Power Rangers met de hakken over de sloot

Toen ik voor de eerste keer vernam dat er van de Power Rangers een film ging komen wat ik nogal sceptisch, want ik herinnerde mij de tv serie nog heel goed en kwalitatief trok deze serie eigenlijk op niets. Het over acteren, het gebruiken van set ups waar je zo zag dat het poppen of miniaturen waren deden mij op jonge leeftijd afhaken om deze serie te bekijken. Maar toen ik de eerste trailer zag en merkte dat de film het over een hele andere boeg gooide moest ik de film een kans geven.

Miljoenen jaren geleden, was er een strijd op aarde tussen superhelden bekend als de Power Rangers, onder leiding van een alien genaamd Zordon (Bryan Cranston) met Rita Repulsa (Elizabeth Banks), een gevaarlijke buitenaardse tovenares, om de Zeo Kristal: een uiterst krachtige kristal die bestaat onder de oppervlakte van elke planeet in het universum Rita Repulsa wil de Zeo Crystal voor zichzelf claimen en Zordon moet alles doen wat hij kan om de aarde te redden, maar wanneer hij en zijn team bijna falen zit er maar één ding op de power munten waar de rangers hun kracht uit halen begraven en een meteoor op aarde laten neerstorten, zo is Rita Repulsa tijdelijk uitgeschakeld en zo is er hoop dat er ooit iemand is die de munten kan vinden en zo de nieuwe Power Rangers kunnen worden. 

Jason (Dacre Montgomery), Kimberly (Naomi Scott), Billy (RJ Cyler), Zack (Ludi Lin) en Trini (Becky G) - moeten heel het schooljaar elke zaterdag op school nablijven omdat ze iets hebben uitgestoken maar hun leven veranderd voorgoed wanneer ze een mysterieuze collectie munten vinden, elk van hen heeft een andere kleur. kort daarna krijgen deze tieners ongelooflijke fysieke krachten en vaardigheden, ze gaan terug naar de plaats waar de munten hebben gevonden om verder te onderzoeken waar deze vreemde “power munten” vandaan komen. Al snel komen ze in contact met Alpha 5 (Bill Hader) een robot die tot die tijd zat te wachten op de nieuwe Power Ragners.

De film begint nogal sterk maar omdat deze film het begin verteld van de Power Rangers op aarde moet er heel dingen uitgelegd worden en deze uitleg neem heel veel tijd in beslag zo veel tijd zelf dat het bijna tot het laatste half uur wachten is voor we de Rangers voor het eerst in hun volledige outfit zien en de actie dan ook uiteindelijk begint. Soms had ik het gevoel dat men en veel te serieuze film wou maken terwijl dit niet zo zou moeten zijn, ik weet nog dat alpha 5 in de serie veel meer humor had dan wat we in de film te zien kregen, een beetje lachen in een superhelden film kan geen kwaad zie maar naar deadpool. Voor het verhaal moet je de film ook niet bekijken want hangt met haken en ogen aan elkaar, zo wordt Rita Repulsa net op het zelfde moment dat de jongeren de munten vinden door vissers uit de zee gehaald. Had het niet beter geweest dat wanneer de munten hun krachten begonnen te geven Repusla wakker werd, klinkt toch iets beter dan wat we in de film te zien kregen. Maar toch had de film iets waardoor ik dacht van "kijk ik heb me nu toch twee uur geamuseerd". Dat er een vervolg gaat komen daar ben ik zeker van, daar heeft de grote fan basis voor gezorgd, want de film deed het niet slecht aan de box office. Als ze het verhaal nu een beetje meer pit geven en iets meer actie en humor dan kan het vervolg wel eens verrassen.De commentaren zijn gesloten.