De nieuwe MacGyver is even wennen maar komt dan helemaal goed.

Series van vroeger krijgen zijn hot of wel krijgen ze een film (starsky & hutch, chips, 21 jumpstreet) ofwel krijgen ze remake ( hawaii five-o, x-files, prison break). Een rasechte klassieker uit de jaren 80: de actieserie MacGyver is in een nieuw jasje gestoken, en het is in begin even wennen maar na een tijdje begint de serie aardig zijn draai te vinden. Een dikke dertig jaar na de start van de eerste reeks komt er dus een nieuwe versie op de buis. Ditmaal speelt Lucas Till (Havok in X-Men: Apocalypse) de rol van MacGyver. Nog steeds gaat de serie over een clandestiene overheidsorganisatie die allerhande bedreigingen moet neutraliseren. Macgyver lost samen met zijn partner jack de problemen op dat de bekende spionage agentschappen niet willen doen, en telkens als hij in de problemen zit zoekt hij een oplossing met alles dat hij in de buur vind. Tegen vroeger zit er nu veel meer humor in de serie en dat is altijd wel leuk voor een ontspannend avondje tv. Lucas Till heeft dus de zware taak om Richard Dean Anderson op te volgen en dit doet hij naar mijn mening niet slecht. Er zijn wel grote verschillen met de originele reeks zo is de begin tune niet zo herkenbaar en is het personage Macgyver veel jonger, ook werkt hij nu in een team terwijl hij in de originele reeks meestal alleen werkte. Zijn voornaamste collega is Jack Dalton. Die naam zal fans van MacGyver bekend voorkomen, maar deze keer is Jack Dalton niet de beste vriend van Angus die hen door vage zakendeals steeds in problemen brengt, maar een oud-militair. deze rol is voor George Eads (49), bekend van zijn rol als Nick Stokes in CSI, hij zorgt voor de vele humoristische momenten. Maar toen de serie in de jaren 80 uitkwam was de technologie veel minder dan nu en daar hebben ze in de serie ook aan gedacht, want naast Jack is er ook Riley een technerd die met haar computer MacGyver en Jack mee uit de problemen helpt. Kort weg voor een avondje nostalgie en ontspanning is deze serie ideaal.

En het lijkt er zelfs op dat het bij de serie alleen niet gaat blijven want de filmstudio Lionsgate zou van plan zijn om een film van MacGyver uit te brengen.

Commentaren

  • Voor zover ik weet zijn er GEEN REMAKES van X-files en Prison break. Dat zijn vervolgen (sequels als het ware).

  • Klopt je hebt inderdaad 100% gelijk hier zijn ze gewoon verder gegaan met het verhaal. Ik wou gewoon laten zien dat oude series terug hot zijn

De commentaren zijn gesloten.