FILMS & SERIES - Page 5

 • Trailer nieuwe Komedie Blockers

  Een nieuwe komedie van de producenten van Bad Neighbors en de schrijver van Pitch Perfect! Drie tienermeisjes sluiten een pact om hun maagdelijkheid te verliezen tijdens het aankomende schoolbal. De ouders van hen komen echter achter hun plan. Samen lanceren ze een geheime nachtelijke operatie om te voorkomen dat de tieners hun overeenkomst verzegelen.

 • Marvel's The punisher Review

  Bij Netflix maken ze de ene marvel serie na de andere, na Daredevil, iron fist, Luke Cage, Jessica Jones en the Defenders heeft nu ook The Punisher een tv serie gekregen. De eerste Punisher film verscheen in 1989 en de rol van the Punisher werd gespeeld door Dolph Lundgren het was dan wachten tot  2004 en de rol van de Punisher ging toen naar Thomas Jane, in 2008 kwam dan de derde en voorlopig ook laatste Punisher film uit dit maal ging de rol van de Punisher naar Ray Stevenson. Geen van de films kon echt overtuigen en het leek er op dat het personage een langzame dood zou krijgen. Maar bij Netflix dachten ze daar anders over, ze waren er namelijk in geslaagd om Daredevil terug tot leven te wekken en in het tweede seizoen lieten ze de Netflix kijkers al kennis maken met The Punisher.

  The Punisher kreeg dus ook zijn eigen serie op Netflix in de serie wordt de rol vertolkt door Jon Bernthal, nu hoor ik het jullie afvragen of je de twee seizoenen van Daredevil moet gezien hebben om de serie te kunnen volgen, mijn antwoord nee je krijgt in het begin nog enkele beelden dat hij op jacht gaat naar de moordenaars van zijn vrouw. Maar het kan wel geen kwaad om hem al in Daredevil bezig te zien. Je ziet in begin dat Castle zijn jacht stopt hij heeft iedereen die met de moord op zijn vrouw omgebracht en probeert terug een zo normaal mogelijk leven te leiden als Francis Castiglione, dat lukt hem betrekkelijk goed, hij houd zich wat op de achtergrond en zoekt zo weinig mogelijk contact, maar als een mede collega in de problemen komt besluit hij nog één keer in actie te komen maar zo wordt hij opgemerkt door Micro een NSA analist die net als Calste dood wordt gewaand en die gerechtigheid wil bekomen.

  Deze serie gaat niet over wie de daders waren van de moord op zijn gezin maar over één van de geheime missies in het verleden van Frank. De serie richt zich ook op het offer dat soldaten brengen in oorlog en hoe thuiskomen niet zo eenvoudig is als het lijkt. Innerlijke demonen, PTSS, eer en een misplaatst gevoel van loyaliteit zijn onderwerpen die in deze serie aan de orde komen. Dit krijgen we te zien in het  angstaanjagend en tragische verhaal van het personage van Lewis Walcott. Lewis vertegenwoordigt de geestelijk gefolterde soldaat die wordt achtervolgd door de geesten van oorlog en geplaagd door extremistische ideologie. Lewis vertegenwoordigt wat er gebeurt als wij als samenleving niet om onze veteranen geven. En dan is er Jon Bernthal. Bernthal nam wat hij ons gaf in Daredevil en perfectioneerde het. Presterend als het fysiek gewelddadige en emotioneel gepijnigde Castle, toont Bernthals gezicht alleen de pijn en woede die in dit personage zit. Simpel gezegd, Jon Bernthal werd geboren om deze rol te spelen. Hij is Frank Castle. Hij is The Punisher. Omringd door een ongelooflijke ondersteunende cast, waaronder Amber Rose Revah, Ebon Moss-Bachrach, Ben Barnes, Jaime Ray Newman, Paul Schulze, Daniel Webber, Daredevil's Deborah Ann Woll en schermveteranen C. Thomas Howell en Mary Elizabeth Mastrantonio excelleert de serie tot een hoog niveau.  Iedereen zou deze serie moeten zien of je nu een strip fan bent, liefhebber van actiefilms of iemand die op zoek is naar kunst met een waardevolle boodschap. Marvel's The Punisher levert op alle fronten.

