• Wat als Hitler de oorlog had gewonnen, dat zie je in de tv serie The man in the high castle

  The Man in the High Castle is een Amerikaanse serie, geproduceerd door Amazon. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1962, een klassieker van SF auteur Philip K. Dick. De geschiedenis zoals wij die kennen heeft nooit plaatsgevonden. De geallieerden verloren de Tweede Wereldoorlog. De asmogendheden wonnen de strijd en veroverden hierna de hele wereld. We schrijven het jaar 1962. Noord-Amerika is opgedeeld in verschillende territoria. De westkust is Japans grondgebied; de oostkust maakt deel uit van het enorme Nazi Rijk. Hiertussen ligt een neutrale zone. Centraal staat een verboden film genaamd The Grasshopper Lies Heavy Hierin worden beelden getoond van wat een alternatieve realiteit lijkt te zijn: een wereld waarin de geallieerden wonnen en de Nazi’s werden verslagen.
  Voor het ondergrondse verzet is de film erg belangrijk, hoewel niet helemaal duidelijk is waar de beelden vandaan komen. De mysterieuze maker is alleen bekend onder de naam "De man in het hoge kasteel". De vraag is natuurlijk of de beelden uit de film echt zijn of slechts zijn geënsceneerd. Ondertussen staat men aan de vooravond van een nieuwe oorlog tussen de Japanners en de Nazi’s. De gezondheid van Adolf Hitler, die aan Parkinson lijdt, is namelijk erg slecht. Men verwacht dat hij niet lang meer zal leven en daarom vechten zijn partijgenoten nu al om de macht. Ze blijken plannen te hebben om met atoomwapens het hele Amerikaanse continent te veroveren.

   

 • Guardians of the Galaxy Vol. 2 teaser

  Toen Marvel bekend maakte dat ze een film ging maken van de comic boeken reeks Guardians of the Galaxy, werd er moord en brand geschreewt want deze film zou heel het Marvel universum omver gooien en men was niet zeker of deze film dan ook ging aanslagen bij de fans. Nu ondertussen weten we beter en was de film een enorm success. Voor mij hoorde deze film dan ook als één van de beste Marvel films. Het is nog wachten tot Mei van volgend jaar dat de film uitkomt maar ik laat jullie nu al genieten van de teaser trailer. In deze tweede Guardians-film moet Peter Quill zijn nieuwbakken team bij elkaar zien te houden terwijl hij de waarheid over zijn vader ontdekt
  De Guardians of the Galaxy zijn een feit, maar de leden van het team zijn zó verschillend dat het soms een opgave is om alle neuzen één kant op te krijgen. Begeleid door de klanken van Awesome Mix Tape vol. 2 vindt zelfbenoemd teamleider Peter Quill aanwijzingen over zijn vader.
  Deze tweede film over de onwaarschijnlijke helden is wederom geregisseerd en geschreven door James Gunn. Alle grote rollen uit de eerste Guardians-film keren terug en er zijn ook een aantal nieuwe gezichten. Zo is Kurt Russell (The Hateful Eight) te zien als Ego, de vader van Peter Quill.