FILMS & SERIES - Page 4

 • Bruce Willis in Death wish remake

  Death wish is een remake van de gelijknamige film uit 1974. Toendertijd was de film erg populair in Amerika vanwege het wraakverhaal.Het succes van Death wish leidde tot maar liefst vier vervolgen. Per deel werd de kwaliteit minder. De laatste kwam uit in 1994. In de films speelde Charles Bronson (Once upon a time in the west) de hoofdrol. Dr. Paul Kersey (Bruce Willis) een chirurg die de resultaten van het geweld in Chicago alleen meemaakt wanneer het hem met spoed op zijn ER wordt gepresenteerd – tot zijn vrouw (Elisabeth Shue) en zijn tienerdochter (Camila Morrone) op zieke wijze worden aangevallen in hun “veilig” huis in de buitenwijken. Terwijl Paul brandt van woede en wraak is de politie overladen met misdaden, vandaar dat Pault het recht in eigen handen neemt door de belagers van zijn familie een bezoekje te brengen. Op deze wijze wordt de voorheen ethische chirurg een verdeeld persoon: een man die levens redt en een man die hen neemt. In de stad halen de slachtpartijen op criminelen de aandacht van de media, waardoor de burger zich begint af te vragen of deze dodelijke vigilante een beschermengel of de grimreaper is. De film komt op 22 november uit. Naast Bruce Willis in de hoofdrol zie je ook namen Vincent D’Onofrio, Elisabeth Shue, Camila Morrone, Dean Norris (Hank van Breaking Bad) en Kimberly Elise in de komende film voorbij komen. 

 • Ghost in the Shell niet echt mijn ding

  De echt fans weten onmiddellijk dat deze film gebaseerd op de klassieke manga en de animatie film uit 1995. Sinds eind jaren negentig werd er al gepraat dat men ooit een live-actie film gemaakt worden, maar het duurde 20 jaar om van pre-ontwikkeling tot postproductie te komen. Er is altijd een verwachting dat, als een project zo lang duurt, het resultaat geweldig zal zijn. Ghost in the Shell lost deze hoge verwachtingen niet in en ik ben ervan overtuigd dat de fans die al jaren aan het wachten zijn teleurgesteld zullen zijn. Deze live-actie herwerking van een geliefde animatie titel meer een nieuwsgierigheid dan een noodzaak en biedt verder niets meer dan een minderwaardige herkauwing van iets dat niet opnieuw moest herzien worden. In een korte proloog krijgen we een blik hoe Major (Scarlett Johansson) op het punt staat om de eerste te worden in een nieuw ras van technologische creaties - een menselijk brein geïmplanteerd in een geavanceerd robotlichaam. Haar dokter-schepper, dr. Ouelet (Juliette Binoche), ziet haar als een 'wonder'. Cutter (Peter Ferdinando), de zakenman die de financiering heeft verstrekt, noemt haar een wapen. Een jaar later is Major gestabiliseerd (hoewel haar pre-transplantatie herinneringen ontwijkend zijn) en werkt ze samen met een anti-terreur team van de regering, geleid door de onverschillige Amaraki ("Beat" Takeshi Kitano), een Japanse "M". Major en haar partner, Batou (Pilou Asbaek), worden gevraagd om actie te ondernemen wanneer gevoelige informatie in het gedrang komt. Dit leid hen tot Hideo Kuze (Michael Carmen Pitt) iemand die meer gelijkenissen met Major heeft dan ze ooit had kunnen inbeelden. De makers van de film dachten we steken een mooie actrice als Scarlett Johansson in een spannend pakje dat precies de indruk geeft dat ze naak rondloopt, en steken de film nog eens vol met speciale effecten en we hebben een goede film. Maar niets is minder waar, Scarlett Johansson bewijst wel dat ze een perfecte actie actrice is, ze heeft geen probleem met het fysieke deel van de rol (wat verwacht kan worden van de vrouw die Black Widow speelt), maar ze heeft problemen met de stillere, emotioneel geladen momenten. Ik denk ook dat de makers de fout gemaakt hebben om de film zo te maken dat hij voor iedereen bekijkbaar is, hoewel het perfect mogelijk is om geweldige actiescènes in een film te plaatsen die ook nog eens inhoud heeft ( Logan is een voorbeeld hiervan). Regisseur Rupert Sanders ( Snow White en the Huntsman ) liept in de val om de gevechten en achtervolgingen het middelpunt van de film te maken terwijl het rijke en complexe verhaal een waslijn wordt waar de actie wordt opgehangen. Kort samengevat Ghost in the Shell is niet echt mijn ding geworden. • Trailer nieuwe serie Manhunt: Unabomber

  Manhunt: Unabomber is een Amerikaanse dramaserie van de zender Discovery Channel en is gebaseerd op waar gebeurde feiten. De serie ging in première op 1 augustus 2017.

  In de serie is Paul Bettany (A Beautiful Mind, The Da Vinci Code) te zien als bommenmaker Ted Kaczynski, die zijn slachtoffers door middel van in postpakketjes verstopte explosieven om het leven bracht. Sam Worthington (Avatar, Clash of the Titans) geeft gestalte aan Jim Fitzgerald, de FBI-agent die het manifest van de extreem intelligente en hoogopgeleide Kaczynski succesvol wist te analyseren en zo een groot aandeel had in zijn arrestatie. De belangrijkste bijrollen zijn voor Chris Noth (The Good Wife) en Jane Lynch (Glee). Manhunt: Unabomber werd geregisseerd en geproduceerd door Greg Yaitanes, bekend van series als Banshee en House. Kevin Spacey (House of Cards) is één van de producenten. De eerste van acht afleveringen gaat op 1 augustus in première bij Discovery.