Rogue One: A Star Wars Story:het ontbrekende deel in de Star wars saga

Star wars fans over heel de wereld steigerde van verontwaardiging toen in 2012 bekend werd dat Dinsey voor 4 miljard dollar Lucasfilm, de filmmaatschappij van de maker van de Star Wars-films, kocht. Even ging de storm liggen toen ze wisten dat J.J. Abrams de eerste nieuwe film zou regisseren. Maar toen werd bekend dat er spin-off films gingen komen waren er weer mensen ongelukkig. Iedereen vond dat Disney de star wars koe helemaal wou uitmelken. Nu hebben we al één nieuwe star wars film achter de rug, en als fan kan ik gewoon al zeggen dat deze weer meer aanleunde aan het origineel dan delen 1 tot 3. Iedereen was er bijna unaniem van overtuigd dat the force awakens was zoals het moest zijn. Het werd dus afwachten wat Disney met Rogue one zou doen. Rogu one a star wars story is dus een spin-off maar past perfect in het hele verhaal, want deze film moet je plaatsen voor Star Wars: Episode IV: A New Hope, dus net voor luke skywalker ten tonele verschijnt en verteld het verhaal hoe de rebellen aan de plannen van de Death star komen.

Jyn Erso (Felicity Jones) is de dochter van Galen Erso de ontwerper van de Death star ze wordt door de rebellen bevrijd, om hen te helpen een bericht te gaan halen dat haar vader zou gestuurd hebben naar Saw Gerrera, de man die haar als kind onder zijn hoede nam toen haar vader werd gedwongen om aan de Death star te werken. Ze word samen met piloot Cassian Andor (Diego Luna) en zijn trouwe sidekick K-2SO (ingesproken door Alan Tudyk), een geherprogrammeerde Imperial droid naar Saw Gerrera gestuurd. Daar komen ze te weten dat Galen Erso een zwak punt in de Death star heeft ingebouwd als men dit zwak punt kan vernietigen word de hele Death star vernietigd. Maar natuurlijk loopt alles niet zoals verwacht, want op het moment dat Jyn de boodschap van haar vader ontdekt, probeert Commander Krennic (Ben Mendelsohn),  the Emperor en Lord Vader te overtuigen dat de Death star het ideale wapen is door diens destructieve kracht te tonen op de planeet waar Jyn zich bevint. Dit is het Star Wars-verhaal waar iedereen naar op zoek was, maar het misschien zelf niet eens wist. Al tientallen jaren, hebben toegewijde fans zich afgevraagd waarom de Death Star een ontwerpfout had en hoe de rebellen dit te weten zijn gekomen. Rogue one beantwoord dus die vraag. 

Jyn en Cassian, die beiden een ingewikkeld verleden hebben. Zijn in sommige opzichten het tegenovergestelde van Leia en Han, met Jyn de heldin met een vlekkerige reputatie en Cassian de beproefde echte Rebel. Hun samenwerking is niet zo grappig als  die van Leia en Han's, maar daarvoor zorgt K-2SO voor, telkens wanneer hij kan de kans op succes in een bepaalde situatie duidelijk maakt of waarom hij denkt dat de samenwerking met Jyn een slecht idee is. De ondersteunende personages in Rogue One zijn een verfrissend divers ensemble, de Chinese martial kunstenaars Donnie Yen en Wen Jiang spelen de blinde krijger monnik Chirrut Imwe en zijn moordenaar bestie, Baze Malbus, ze zijn twee oude vrienden die altijd voor elkaar zorgen en dat zorgt regelmatig voor komische momenten. Riz Ahmed speelt een Imperial piloot die de opstand wil helpen, en Mendelsohn, Mikkelsen, en Forest Whitaker hebben een centrale rol aan beide zijden van Dark en Light side. Het epische gevecht is een van de gewelddadigste in heel het star wars verhaal, en dit kan misschien voor de jongste kijkers een beetje te zijn, maar voor mij is dit een perfect verhaal in heel het star wars verhaal.

Commentaren

  • Thanks Celle voor de gezellige mooie filmavond!
    Zal de film nog wel enkele keren moeten bekijken, maar het is zeker en vast een topper!

De commentaren zijn gesloten.