• designated survivor politieke serie met ballen

  Series over het Amerikaanse presidentschap zijn er met de vleet, zo is er House of card, The west wing en Scandal één voor één top serie's en zet daar nu ook nog maar Designated Survivor bij, een serie met mister 24 Kiefer Sutherland, ja hij heeft weer eens een toprol gekregen al is dat in begin van de serie er niet aan te zien want hij speelt een laag kabinetslid die zelfs te horen krijgt dat hij moet vertrekken. Tijdens de State of the Union zit hij op een geheime locatie in Washington als zogenaamde Designated Survivor. Mocht er iets gebeuren waardoor alle kabinatesleden omkomen, dan is hij de man die het land moet gaan leiden. Door een grote aanslag is Tom Kirkman vanuit het niets de belangrijkste politicus van de wereld en staat voor een bijna onmogelijke taak om alle problemen op te lossens dat in begin niet te zien wat hij speelt. Oké dit lijkt al niet de standaard politieke serie en dat is het ook niet helemaal want en groot deel gaat ook over het onderzoek naar de aanslag en dat er mensen zijn in de Amerikaanse politiek die met een dubbele agenda werken. Kirkman moet plots een land leiden en dat doet hij op zijn eigen manier dat door de ene beter word aanvaard als de andere. Vanaf aflevering één zit je in een rollercoaster waar je niet af wil, elke aflevering sluit af met een cliffhanger waardoor je altijd maar meer wil zien. Oorspronkelijk was de serie maar 10 afleveringen lang maar er werd al snel beslist dat er moesten bijkomen zodat het eerste seizoen nu 22 afleveringen telt, al wordt door de winter break al de nieuwe afleveringen door velen aanzien als seizoen 2, wat dan eigenlijk niet is. Of er na deze 22 afleveringen nog een seizoen komt is nog niet duidelijk maar de kans is heel groot. Kort weg Designated Survivor heeft de spanning van 24 en de intriges van Homeland maar dan wel voor dat ze Bordy uit de serie haalden.

 • American Assassin trailer

  American Assassin vertelt het verhaal van Mitch Rapp (Dylan O’Brien), een startende CIA black ops. Wanneer hij op een dag gezellig met zijn vriendin naar het strand denkt te gaan, gebeurt er iets verschrikkelijks. Terroristen vallen het strand aan en schieten zijn vriendin voor zijn ogen dood. Vanaf dat moment is Rapp sterker dan ooit gedreven om de terroristen te stoppen.

  CIA-directeur Irene Kennedy (Sanaa Lathan) geeft hem de opdracht om samen met oorlogsveteraan Stan Hurley (Michael Keaton) een reeks aanslagen te onderzoeken. Samen ontdekken ze een patroon in het geweld. Het patroon leidt hen naar een mysterieus persoon (Taylor Kitsch), die een wereldoorlog wil starten in het Midden-Oosten. Lukt het ze om deze persoon tegen te houden?

  American Assassin is de verfilming van het elfde deel van de Mitch Rapp boekenserie. van auteur, Vince Flynn die in 2013 overleed .

 • The X-files krijgt dan toch nog een elfde seizoen

  Er komt een elfde seizoen van de sciencefictionserie "The X-Files". Dat heeft tv-zender Fox bekendgemaakt. David Duchovny en Gillian Anderson blijven de personages van FBI-agenten Fox Mulder en Dana Scully vertolken.

  Mulder en Scully onderzochten van 1993 tot 2002 onverklaarbare gebeurtenissen. Mulder gelooft in het paranormale, terwijl Scully voor een meer wetenschappelijke benadering gaat. In januari 2016, 14 jaar na het einde van de reeks, kreeg de reeks een vervolg op het scherm.

  De terugkeer bleef beperkt tot een mini-reeks die stopte met een enorme clifhanger en smaakte naar meer er waren toen al geruchten dat er een elfde seizoen zou komen en nu is er eindelijk beslist om nog een vervolg aan de reeks te breien. Net zoals de hoofdrolspelers blijft ook Chris Carter, de geestelijke vader van de reeks, aan boord. 

  Ik kijk er alvast naar uit, en vraag me af of Agent Liz Einstein en Agent Kyd Miller ook terug van de partij zullen zijn, want deze leken heel fel op een jongere versie van Mulder en Scully en is nog wachten tot in de herfst van 2017 voor we daar een antwoord op weten.