merlin is geen tovenaar maar zijn krachten kwamen direct van de oude Transformers, die hem ​​buitenaardse wapens hadden gegeven om de vijanden van King Arthur te verslaan. Eeuwen later komt Optimus Prime einde lijk aan op het vernielde Cyberton daar ontmoet hij zijn maker  Quintessa ( Gemma Chan ) die geet Optimus Prime opdracht om terug naar de aarde te keren en het wapen dat de oude transformers te zoeken en zo Cybertron te redden. Quintessa verandert Optimus in "Nemesis Prime," nu met slechte paarse ogen en een anti-menselijke missie, want Cybertron kan enkel overleven als het de aarde opslorpt. Op Aarde, worden de Transformers opgejaagd door de mens, Cade Yeager (Mark Wahlberg) probeert de overgebleven transformer te redden en leeft met prime's trouwe autobots verborgen op indianen reservaat. Tot hij wordt opgeroepen door de mysterieuze heer Edmund Burton (Anthony Hopkins). Cade moet samen met Oxford-historicus Vivian Wembley (Laura Haddock) op zoek gaan naar het wapen van Merlijn want enkel hun twee kunnen de aankomende vernietiging van de aarde voorkomen.

  Ik heb het gevoel dat Michael Bay gedacht heeft, "ik steek er wat meer explosies in de film en het hele verhaal doet er dan niet meer toe", want dat is wat ik dacht toen ik de film zag. Deze vijfde transformers film is totaal overbodig en qua verhaal heel zinloos en klopt ook van geen kanten. In de allereerste film werden de transformers aangetrokken door de allspark, en nu wordt er beweerd dat ze worden aangetrokken door het wapen dat de transformers aan Merlijn gegeven heeft. Is bay soms zelf vergeten wat hij in zijn films heeft gebracht? Ook zit er in deze film amper nog humor in, en is dit nu iets dat deze films toch mee groot heeft gemaakt. Transformers: The last knight verspilt ook het talent van de Academy Award winnaar Hopkins, die wordt gereduceerd tot een stereotype van een rijke Engelse Heer die samen met zijn hardnekkige robot butler, Cogman (Jim Carter), de moet anderen informeren over zijn geheime organisatie. Zelfs de toevoeging van Izabella (Isabela Moner), een nieuw weesfiguur, fizzles; Ze begint met potentieel, maar heeft uiteindelijk geen verdere invloed op het verhaal. Liefhebbers van Michael Bay zijn films weten meestal wat te verwachten maar deze film is echt een teleurstelling. Het beste in deze film zijn altijd al de transformers geweest, maar deze keer is er veel te veel menselijke interactie. De film is met zijn twee uur en half vijftien minuten korter dan    Transformers: Age of Extinction maar is toch nog steeds 45 minuten te lang. Want voor mij heel verontrustend was is dat het einde van de film duidelijk maakt dat er nog een vervolg zit aan te komen. Er kan alleen maar gehoopt worden dan dat Bay gemerkt heeft dat deze film veel minder opgebracht heeft, en dat hij zich afvraagt wat daar de reden kan van zijn en zich helemaal herpakt en terug een leuke en degelijke transformers film aflevert. • Beyond Skyline trailer

  Zeven jaar geleden verscheen de science-fiction Skyline, die liet zien hoe Aliens mensen van de aarde haalde voor hun eigen doeleindes. De film gemaakt met een beperkt budget deed het redelijk goed, maar werd door de mainstream pers afgebrand maar de dvd's en blu rays zorgde er voor dat deze film een kleine cult volging kreeg die altijd bleven hopen op een vervolg. Deze komt er nu aan onder de titel Beyond Skyline en daar van is er vandaag een trailer verschenen die er eerlijk gezegd heel erg nice uit ziet. Beyond skyline is nog een vervolg nog een prequel van Skykline maar speelt zich op het zelfde moment af als de gebeurtenissen van skynline. In Beyond Skyline zet een ruige detective alles op alles om zijn zoon te redden uit een bijzonder gruwelijk buitenaards ruimteschip. Bovenstaande beelden tonen aan dat de film beschikt over nog best aardige computeranimaties. Er zijn rollen voor onder meer Frank Grillo (Captain America), Bojana Novakovic (The Woods), Jonny Weston (Taken 3), Iko Uwais (The Raid) en Callan Mulvey (Batman v Superman: Dawn of Justice)

 • Life, een realistische alien film

  Een buitenaards organisme veroorzaakt dood en verderf op een ruimte station, dit klinkt voor vele ski-fi fans heel bekend in de oren want al heel vaak is dit scenario in beeld gebracht, het enige verschil is dat men het nu op een heel realistische manier brengen. In Life speelt het verhaal zich niet af in een verre toekomst maar in het heden en speelt het hele scenario zich af op het internationaal ruimte station ISS. Een Team van 6 astronauten zitten te wachten op een satelliet die bodemstalen heeft genomen van mars, uit een controle zou gebleken zijn dat er een eencellig organisme in de bodem zitten. In de naam van wetenschappelijk onderzoek besluit de hoofdonderzoeker (Britse acteur Ariyon Bakare) het organisme uit zijn stasis te halen, en wordt beloond door een snelgroeiend glob van gelatineuze kwaadaardigheid. In het begin loop alles heel soepel, het team noemen het organisme Calvin en Calvin begint zich al heel snel te ontwikkelen naar een meer cellig organisme. Door een technische storing krijgt Calvin geen zuurstof meer en gaat terug in een slaapfase als hij door een elektrische schok terug wordt wakker gemaakt ziet deze dat op een aanval op zijn leven en schakelt hij over naar overlevingsmodus. De zes astronauten, technieker Rory Adams (Ryan Reynolds), oorlogsveteraan David Jordan (Jake Gyllenhaal) quarantainespecialist (Rebecca Ferguson), communicatiespecialist Sho Murakami ( Hiroyuki Sanada) commandante Olga Dihovichnaya (Ekaterina Golovkina) en wetenschapper Hugh Derry (Ariyon Bakare) moeten niet alleen hun eigen levens redden, maar ook voorkomen dat Calvin de aarde bereikt. Ik geef toe toen ik de trailer zag had ik het gevoel dat dit de zoveelste film in het rijtje zou zijn en had dus niet echt de behoefte om deze film te bekijken, maar nu ik er mij aan gewaagd heb ben ik wel blij dat ik hem gezien heb. Scenaristen Paul Wernick en Rhett Reese die vorig jaar de superhelden kaskraker  'Deadpool' schreven hebben het beste van films als Alien samengevoegd, net genoeg om bepaalde clichés te vermijden en zo een spannende thriller gemaakt waardoor je heel de tijd op het puntje van je stoel zit.