Een en al psychologie in de nieuwe tv serie The Sinner

Misdaad series zie tegenwoordig overal op tv en meestal volgen ze de zelfde lijn, een misdaad wordt gepleegd en dan gaat de politie op zoek naar de dader. In de nieuwe serie The Sinner gaat het iets anders hier gaat het over waarom is de misdaad gepleegd. The Sinner is gebaseerd op de gelijknamige roman van de Duitse schrijver Petra Hammesfahr, begint met een moord die uit de lucht komt vallen en werkt dan langzaam toe naar het antwoord.

Cora Tannetti (Jessica Biel) trekt met haar gezin naar een plaatselijk meer, je hebt dan al een paar momenten gezien dat het niet echt helemaal goed met haar gaat en dat ze niet helemaal gelukkig is met haar leven. Ze besluit om te gaan zwemmen en probeert zelfmoord te plegen maar het lukt haar niet. Ze keert terug naar de kust, knuffelt haar zoon, eet een peer en alles lijkt terug normaal te worden en dan steekt ze vervolgens een man dood. Waarom? Kende ze het slachtoffer? Heeft zijn sexy gestoei met zijn vriendin herinneringen van een verborgen trauma teruggebracht? zijn het haar medicijnen? Het slaapkamerbehang? Was het omdat - zoals ik aanvankelijk vermoedde - dat hij luide muziek op zijn telefoon in een drukke buurt afspeelde? Cora lijkt het zelf niet te weten. Wat gebeurd er? Dit is de centrale vraag van The Sinner. Het antwoord op deze vraag wordt ons in acht afleveringen uitgelegd.

Volgens het hele politie team is dit een duidelijke zaak, de dader heeft bekend en pleit schuldig, dus boeken toe. Maar rechercheur Harry Ambrose (Bill Pullman) vermoed dat er mee aan de hand is. Ambrose is dan ook niet de standaard rechercheur, zijn huwelijk zit in een slop, is gefascineerd door planten en bloemen en heeft een neiging om de onderdanige rol in een sadomasochistische relatie te spelen. Ambrose raakt bezeten door de waaromvraag als hij steeds dieper in het verleden van Cora graaft, merkt hij dat al vanaf haar jeugd dingen niet lopen zoals het moet, zo wordt ze door haar diepgelovige moeder de schuld toegewezen dat haar jonge zus ziek is geboren en heeft haar vader een affaire met de overbuurvrouw. Het grootste deel van Cora haar verleden krijgen we te zien in in de vele flashbacks. "Ik had nooit gedacht dat ik een normaal leven zou leiden," vertelt Cora op een gegeven moment aan haar man. Gelukkig voor ons deed ze dat niet.

In veel landen is de serie te bekijken op Netflix behalve in België, bij ons is de serie te bekijken op Play more van Telenet.

Ondanks dit een limited serie is bestaat de kans dat er toch misschien een tweede seizoen zal komen. Hoe ze dat gaan brengen blijft de vraag omdat al de vragen al allemaal beantwoord zijn.

 

De commentaren zijn gesloten.