FILMS & SERIES - Page 2

 • Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, weer het zelfde liedje

  Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales is ondertussen de vijfde film in de reeks en volgt dit maal Henry Turner (Brenton Thwaites), de 19-jarige zoon van Elizabeth Swann (Keira Knightley) en Will Turner (Orlando Bloom), die nu de vervloekte kapitein van The Flying Dutchman is en die slechts één keer om de 10 jaar aan land kan gaan. Henry gelooft dat de mythische drietand van Poseidon de vloek kan breken. Zo gaat hij samen met astronoom Carina Smyth (Kaya Scodelario), die beschuldigd wordt van een hekserij als gevolg van haar wetenschappelijke kennis, hier na op zoek. Want zij heeft van haar vader een boek gekregen met een kaar van waar de drietand zich kan bevinden. Ze gaan een alliantie aan met Captain Jack Sparrow (Johnny Depp), maar dit loop natuurlijk niet zoals gepland en wanneer ze net aan de dood kunnen ontsnappen, kan hun zoektocht echt beginnen maar ze worden niet alleen door de Royal Navy opgejaagd, maar ook door een Spaans spookschip met de Spaanse spook kapitein, Salazar (Javier Bardem), die wil Jack vinden en vermoorden, omdat hij er voor gezorgd heeft dat ze hun tijd op het spookschip moeste doorbrengen. Maar omdat hij kan niet op land kan stappen zal Salazar Barbossa (Geoffrey Rush) inschakelen om hem te helpen om Sparrow en drietand op te sporen.

  Ondanks een talentvolle cast, en Sparrow's bekende fratsen, bewijst deze film dat sommige franchises gewoon moeten stoppen. Er is nog altijd een hoeveelheid humor en geregeld wat actie en we krijgen nu ook weer een celebrity cameo wanneer Jack denkt dat hij  zijn vader (Keith Richards) in een Caribische gevangenis ziet, maar in plaats daarvan is het zijn oom die word vertolkt door Paul McCartney. Maar dat moment maakt het slordige plot dat zowel ingewikkeld en belachelijk is niet goed. Het is moeilijk om te zien hoe een film franchise die zo leuk kan zijn als het goed wordt gebracht, plots precies een formaliteit wordt.  En zonder Knightley en Bloom als de jonge geliefden voelt zelfs de romantiek gedwongen. Thwaites en Scodelario zijn beiden aantrekkelijk, maar er is zo veel meer nodig dan twee mooie mensen in dezelfde scène gooien. En dan hebben we het nog niet over de schurk gehad. Bardem staat er wel om bekend om een ​​dwingende schurk te spelen, maar Salazar's lasergerichte behoefte om wraak tegen Sparrow is borderline pathetisch. Het is zo voor de hand liggend dat zelfs zijn eigen bemanning wil dat hij er overheen komt. Het zou geweldig zijn om te denken dat dit inderdaad de laatste Piraten film is, maar gezien de box-office opbrengsten, is het mogelijk dat Depp in de opvolgers zal verschijnen tot hij echt op Keith Richards lijkt.   

 • insidious the last key trailer

  De makers van de succesvolle Insidious-filmreeks keren terug met INSIDIOUS: THE LAST KEY. In deze nieuwe horrorfilm ondergaat de briljante parapsychologe Dr. Elise Rainier (Lin Shaye) haar meest angstaanjagende paranormale ervaring ooit: namelijk één in haar eigen huis.

  De film is geschreven door mede-bedenker Leigh Whannell (Saw), die de eerdere drie films schreef en het derde deel regisseerde. Productie is wederom in handen van Jason Blum (The Purge films, Get Out), Oren Peli (Paranormal Activity) en mede-bedenker James Wan (The Conjuring, Fast & Furious 7). Adam Robitel (The Taking of Deborah Logan) is verantwoordelijk voor de regie. met o.a. Leigh Whanell, Angus Sampson, Josh Stewart, Caitlin Gerard, Kirk Acevedo, Javier Botet, Bruce Davison, Spencer Locke, Tessa Ferrer, Ava Kolker en Marcus Henderson.

  Het is nu wel te hopen dat ze beter werk afleveren dan wat ze brachten in de derde film van de insidious reeks.

   

 • The Exorcist tv serie review

  Horror series blijven publiek trekken, van The walking dead, supernatural, stranger things, teen wolf en noem maar op, de ene serie is al serieuzer dan de andere en elk heeft zijn eigen publiek. Nu heeft fox het gewaagt om een serie te maken van de horror klassieker The exorcist. De film heeft mij vroeger veel slapeloze nachten vol met nachtmerries, maar dat kwam dan ook omdat ik veel te jong was, later heb ik de film nog een paar keer bekeken en toen kon ik wel echt genieten. 

  Ik had mijn twijfels om deze serie te bekijken omdat ik dacht dat men nooit het zelfde effect zou kunnen creëren in een tv serie zoals het in de film was. Maar toch was ik aangenaam verrast, in tegenstelling tot de andere serie van FOX Outcast die ook eigenlijk over exorcisme gaat is The Exorcist veel beter. In de serie volgen we twee priesters Vader Tomas Ortega ( Alfonso Herrera ) is het nieuwe gezicht van de katholieke kerk: progressief, ambitieus en vol medeleven. Hij heeft een kleine, maar loyale, parochie aan de zuidkant van Chicago. Hij heeft geen idee dat zijn stille leven voor altijd zal veranderen. Diep in de sloppenwijken van Mexico Cityzit is een andere priester bezig met en doodsstrijd met het kwaad. Vader Marcus Kane (Ben Daniels) is een moderne ridder van de kerk, een wees die sinds het kindertijd door het Vaticaan is opgeleid om oorlog tegen zijn vijanden te voeren. Vader Marcus is alles wat vader Tomas niet is: ruw, onbeschoft en leeft volledig voor zijn missie - en hij ligt voortdurend in de clinch met zijn tegenstander in de kerk, vader Bennett (Kurt Egyiawan).

  En in het midden van de twee priesters komt de familie Rance, ze behoren tot de parochie van Tomas. Op het eerste zicht zijn ze een normale Amerikaanse familie, maar alles is niet zoals lijk het in dit huishouden. De vader, Henry Rance (Alan Ruck), herstelt van een traumatisch hersenletsel. Oudste dochter Katherine (Brianne Howey) sluit zichzelf na een ongeval op en weigert haar kamer te verlaten. Haar jongere zus, Casey (Hannah Kasulka), heeft soms rare trekjes en praat vaak tegen haar eigen. En moeder Angela (Geena Davis) gelooft dat er iets in het huis is, een demonische aanwezigheid, die sterker wordt door de dag. Wanhopig, vraagt ze ​​vader Tomas om hulp, onbewust zet ze de naïeve jonge priester op op een ramkoers met vader Marcus. Afzonderlijk hebben ze elk een eigen taak, maar samen worden zij de Rances  enige hulp tegen het kwaad.

  In begin heeft de serie weinig te maken met de film, buiten een krantenartikel is er zelfs geen link, maar naarmate de serie verdergaat wordt de link als maar groter. Niet alle afleveringen zijn even goed er zitten er toch een paar mindere tussen maar deze hebben geen invloed op het verhaal. Fans van de film zullen deze serie ook wel lusten daar ben ik alvast van overtuigd 


  De serie is uitgekomen op 23 september 2016 en telt 10 afleveringen. En het tweede seizoen zou voor september 2017 zijn.

  @TheExorcistFOX ‏ #TheExorcist @movieskynetblog