• Je laat de lichten aan na het bekijken van de horror prent "lights out"

  Als je aan 100 mensen vraagt waar was je vroeger het bangst van, dan zeggen meer dan de helft dat ze bang waren in het donker. En dat is wat wat David F. Sandberg in 2013 gebruikte in zijn kort film en dit nu in 2016 terug deed in zijn volledige film. Het was al een verademing dat het ditmaal niet eens ging over een familie die pas verhuizen naar een nieuwe woont en dan geteisterd worden door kwade geesten. Maar hier gaat het ook over een familie waar een moeder een een manische episode heeft, de man probeert er achter te komen hoe dit te stoppen maar wordt dan vermoord door een wezen dat in de schaduw leeft. Dit zorgt er voor dat de vrouw zich nog erger begint te gedragen. Haar zoon probeert goed te zorgen tot hij ziet waardoor zijn moeder zich zo raar gedaagd. Na vele slapeloze nachten valt Martin telkens op school in slaap, waardoor uiteindelijk zijn grote zus Rebecca op de hoogte wordt gesteld van de thuissituatie. Al snel neemt ze Martin onder haar hoede, maar als hetgeen wat hem al die nachten wakker heeft gehouden hem volgt naar haar huis blijken ze nergens veilig meer. Waar sommige horror films al te vaak in het eerste half uur niks laten zien, krijgen we al heel snel te zien met wat we te maken hebben en dat is toch al een enorm pluspunt want hierdoor zit je al kijker toch al snel op het puntje van je stoel. Natuurlijk heb je ook van die momenten waar je jezelf afvraagt van waarom doe die dit of waarom gebruikt die niet dat, maar dat heb je wel in elke horror prent. Lights out bewijst nog maar eens dat je geen gruwelijke beelden nodig hebt om een goede horror prent te maken met een schimmig figuur in de duister en goed verhaar kom je al ver. David F. Sandberg mag in 2017 Annabelle 2 maken en als hij de zelfde energie in die film steek zoals hij in deze gedaan heeft dan word dat zeker een aanrader. Kort samen gevat Lights Out weet op een slimme manier in te spelen op de angst voor het donker en alles wat hierin kan verschuilen wat het een zekere aanrader maakt. • King kong is terug in Kong: Skull island

  Wie dacht dat na de film king kong van Peter Jackson in 2005 het verhaal van de reuze aap achter de rug was die heeft het mis wan in maart 2017 komt hij terug naar het grote scherm. Dit keer zorgt Jordan Vogt-Roberts voor de regie. Dit is de derde film waar hij voor de regie zorgt en dat is toch een groot risico wat ze bij Warner Bros. Pictures en Legendary Pictures genomen hebben om toch deze blockbuster aan hem toe te wijzen. Over de cast kan hij al zeker niet klagen want die ziet er geweldig uit met Samuel L. Jackson, John Goodman,Tom Hiddleston, Brie Larson, John C. Reilly, Toby Kebbell, Shea Whigham, Thomas Mann, John Ortiz, Corey Hawkins en Jason Mitchell.

  In de trailer krijgen we de beste blik tot op de reusachtige film-aap tot nu toe. De film volgt een groep militairen op een gigantisch eiland, geleid door Samuel L. Jackson soldaat, die wordt ingehuurd door John Goodman’s zakenman om het bewijs op te duiken dat er monsters op het eiland leven. SAS-officier Captain James Conrad (Tom Hiddleston) en fotograaf Weaver (Brie Larson) reizen mee om de wezens met hun eigen ogen te zien. Uiteraard verwacht niemand van hen plotseling oog in oog te staan met de gigantische beschermer van het eiland, King Kong. Zelfs niet als John C. Reilly’s karakter – die al jaren op het eiland overleeft – ze vertelt over de legende van Kong.

   

   

 • Eerste trailer ‘Ghost in the Shell’

  De Japanse sciencefiction-manga uit 1989 'Ghost in the Shell' veroverde de wereld in een snel tempo, in 1995 verscheen de animatiefilm Ghost in the Shell van regisseur Mamoru Oshii en die zorgde ervoor dat de hype nog groter werd. Persoonlijk had ik nog nooit van de twee gehoord, toen ik de titel zag dacht ik dat het om een verfilming zou gaan van een computer game. Dreamworks kocht in 2008 de rechten om er uiteindelijk in maart 2017 een film van te brengen. Waarom het zolang duurde, heeft er waarschijnlijk mee te maken dat ze er zeker wouden van zijn dat ze de juiste regisseur zouden hebben en natuurlijk de juiste hoofdrol speelster. Margot Robbie liet de rol aan zich voorbijgaan voor Suicide Squad, waardoor Scarlett Johansson werd aangetrokken wat voor mij ook geen slechte keuze is. Matthias Schoenaerts werd overwogen voor de mannelijke hoofdrol van Batou, maar het is dan uiteindelijk Pilou Asbæk geworden. De regie van de film werd verzorgd door Rupert Sanders, bekend van Snow White and the Huntsman uit 2012.

  In "GHOST IN THE SHELL" volgen we een belangrijke vrouwelijke ops cyborg (Johansson) die samen met Daisuke Aramaki (Kitano) een speciale eenheid leidt met de naam Section 9. Section 9 moet de wereld beschermen tegen de grootste technologische bedreigingen. Ze worden geconfronteerd met een machtige vijand die als doel heeft het vernietigen van Hanka Robotic's vooruitgangen in de cybertechnologie.

  En leuk weetje Drie van de cast-leden zijn ook te zien in Game of Thrones, dit geld voor Pilou Asbæk, Joseph Naufahu en Rila Fukushima. Ze zijn respectievelijk  Euron Greyjoy, Khal Moro en een rode priester