• Passengers een Interessant drama over liefde, mortaliteit en dubieuze beslissingen

  Om een beetje in de lijn te blijven met vorige review ga ik het weer hebben over een scifi film, namelijk Passengers van Morten Tyldum met Jennifer Lawrence ,Chris Pratt en Michael Sheen in de hoofdrollen. 

  Jim Preston ( Chris Pratt ) is een ingenieur die besluit om samen met duizenden anderen via het ruimteschip Avalon naar Homestaed 2 te reizen een aardachtige planeet op 120 jaar vliegen van de aarde. Iedereen op het ruimteschip word in een geïnduceerde toestand van diepe slaap gebracht, terwijl ze naar de kolonie vliegen. Maar na slechts 30 jaar, wordt Jim wakker en dit is te wijten aan een mechanische storing, dit heeft voor hem het zelfde gevoel alsof hij op een onbewoond eiland zit, het enige dat hem te wachten staat is een eenzame dood. Het enige  gezelschap dat hij heeft is van een robot ( Michael Sheen ). Maar op de dag dat Jim bijna zelfmoord heeft gepleegd ziet hij Aurora Lane ( Jennifer Lawrence ), mooi in slaap in haar pod. Hij onderzoekt haar en haar leven en wordt met de dag meer en meer gecharmeerd door haar, tot hij uiteindelijk besluit om haar wakker te maken. Maar dit betekent dat hij de plannen van Aurora om haar leven op de kolonie voor altijd veranderd. Ondertussen begint de Avalon meer en meer problemen te krijgen waardoor hun toekomst en die van de andere passagiers niet meer zeker is. 

  Net zoals Arrival is dit dus niet een standaard scifi film, een ook ditmaal vind ik het wel echt geslaagd. Je wil als kijker weten hoe hun relatie overleeft of dat ze terug een oplossing vinden om terug in slaap te geraken, zal Aurora weten wat Jim gedaan heeft en je vraagt je ook af wat is er eigenlijk aan de hand met het schip. Ondanks dat dit verhaal in de ruimte afspeelt is dit toch een ideale film om met je partner te bekijken, en dit door de romantiek die een groot deel van het verhaal is.

  kort samengevat Passengers is een romantische sci-fi drama over twee mensen die zich op ruimteschip op weg naar een verre planeet bevinden met niemand anders dan elkaar om hen gezelschap te houden. Hij laat je nadenken over thema's als eenzaamheid, eigen identiteit, en de dood. • Arrival niet je standaard SciFi film

  Als je denkt aan scifi films dan word er vaak gedacht aan ruimte gevechten, veel speciale effecten, gevaarlijke aliens en noem maar op. Maar af en toe komt er ook een scifi film waar het verhaal het belangrijkste is. In 1997 had je contact met jodi foster, je had interstellar, the martian en nu Arrival. Nu Arrival zal veel mensen teleurstellen omdat ze veel meer verwachtte dan enkel een verhaal, ik geef toe ik heb me ook in begin afgevraagd gaat dit allemaal zo blijven. Maar naar mate de film vorderde begon het verhaal mij te boeien. De film werd genomineerd voor een oscar, bafta en golden globes, en won de bafta voor beste sound.

  De film brengt het verhaal van 12 objecten komen op een dag uit de ruimte en plaatsen zich op verschillende plaatsen op aarde. Er worden verschillende teams opgesteld om met de aliens te communiceren. In de VS is dat Louise (Amy Adams) een taal expert en Ian (Jeremy Renner) een wiskundige, samen moeten ze proberen te communiceren met de aliens. Overal waar de schepen landen gebeurt dit op een andere manier.

  Louise wil het antwoord te vinden op een heel eenvoudige vraag: Wat wil je? De Heptapods, zoals ze uiteindelijk heten, spreken in geluiden zoals de echo van een walvis geluiden, maar Louise leert snel dat geschreven taal de manier is om te communiceren, maar dit vergt veel tijd en sommige landen zijn bang dat de aliens er zijn om de mensheid te vernietigen en willen geen tijd verliezen voor de aliens zouden aanvallen.

  Maar Louise ontdekt dat zij de oplossing is voor alles, door hun taal te leren ontdekt ze dat de aliens tijd anders evenaren, en ook zijzelf begint dit te hebben waardoor ze soms glimpen ziet van de toekomst.

  Ik gaf al toe dat ik de film bijna niet had uitgekeken, maar ik ben blij dat ik dit toch gedaan had, want na de film tot op het einde uit te kijken begon ik pas te beseffen dat dit een heel goede film is. Het is een film die de kijker dwingt te heroverwegen wat ons werkelijk tot mens maakt, en de invloed van verdriet op die tijdlijn van het bestaan. Ben je een diehard scifi fan die veel actie wil, laat deze film dan aan je voorbij gaan. Zie je graag een prachtig verhaal, acteurs die goed acteren en een film die indruk achterlaat, kijk hem dan.