horror

 • insidious the last key trailer

  De makers van de succesvolle Insidious-filmreeks keren terug met INSIDIOUS: THE LAST KEY. In deze nieuwe horrorfilm ondergaat de briljante parapsychologe Dr. Elise Rainier (Lin Shaye) haar meest angstaanjagende paranormale ervaring ooit: namelijk één in haar eigen huis.

  De film is geschreven door mede-bedenker Leigh Whannell (Saw), die de eerdere drie films schreef en het derde deel regisseerde. Productie is wederom in handen van Jason Blum (The Purge films, Get Out), Oren Peli (Paranormal Activity) en mede-bedenker James Wan (The Conjuring, Fast & Furious 7). Adam Robitel (The Taking of Deborah Logan) is verantwoordelijk voor de regie. met o.a. Leigh Whanell, Angus Sampson, Josh Stewart, Caitlin Gerard, Kirk Acevedo, Javier Botet, Bruce Davison, Spencer Locke, Tessa Ferrer, Ava Kolker en Marcus Henderson.

  Het is nu wel te hopen dat ze beter werk afleveren dan wat ze brachten in de derde film van de insidious reeks.

   

 • The Exorcist tv serie review

  Horror series blijven publiek trekken, van The walking dead, supernatural, stranger things, teen wolf en noem maar op, de ene serie is al serieuzer dan de andere en elk heeft zijn eigen publiek. Nu heeft fox het gewaagt om een serie te maken van de horror klassieker The exorcist. De film heeft mij vroeger veel slapeloze nachten vol met nachtmerries, maar dat kwam dan ook omdat ik veel te jong was, later heb ik de film nog een paar keer bekeken en toen kon ik wel echt genieten. 

  Ik had mijn twijfels om deze serie te bekijken omdat ik dacht dat men nooit het zelfde effect zou kunnen creëren in een tv serie zoals het in de film was. Maar toch was ik aangenaam verrast, in tegenstelling tot de andere serie van FOX Outcast die ook eigenlijk over exorcisme gaat is The Exorcist veel beter. In de serie volgen we twee priesters Vader Tomas Ortega ( Alfonso Herrera ) is het nieuwe gezicht van de katholieke kerk: progressief, ambitieus en vol medeleven. Hij heeft een kleine, maar loyale, parochie aan de zuidkant van Chicago. Hij heeft geen idee dat zijn stille leven voor altijd zal veranderen. Diep in de sloppenwijken van Mexico Cityzit is een andere priester bezig met en doodsstrijd met het kwaad. Vader Marcus Kane (Ben Daniels) is een moderne ridder van de kerk, een wees die sinds het kindertijd door het Vaticaan is opgeleid om oorlog tegen zijn vijanden te voeren. Vader Marcus is alles wat vader Tomas niet is: ruw, onbeschoft en leeft volledig voor zijn missie - en hij ligt voortdurend in de clinch met zijn tegenstander in de kerk, vader Bennett (Kurt Egyiawan).

  En in het midden van de twee priesters komt de familie Rance, ze behoren tot de parochie van Tomas. Op het eerste zicht zijn ze een normale Amerikaanse familie, maar alles is niet zoals lijk het in dit huishouden. De vader, Henry Rance (Alan Ruck), herstelt van een traumatisch hersenletsel. Oudste dochter Katherine (Brianne Howey) sluit zichzelf na een ongeval op en weigert haar kamer te verlaten. Haar jongere zus, Casey (Hannah Kasulka), heeft soms rare trekjes en praat vaak tegen haar eigen. En moeder Angela (Geena Davis) gelooft dat er iets in het huis is, een demonische aanwezigheid, die sterker wordt door de dag. Wanhopig, vraagt ze ​​vader Tomas om hulp, onbewust zet ze de naïeve jonge priester op op een ramkoers met vader Marcus. Afzonderlijk hebben ze elk een eigen taak, maar samen worden zij de Rances  enige hulp tegen het kwaad.

  In begin heeft de serie weinig te maken met de film, buiten een krantenartikel is er zelfs geen link, maar naarmate de serie verdergaat wordt de link als maar groter. Niet alle afleveringen zijn even goed er zitten er toch een paar mindere tussen maar deze hebben geen invloed op het verhaal. Fans van de film zullen deze serie ook wel lusten daar ben ik alvast van overtuigd 


  De serie is uitgekomen op 23 september 2016 en telt 10 afleveringen. En het tweede seizoen zou voor september 2017 zijn.

