• Star Trek Discovery trailer

    Enkele dagen terug poste ik nog een post over een star trek parodie, en nu is het tijd voor een nieuwe star trek serie namelijk Star Trek Discovery. De reeks speelt zich tien jaar voor de originele serie af, en volgt de avonturen van het ruimteschip Discovery. In de VS komt de nieuwe Star Trek-reeks op zender CBS, maar internationaal heeft Netflix de rechten op de serie. Elke aflevering zal 24 uur na uitzending ook bij ons beschikbaar zijn via de streamingservice. Persoonlijk weet ik niet of ik deze serie zal bekijken, ik ben wel fan geworden van de laatste films, maar voorheen kon eigenlijk geen enkele star trek gerelateerde serie mij echt bekoren. Bekijk hieronder de trailer en laat mij weten, ga jij deze serie volgen of niet?

     

  • Seth MacFarlane in star trek parodie The Orville

    Seth MacFarlane de man achter Family Guy, American Dad en Ted, zie je niet vaak op het scherm, meestal moeten we het doen met zijn stem. Maar daar komt nu verandering in want binnenkort is hij te zien op FOX in de sci-fi comedy serie The orville. De show is een komisch eerbetoon aan Star Trek. The Orville speelt zich af in een verre toekomst, waar officier Ed Mercer (MacFarlane) tot zijn grote genoegen het gezag krijgt over het ruimteschip The Orville. Helaas blijkt ook zijn ex-vrouw (Adrianne Palicki) deel uit te maken van zijn ruimtecrew. Mercer wordt verder nog bijgestaan door zijn beste vriend en piloot Gordon Malloy, gespeeld door Scott Grimes, die in American Dad te horen is als Steve Smith. Ander rollen zijn er voor Penny Johnson Jerald, Peter Macon en Mark Jackson. Komiek Norm Macdonald, sprak de stem in van het gelatineachtige wezen Yaphit. De serie zou in het najaar op FOX verschijnen. Bekijk hieronder de trailer en laat weten of jullie de serie zien zitten of niet, ik ga het zeker al een kans geven.

  • Ash vs Evil Dead een gortige en vol met humor beladen horror serie.

    Velen hebben waarschijnlijk ooit wel de film The Evil Dead gezien. Deze lowbudget horrorfilm stamt al uit het jaar 1981 en kreeg een echte cultstatus. In 1987 verscheen Evil Dead II met een iets hoger budget en in 1992 verscheen vervolgens Evil Dead III: Army of Darkness. De fanbase voor dez films was enor en het is dan ook niet vreemd dat heel wat jaren later besloten werd een serie te maken, zeker nu dat de horror series als padestoelen uit de grond schieten. Net als in de films wordt de rol van Ash weer vertolkt door Bruce Campell, want wie zou het anders ook moeten doen? Hij krijgt hulp van sidekick Pablo, die gespeeld wordt door Ray Sanitago. Daarnaast is er ook nog Kelly, gespeeld door Dana DeLorenzo. Met zijn drieën gaan ze de strijd aan tegen het kwaad. Daarbij worden ze later ook nog geholpen door politieagente Amanda Fisher (Jill Marie Jones). Een ander belangrijk personage is Ruby (Lucy Lawless, Xena warior princes) die het boek probeert te pakken te krijgen. De afleveringen zijn maar kort (maar 30 minuten) en het zijn er ook maar tien. Een seizoen waar je snel doorheen bent dus, vooral als liefhebber zijnde. Het is niet omdat de serie een vervolg is van de  eerder gemaakte films dat je eerst de films moet zien, maar het is misschien wel handiger om The Evil Dead nog even terug te kijken ( je hoeft daarvoor niet de oude versie kijken er is ondertussen ook al een remake verschenen, maar is dan wel zonder Bruce Campbell). Een van de makers van deze serie is dan ook Sam Raimi, de oorspronkelijke schrijver en regisseur van The Evil Dead. Ash vs Evil Dead is een serie die je fantastisch vindt of juist verschrikkelijk. De fans van de films zullen waarschijnlijk smullen van deze over de top serie, maar anderen zullen waarschijnlijk de serie links laten liggen. De serie flitst van de ene absurde situatie naar de andere. Er is geen enkele aflevering, of zelfs haast geen enkele scène, waarin de hoofdpersonages niet volledig bedekt zijn met bloed. De ledematen vliegen je om de oren en dan is er natuurlijk nog het acteerwerk. Want de serie zou geen goed vervolg zijn op de films als het acteerwerk niet extreem slecht en heel er over de top zou zijn. Ondertussen is seizoen 2 ook verschenen, maar nog niet verkrijgbaar op dvd of blu-ray.