FILMS & SERIES - Page 5

 • Transformers: The Last Knight hopelijk het einde van de franchise

  Transformers: The Last Knight begint met een proloog vanuit de middeleeuwen. Merlin is geen tovenaar maar zijn krachten kwamen direct van de oude Transformers, die hem ​​buitenaardse wapens hadden gegeven om de vijanden van King Arthur te verslaan. Eeuwen later komt Optimus Prime einde lijk aan op het vernielde Cyberton daar ontmoet hij zijn maker  Quintessa ( Gemma Chan ) die geet Optimus Prime opdracht om terug naar de aarde te keren en het wapen dat de oude transformers te zoeken en zo Cybertron te redden. Quintessa verandert Optimus in "Nemesis Prime," nu met slechte paarse ogen en een anti-menselijke missie, want Cybertron kan enkel overleven als het de aarde opslorpt. Op Aarde, worden de Transformers opgejaagd door de mens, Cade Yeager (Mark Wahlberg) probeert de overgebleven transformer te redden en leeft met prime's trouwe autobots verborgen op indianen reservaat. Tot hij wordt opgeroepen door de mysterieuze heer Edmund Burton (Anthony Hopkins). Cade moet samen met Oxford-historicus Vivian Wembley (Laura Haddock) op zoek gaan naar het wapen van Merlijn want enkel hun twee kunnen de aankomende vernietiging van de aarde voorkomen.

  Ik heb het gevoel dat Michael Bay gedacht heeft, "ik steek er wat meer explosies in de film en het hele verhaal doet er dan niet meer toe", want dat is wat ik dacht toen ik de film zag. Deze vijfde transformers film is totaal overbodig en qua verhaal heel zinloos en klopt ook van geen kanten. In de allereerste film werden de transformers aangetrokken door de allspark, en nu wordt er beweerd dat ze worden aangetrokken door het wapen dat de transformers aan Merlijn gegeven heeft. Is bay soms zelf vergeten wat hij in zijn films heeft gebracht? Ook zit er in deze film amper nog humor in, en is dit nu iets dat deze films toch mee groot heeft gemaakt. Transformers: The last knight verspilt ook het talent van de Academy Award winnaar Hopkins, die wordt gereduceerd tot een stereotype van een rijke Engelse Heer die samen met zijn hardnekkige robot butler, Cogman (Jim Carter), de moet anderen informeren over zijn geheime organisatie. Zelfs de toevoeging van Izabella (Isabela Moner), een nieuw weesfiguur, fizzles; Ze begint met potentieel, maar heeft uiteindelijk geen verdere invloed op het verhaal. Liefhebbers van Michael Bay zijn films weten meestal wat te verwachten maar deze film is echt een teleurstelling. Het beste in deze film zijn altijd al de transformers geweest, maar deze keer is er veel te veel menselijke interactie. De film is met zijn twee uur en half vijftien minuten korter dan    Transformers: Age of Extinction maar is toch nog steeds 45 minuten te lang. Want voor mij heel verontrustend was is dat het einde van de film duidelijk maakt dat er nog een vervolg zit aan te komen. Er kan alleen maar gehoopt worden dan dat Bay gemerkt heeft dat deze film veel minder opgebracht heeft, en dat hij zich afvraagt wat daar de reden kan van zijn en zich helemaal herpakt en terug een leuke en degelijke transformers film aflevert. • Liam Neeson in de trailer van de nieuwe thriller "The Commuter"

  In The Commuter speelt Neeson de verzekeringsagent Michael Woolrich, die elke dag heen en weer reist tussen zijn huis en werk. Een vreemdeling dwingt hem echter de identiteit te onthullen van een verborgen passagier in zijn trein, vóór deze de laatste halte bereikt. Michael probeert het mysterie zo snel mogelijk op te lossen, maar beseft dat een dodelijk plan wordt gesmeed en raakt verwikkeld in een criminele samenzwering, die het leven op het spel zet van Michael en de andere passagier. Neeson werkte voor de actiethriller opnieuw samen met regisseur Jaume Collet-Serra. Samen maakten ze al Run All Night (2015), Non-Stop (2014) en Unknown (2011). Andere rollen zijn voor Vera Farmiga, Patrick Wilson, Killian Scott, Jonathan Banks en Sam Neill.

  De film, die duidelijk een soort kruising is tussen Non-Stop en Unstoppable (2010)

 • Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, weer het zelfde liedje

  Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales is ondertussen de vijfde film in de reeks en volgt dit maal Henry Turner (Brenton Thwaites), de 19-jarige zoon van Elizabeth Swann (Keira Knightley) en Will Turner (Orlando Bloom), die nu de vervloekte kapitein van The Flying Dutchman is en die slechts één keer om de 10 jaar aan land kan gaan. Henry gelooft dat de mythische drietand van Poseidon de vloek kan breken. Zo gaat hij samen met astronoom Carina Smyth (Kaya Scodelario), die beschuldigd wordt van een hekserij als gevolg van haar wetenschappelijke kennis, hier na op zoek. Want zij heeft van haar vader een boek gekregen met een kaar van waar de drietand zich kan bevinden. Ze gaan een alliantie aan met Captain Jack Sparrow (Johnny Depp), maar dit loop natuurlijk niet zoals gepland en wanneer ze net aan de dood kunnen ontsnappen, kan hun zoektocht echt beginnen maar ze worden niet alleen door de Royal Navy opgejaagd, maar ook door een Spaans spookschip met de Spaanse spook kapitein, Salazar (Javier Bardem), die wil Jack vinden en vermoorden, omdat hij er voor gezorgd heeft dat ze hun tijd op het spookschip moeste doorbrengen. Maar omdat hij kan niet op land kan stappen zal Salazar Barbossa (Geoffrey Rush) inschakelen om hem te helpen om Sparrow en drietand op te sporen.

  Ondanks een talentvolle cast, en Sparrow's bekende fratsen, bewijst deze film dat sommige franchises gewoon moeten stoppen. Er is nog altijd een hoeveelheid humor en geregeld wat actie en we krijgen nu ook weer een celebrity cameo wanneer Jack denkt dat hij  zijn vader (Keith Richards) in een Caribische gevangenis ziet, maar in plaats daarvan is het zijn oom die word vertolkt door Paul McCartney. Maar dat moment maakt het slordige plot dat zowel ingewikkeld en belachelijk is niet goed. Het is moeilijk om te zien hoe een film franchise die zo leuk kan zijn als het goed wordt gebracht, plots precies een formaliteit wordt.  En zonder Knightley en Bloom als de jonge geliefden voelt zelfs de romantiek gedwongen. Thwaites en Scodelario zijn beiden aantrekkelijk, maar er is zo veel meer nodig dan twee mooie mensen in dezelfde scène gooien. En dan hebben we het nog niet over de schurk gehad. Bardem staat er wel om bekend om een ​​dwingende schurk te spelen, maar Salazar's lasergerichte behoefte om wraak tegen Sparrow is borderline pathetisch. Het is zo voor de hand liggend dat zelfs zijn eigen bemanning wil dat hij er overheen komt. Het zou geweldig zijn om te denken dat dit inderdaad de laatste Piraten film is, maar gezien de box-office opbrengsten, is het mogelijk dat Depp in de opvolgers zal verschijnen tot hij echt op Keith Richards lijkt.