 • Thor: Ragnarok de meest vermakelijke Thor film tot nu

  Geplaagd door visioenen van Ragnarok - dat wil zeggen, de dood van de goden en het einde van Asgard - gaat Thor op pad om de lang voorspelde ramp Ragnarok af te wenden. Na het ondergaan van een vreselijk persoonlijk verlies, ontdekt de zoon van Odin de levens veranderende waarheden over Asgard, zijn familie en de ware dreiging. Maar het zit Thor niet mee. Nadat hij dacht Ragnarok voorkomen te hebben, blijkt er een nieuw probleem zijn koninkrijk te bedreigen. Hella, de godin van de dood en Thor zijn oudere zus, blijkt een gevaarlijke en zeer dodelijke tegenstander te zijn die er in slaagt om Thor en Loki uit het koninkrijk te werken. Thor beland als gladiator in het rijk van Grandmaster, een rijk en machtig wezen, welke zichzelf en zijn volk vermaakt met gevechten in een Arena. Hier vind Thor de verloren gewaande Hulk terug net als zijn niet zo geliefde geadopteerde broertje Loki. Thor probeert een team te maken om te ontsnappen en zo zijn geliefde rijk te redden van de ondergang en moordlustige godin Hella.

  Bij Marvel hebben ze goed geleerd van het succes van Deadpool, want zowel Spiderman: homecomming en Thor: Ragnarok gooien het eenigzins over een andere boeg. De Marvel films waren op zich al veel luchtiger dan die van DC comics maar toch zat er volgens mij niet genoeg humor in. De twee eerste Thor films waren redelijk rechtlijnig, Thor was een zeer nors personage en de weinige humor kwam dan ook van Kat Dennings. Thor: Ragnarok is voor mij de meest gedurfde inzending van het Marvel Cinematic Universe tot nu toe, de derde stand-alone film van Thor gaat daarheen met wilde, gewaagde keuzes en het slaagt, episch, op vele niveaus. Thor: Ragnarok is een triomfantelijke eenwording van diverse MCU-elementen. Hij even is grappig als de Guardians of the Galaxy films, we krijgen de actie uit de Avengers, hij breidt uit naar de beste mythologische draden van de vorige Thor- films, hij brengt een spannende actie van zwaarden en tovenarij en hij zorgt zelfs voor echte, geloofwaardige karaktergroei. Regisseur Taika Waititien de scenarioschrijvers hebben zich gerealiseerd dat al deze dingen tegelijkertijd bestaan ​​in deze zich steeds uitbreidende verhalende kosmos, en ze omarmen alles. Ragnarok heeft draken en demonen, de godin van de dood, ruimteschepen, lasers en wormgaten, gladiatorengevechten en revoluties, en zelfs wat magie in de vorm van een Doctor Strange ( Benedict Cumberbatch ) cross-over. We hebben al eerder hints gezien, maar Ragnarok ontgrendelt Hemsworth's Thor volledig als een sympathieke komisch figuur die in staat is tot persoonlijke groei. Hij evolueert echt naar de grote koning die hij moet worden, terwijl hij bij elke verschijning grappiger wordt.              De wisselwerking tussen Chris Hemsworth en Mark Ruffalo als dr.Banner/Hulk werkt zeer goed waarbij je Mark steeds herkenbaarder terug ziet in de gedaante van de Hulk. Tom Hiddleston is als Loki uiteraard weer aanwezig en deelt als zodanig mee in alle joligheid die deze film biedt en doet dit weer met de nodige flair waarmee hij de vorige delen vaak wist te redden van alle drama. Ook Jeff Goldblum als Grandmaster weet zich heerlijk uit te leven met vaak foute en hilarische opmerkingen. Valt er dan alleen maar te lachen? Nee, want men moet niet vergeten dat de wereld van Thor bedreigd wordt. Ook de toevoeging van Valkyrie, gespeeld door Tessa Thompson, weet wat drama aan het geheel toe te voegen. Maar wat is een superhelden film zonder een sterke Schurk? Precies helemaal niets en dus is daar Oscar-winnares Cate Blanchett als Hella. Met zichtbaar plezier zet Cate Blanchett deze vijand neer en weet als vrouw absoluut haar mannetje te staan met sterke one-liners en dodelijke krachten waarbij niemand veilig is voor haar wraakzucht en veroveringsdrang.