• Star Trek: Discovery te zien op netflix

  voor het eerst sinds de Enterprise 12 jaar geleden stopte met de uithoeken van het heelal te verkennen, is er een nieuwe ‘Star Trek’-serie te zien op het kleine scherm.
  ‘Discovery’ gaat in ieder geval boldly where no series has gone before: plots blijkt ‘Star Trek’ een donker kantje te hebben, en smijten leden van StarFleet zich in een dodelijke ruimteoorlog met de Klingon (de eerste twee afleveringen vormen overigens een proloog over het conflict; de Discovery zelf komt pas in aflevering drie aangevlogen). De nationalistische Klingon willen de inmenging van de Federatie niet en - slap metafoor alarm voor onze tijden - willen hun Rijk weer groot maken. De serie waagt zich daarbij aan een moeilijke spreidstand om haar 22ste-eeuwse verhaal - dat zich tien jaar voor de avonturen van Spock en Kirk afspeelt.Star Trek: Discovery is een serie van de Amerikaanse zender CBS. Gelukkig voor de fans heeft Netflix ook rechten voor de afleveringen, zodat je elke week een nieuwe aflevering kunt bekijken. De serie begint direct met een dubbelaflevering, beide ongeveer 40 minuten lang. Van de oudere series ben ik nooit fan geweest, de films daarin tegen konden mij wel bekoren en ik heb de  indruk dat de serie een beetje die richting wil uitgaan, dus gaan we deze serie zeker een kans geven.

 • De X-men gaan de horror toer op in New mutants

  The New Mutants wijkt behoorlijk af van de eerdere X-Men-films, maar toch is het een echte X-men film maar om de gewone kijken niet te laten schrikken is de X-men uit de titel gelaten.  Het enge complex geeft de film veel meer de sfeer van een horrorfilm. Met logan kregen we al een meer dramatische X-men film, en nu wordt het dus nog een beetje duisterder. De film richt zich op jonge mutanten die hun krachten nog niet onder controle hebben.

  The New Mutants speelt zich af in een speciale instelling, waar jongeren met speciale eigenschappen worden onderzocht. Hoofdrollen zijn o.a. weggelegd voor Maisie Williams (Game of Thrones) als Wolfsbane, Anya Taylor-Joy (The Witch) als Magik, Charlie Heaton (Stranger Things) als Cannonball. De regie is in handen van Josh Boone, die eerder het drama The Fault in Our Stars maakte.

   

 • Spider-Man: Homecoming het is toch weer wat wennen

  Na Toby Maguire (3 films ) en Andrew Garfield (2 films) is het nu de beurt aan Tom Holland om de rol van Spider-man te spelen en met zijn 21 jaar is hij de jongste acteur die in de huid van Spider-man kruipt. We zagen de nieuwe Spider-man al een keertje in Captain America: Civil War tijdens een vecht scene tussen Iron man en Captain America, maar deze keer krijgt hij dus zijn eerste eigen film. 

  De 15-jarige Peter Parker (Tom Holland) kan niet wachten om zijn nieuwe mentor Tony Stark (Robert Downey Jr.) te helpen met het superhelden-werk dat de laatste mogelijk heeft gemaakt. Maar Stark wil zijn jonge protegé veilig thuis houden in Queens, samenwonend met zijn tante May (Marisa Tomei) en naar de middelbare school gaat met vrienden zoals zijn goede vriend Ned (Jacob Batalon). Peter haat het dat hij aan de zijlijn moet staan, en gaat dus elke avond in de buurt op zoek naar misdaad om deze te stoppen. Op een avond stuit hij op het echte werk wanneer hij een bende tegenkomt die met met krachtige, high-tech wapens een geldautomaat proberen te kraken. Na onderzoek spoort Peter de gevaarlijke wapens op naar een bende die geleid wordt door Adrian Toomes (Michael Keaton), die al lang een wrok tegen de Avengers en de geheimzinnige agentschappen heeft die met hen samenwerken. Peter's zoektocht om een ​​einde te maken aan het gevaarlijke spel van Toomes leidt tot gevaar en verrassende openbaringen, evenals een erg geërgerde Iron Man.

  De wereld was begrijpelijk sceptisch van nog een Spidey reboot, maar in dit geval was het de juiste keuze, al moet ik toegeven dat ik de Amazing Spider-man films geen slechte films vond. De film is grappig wanneer hij grappig moet zijn, en geloof mij er zit een pak humor in de film verwerkt. Spider-Man: Homecoming neemt de toon van de originele stripverhalen echt op. Een groot deel hiervan is te danken aan het feit dat Peter voor de eerste keer op het grote scherm wordt gespeeld door iemand die er echt al een tiener uitziet. Holland is geloofwaardig, gretig, klungelig en sullig als Peter, die bijna even enthousiast is om te werken aan Ned's Lego Death Star, als het vechten tegen de slechteriken. En omdat regisseur Jon Watts geen origin verhaal moest maken, wat vele stoorde in de eerste Amazing Spider-man film, kon hij direct naar de actie overgaan. Het is geen perfecte film. Het plot heeft niet altijd een helder traject. Maar het is zo fris en verdraaglijk dat het er niet toe doet. Waar ik het meeste moest aan wennen was het nieuwe pak van Spider-man, dit is deze keer gemaakt door Tony Stark en zit bomvol met gadgets het lijkt een beetje op het Iron man pak, als je al jaren een pak te zien krijgt die als enige functie heeft dat het de identiteit van peter moest beschermen is dit en hele grote aanpassing.