• Alexander Skarsgård slingert van boom tot boom in The legend of Tarzan

  De meesten onder ons kennen Alexander Skarsgård als als de vampier Eric Northman in succesvolle serie True Blood, maar buiten een kleine rol in Battleship is hij toch niet vaak te zien geweest op het grote scherm. Daar brengt The legend of Tarzan nu verandering in want hier kruipt de 1.94 m blonde god in de rol van een van mijn eerste tv helden. De film speelt zich af na de periode dat Tarzan is opgegroeid in de jungle en al is terug gekeerd naar Engeland waar hij door het leven gaat als Lord Clayton III samen met zijn vrouw Jane (Margot Robbie). Hij wordt door de eerste minister gevraagd om terug naar de Congo te gaan omdat ze een uitnodiging gekregen hebben van de Belgische koning Leopold om aan hem te laten zien hoe goed het gaat met de bevolking na zijn vertrek. Maar dit is een List van Leon Rom (Christopher Waltz) een afgezant van de koning die In diens naam Afrika doorzoekt, op zoek naar waardevolle diamanten om de veroveringsdrift van de koning te financieren. Hij vindt deze bij een Afikaanse stammen hooft Mbonga Mbonga, maar Mbonga is niet van plan zijn diamanten zonder slag of stoot af te staan. Mbonga wil echter wel een deal sluiten: indien Rom hem Tarzan bezorgt, met wie hij nog een appeltje te schillen heeft, is hij best bereid te diamanten af te staan. Met veel tegenzin, en vooral op aandringen van Jane die heel graag haar oude vrienden wil zien reist hij af naar Afrika samen met George Washington Williams (Samuel L. Jackson) een Amerikaan die wil bewijzen dat Koning Leopold zich schuldig maat van slavernij.
  Omdat Tarzan het zaakje ook niet 100% vertrouwt zorgt hij er voor dat hij niet op de afgesproken plaats aan komt, maar stap hij iets vroeger van de boot en trekt zo naar zijn vrienden. Rom besluit dan om Jane te ontvoeren want hij weet zeker dat Tarzan acht haar aan komt.
  Alexander Skarsgård speelt een gekwelde Tarzan die problemen heeft met het verleden los te laten, waardoor hij heel koel en afstandelijk overkomt iets dat hij al eens deed in true blood. Christopher Waltz vertoling van Leon Rom is eentje dat op zijn lijf geschreven is, en dat we hem al vaker hebben zien doen. Dus beiden heren zijn echt wel goed gecast. Samuel L. Jackson en Margot Robbie zijn de 2 personages die zorgen voor de pit en humor in het verhaal. Ik was vooral blij dat het geen oorsprong verhaal geworden is, dit hebben we vroeger vaak genoeg gezien in de films en tekenfilms en het zou voor de wat oudere kijkers aangevoeld hebben als een koek die we al te vaak op ons bord gekregen haddan, maar toch krijgen we af en toe flasbacks naar het verleden van Tarzan en jane. Nu heel veel diepgang zit er in de film niet in want buiten de zoektocht naar sporen van slavernij is dit een heldenfilm waar de held de dame in nood gaat helpen, maar dat heeft Tarzan steed gedaan dus waarom dit veranderen. The Legend of Tarzan komt misschien wat traag op gang maar eens dat hij vertrokken is, is de actie vermakelijk en afwisselend, en af en toe is er ruimte voor een komische noot. Eigenlijk is dit een ideale film voor een avondje tv met het hele gezin

 • Tv serie Zoo binnenkort te zien op de nieuwe zender Zes

  Op 14 september werd bekent gemaakt dat vlaanderen een nieuwe zender gaat krijgen, Zes. De zender belooft "de klok rond populaire Amerikaanse films en series" Een van die series dat ze gaan uitzenden is ZOO een drama/thriller reeks die al 3 seizoenen draaid in de VS.

  In deze bloedstollende serie komt het dierenrijk in opstand tegen de mensheid. Na eeuwen van onderdrukking zijn de dieren het zat om door mensen te worden opgesloten, getemd, gegeten of te worden gedood voor vermaak. Een team van experts gaat op zoek naar een manier om het geweld te stoppen voordat de mens het onderspit delft.

  Het begint allemaal in Los Angeles daar worden twee mannen op straat aangevallen door leeuwen die op mysterieuze wijze zijn ontsnapt uit de dierentuin. Journalist Jamie Campbell (Kristen Connolly, van o.a. House of Cards) onderzoekt het incident en denkt dat er meer achter zit. Samen met patholoog Mitch Morgan zoekt ze de oorzaak voor het vreemde gedrag van de leeuwen. Tegelijkertijd overvalt in Botswana een groep wilde leeuwen een afgelegen restaurant. Zoöloog Jackson Oz (James Wolk, van o.a. Mad Man) en safarigids Abraham Kenyatta (Nonso Anozie, van o.a. Game of Thrones) gaan op zoek naar de beesten, maar dan worden ze zelf de prooi. Al snel blijkt dat er een grote opstand gaande is vanuit het dierenrijk, dat zich verenigt tegen de mensen. Het is nu de taak van het team van experts om uit te zoeken hoe dit geweld kan worden gestopt, voordat de mensheid het moet ontgelden.

  ik kijk er alvast naar uit, en vind het een goed idee van SBS België, dat zo probeert de concurentie aan te gaan met FOX waar ik al verschillende series op volg.

 • Kate Beckinsale kruipt weer in haar leren pakje in de trailer van Underworld blood wars

  Wat Resident evil voor Milla Jovovich is, is Underworld voor Kate Beckinsale een actie horror film reeks waar de ene film al wat beter is dan de andere. Beiden hadden ze een goede eerste film en dan ging de kwaliteit langzaam omlaag, alhoewel bij Sony merkten ze het op en gaven het toch een andere draai waardoor de films terug beter begonnen te worden. In deze vijfde underworld film probeert Selena haar bloedlijn te beschermen. Theo James speelt wederom Selene's bondgenoot, David samen met zijn vader Thomas (Charles Dance), moet ze de eeuwige oorlog stoppen tussen de Lycans en de Vampiers. Ook al betekent dit dat ze het ultieme offer zal moeten maken. Net als de Resident evil films zal ik deze film een kans geven als is het maar om Beckinsale in haar spannende pakje te zien rondlopen in de film.