• Michael en Lincoln moeten weer uitbreken in de ‘Prison Break’ trailer getoond op comic con

  Het afgelopen weekend tijdens Comic-Con doken Michael Scofield en Lincoln Burrows weer op in de eerste trailer van het nieuwe seizoen van Prison Break. In de nieuwe reeks afleveringen ontdekken Sara (Sarah Wayne Callies) en Lincoln (Dominic Purcell) dat Michael (Wentworth Miller) bizar genoeg nog steeds in leven is. En uiteraard zit hij in de gevangenis. Tijd om te doen wat de drie het beste kunnen doen: uit de gevangenis ontsnappen. Ondertussen zit Michael natuurlijk niet zonder reden opgesloten en de eerste trailer van het nieuwe Prison Break-seizoen laat al een heel klein beetje doorschemeren wat zijn grotere plan is. Naast Callies, Purcell en Miller verschijnt ook oude bekende Robert Knepper, aka T-Bag, in het nieuwe seizoen. Oh, en de tatoeages van Michael spelen ook weer een belangrijke rol in dit seizoen, maar, zo laat Wentworth zelf weten tijdens Comic-Con, ‘dit keer werken ze niet zoals de eerste keer’. Check de eerste trailer van het nieuwe seizoen van Prison Break. Ik was en grote fan van de serie maar vond dat ze op het einde te langdradig werd en helemaal niets meer te maken had met het originele plan. Ergens ben ik wel benieuwd wat ze van deze nieuwe reeks gemaakt hebben.

 • Eerste trailer 'Wonder Woman' getoond op comic con

  In Wonder Woman is Gal Gadot een jongere en onschuldigere variant van de dame die we leerden kennen in Batman v Superman: Dawn of Justice. Ze woont op een afgelegen eilandje met alleen maar vrouwen. Op een dag crasht de Amerikaanse piloot Steve Trevor (Chris Pine) met zijn vliegtuig op het eiland en wordt hij door de vrouwen verzorgd. Hij vertelt hen over een groot conflict dat miljoenen levens claimt in de buitenwereld, waarop Diana besluit met hem mee te reizen.

  Heb lang mijn twijfels gehad over dit personage, maar na het bekijken van de trailer heb ik zo de indruk dat wonder women voor DC comics is wat Captain America voor Marvel is.

  Het script van Wonder Woman is geschreven door Allan Heinberg en Geoff Johns. De release staat gepland voor 22 juni 2017.

 • Stanger things puur nostalgie

  Als je een kind bent van de jaren 1980, of als je gewoon een fan bent van de films van de jaren 1980, dan zal Netflix's nieuwe serie Stranger Things heel vertrouwd aanvoelen.

  De serie speelt zich af  in de jaren '80, en gaat over de verdwijning van een jonge jongen, Will (Noah Schnapp), onder een aantal zeer vreemde omstandigheden - de verdwijning gebeurt bijna gelijktijdig met de komst van een meisje Eleven (Millie Brown). Will, zijn vrienden proberen hem te vinden - Mike (Finn Wolfhard), Dustin (Gaten Matarazzo) en Lucas (Caleb McLaughlin) - zijn degenen die Eleven vinden en ontdekken al snel dat dit vreemde meisje, die zelden spreekt en een geschoren hoofd heeft, over een aantal opmerkelijke en bovenmenselijke capaciteiten beschikt.

  Op hetzelfde moment, proberen Will's moeder, Joyce (Winona Ryder), en de oudere broer, Jonathan (Charlie Heaton), om hem te vinden - en ontdekken dat  er een aantal ongelooflijke en soms zeer gevaarlijke gebeurtenissen rond hen in hun stad gebeuren.   

  Vanaf het moment dat Stranger Things begint, kan je de invloeden die de serie makers Matt Duffer en Ross Duffer (Wayward Pines) hebben geleid, goed voelen. De voorstelling van deze jonge kinderen en de manier waarop ze spreken, samen te werken en, yep,  samen fietsen, doet al snel denken aan de sfeer van de  "kinderen op een fantastisch avontuur" zoals  ET plus een deel van de Spielberg- geproduceerde "The Goonies".

  Stranger Things breng niet enkel het  sentiment van Spielberg. Dit is een echte mash-up van de jaren '80 invloeden. De grote openings credits maken dit duidelijk met hun zeer John Carpenter achtig stijl van muziek en sfeer, en wat volgt is vaak eng - zelfs regelrechte horror film materiaal, compleet met een aantal gore en ten minste één ongelukkige slachtoffer. De Duffer Brothers hebben de namen van Spielberg, Carpenter en Stephen King aangegeven als primaire invloeden en dat is te zien in het eindproduct.

  Natuurlijk, loopt men het risico dat dit allemaal gaat aanvoelen als een tribute band - fun, zeker, maar zonder en eigen identiteit Maar Stranger Things slaagt erin om een ​​boeiende wereld te creëren, gecentreerd rond een groep van zeer sympathieke personages. Een groot deel van dat hangt af aan hoe goed de kinderen werken. De Duffer broers en hun casting director Carmen Cuba hebben duidelijk hard gewerkt om kinderen te vinden die zeer echt en die niet al te gepolijst en soms onnatuurlijk overkomen. Alle kinderen hier zijn geweldig en spelen ongelooflijk goed met elkaar. Brown en Wolfhard hebben samen een aantal zeer ontroerende momenten en het word allemaal gespeeld zoals in het echte leven gaat.

  De tieners, Charlie Heaton en Natalia Dyer  zijn ook zeer geloofwaardig en komen echter over dan de tieners die vaak in vele films of tv-series worden uitgebeeld. Ryder's, speelt Joyce en is als moeder van Will begrijpelijkerwijs bezorgd, het grootste deel van de 8 afleveringen, speelt ze dan ook de niet echt stabiele moeder die alles wil geloven en doen om maar te bewijzen dat haar zoon nog leeft, en rol die ze heel overtuigend speelt en laat zien dat ze toch nog steeds een uitstekende actrice is.

   


  Conclusie: Het is onmogelijk om de liefde voor het werk van Steven Spielberg, John Carpenter en Stephen King niet te voelen tijdens het kijken Stranger Things en als je daar ook van houd dan zal deze show je vanaf het begin aanstaan. De Duffer Brothers hebben er een geweldig werk van van gemaakt om de verschillende tonen van Spielberg en Carpenter te combineren en dat maakt dat het allemaal bekent aanvoelt, als de serie overgaat van momenten van verwondering naar de momenten van horror en dat allemaal verankerd door een zeer sympathieke groep van kinderen. De opmerkelijke zwakte van de show is de uitleg van al deze gekke gebeurtenissen - hoe verder het gaat, hoe meer het voelt als een aantal zeer vermakelijk, maar enigszins ongerelateerde gebeurtenissen die plaatsvinden en de openbaringen van het einde zijn niet groot genoeg  zelfs als je rekening houd met een tweede seizoen. Toch Stranger Things is een aanrader, en biedt de kijkers een sfeervolle en vertederende serie waar je na de eerste aflevering wil weten hoe de vork aan de steel zit.