  @TheExorcistFOX ‏ #TheExorcist @movieskynetblog

 • Alien: Covenant weer niet overtuigend genoeg

  Alien: Covenant , is de zesde film in de Alien -franchise, die plaatsvindt tien jaar na de gebeurtenissen van Prometheus en achttien jaar voor Alien. De film werd geregisseerd door Scott en geschreven door John Logan       (Gladiator , Skyfall ) uit een verhaal van Jack Paglen ( Transcendence ) en Michael Green ( Logan ), deze prequel-sequel is een poging om dieper in te gaan in de gevestigde mythologie van uit Prometheus en terwijl de fans geven "wat ze willen " in de vorm van een traditionele Alien verhaal, dat wil zeggen kijken naar doodsbange ruitereizigers die worden achtervolgd door monsters.

  Het is 2104, en de Weyland-Yutani kolonieschip Convenant is op weg naar een verre planeet, Origae-6, met meer dan tweeduizend kolonisten en embryo's aan boord. Terwijl ze op weg naar de planeet, brengt een neutrino uitbarsting schade aan het schip toe, het dood de kapitein en het ontwaakt de bemanning uit hun cryosleep. Onder de overlevende bemanningsleden zijn Daniels ( Katherine Waterston ), hoofd van terraforming operaties: eerste partner Christopher Oram ( Billy Crudup ) en zijn vrouw biologe Karine ( Carmen Ejogo ); pilots Tennessee ( Danny McBride ) en Faris ( Amy Seimetz ); hoofd van de beveiliging Lope ( Demián Bichir ) en zijn echtgenoot Hallett ( Nathaniel Dean ). En dan is er ook  "Walter" ( Michael Fassbender weer), een synthetische" robot die het schip onderhoudt en de passagiers verzorgt op hun zeven-jaar durende reis. 

  Tijdens het repareren van de energie zeilen van het schip, hoort Tennessee een cryptische transmissie die klinkt als een noodoproep. De bemanning onderzoekt het bericht en het lijkt menselijk te zijn vanop een planeet veel dichterbij dan hun eindbestemming. Na overleg besluiten ze hun kans te wagen op de mogelijk nieuwe bewoonbare planeet. Na de landing op de angstaanjagend mooie wereld, komt een lid van de bemanning, Ledward (Benjamin Rigby ) in contact komt met dodelijke sporen - het mysterieuze "zwarte spul" vanuit Prometheus - en wordt ziek. Wanneer hij met de hulp van Karine de lander bereikt, gaat het vreselijk mis. Hier zijn we getuige van de geboorte van de Neomorph, een nieuw ras van buitenaards wezen met doorschijnende huid.

  De dingen lopen nu echt uit de hand als de Neomorph door de Lander raast, en alles op zijn pad vernietigd. Hulp komt in de vorm van een mysterieus figuur, die de overlevenden naar een verlaten stad leidt. De onverwachte redder blijkt David uit de USCSS  Prometheus te zijn, die op planeet strandde nadat hij en Dr. Elizabeth Shaw ( Noomi Rapace ) er een decennium geleden crashte. In zijn isolement, heeft de excentrieke robot de creatieve kant van zichzelf verkend, hij maakt muziek, schilderd, en en voert bizarre experimenten uit met de mutagene ziekteverwekker van de Engineers'. Ondertussen maakt Tennessee zicht steeds meer zorgen om zijn vrouw en start een reddingsoperatie door de stormachtige atmosfeer van de planeet om de bemanning daar weg te halen.

  Alien: Covenant is een ongeïnspireerde remix van Alien en James Cameron's vervolg, Aliens . Elke scène is ontworpen om u aan een moment van die twee films te laten herinneren en de personages zijn niets meer dan stand-ins voor de iconische rollen die er vóór kwamen. Neem Waterson's Daniels, bijvoorbeeld. Het is duidelijk, ze heeft een sterke vrouwelijke hoofdrol net zoals Sigourney Weaver's Ellen Ripley zijn. Helaas, Daniels heeft nog minder karakter dan Rapace's Shaw in Prometheus  en die had nog wel door dat er iets aan de hand was.

  Als er één ding aan de film dat goed is, is het betoverende peformance Fassbender in een dubbele rol als David en zijn welwillende opvolger, Walter. Wat dan weer uiterst frustrerend is, is hoe de gebeurtenissen van Prometheus en David sinds hun aankomt op de planeert zijn nauwelijks aangeroerd in deze film. We worden getrakteerd op slechts een glimp van thuiswereld de Engineers' en wat er gebeurde toen David en Shaw daar aankwamen. Dus weer een grote teleurstelling want hier haaden we allemaal wel meer van verwacht.

  Met een slecht bedacht verhaal, wegwerp personages, is Alien: Covenant een van de zwakste vermeldingen in franchise. Prometheus en Jean-Pierre Jeunet's film van 1997, Alien: Resurrection, zien eruit als meesterwerken in vergelijking met dit flauw afkooksel. Nee wij hadden hier veel meer van verwacht en komen weer maar een bedrogen uit, het wordt tijd dat de stekker uit deze franchise wordt getrokken.