• Tom Cruise is terug als Jack Reacher in de Never Go Back trailer

  In 2012 kroop  Tom Cruise voor de eerste keer in de rol van de Amerikaanse ex-militair Jack Reacher toen moest hij de onschuld bewijzen van iemand die beschuldigd werd van 6 mensen te doden. Nu keert hij weer terug maar deze keer moet hij zijn eigen onschuld bewijzen.  Jack Reacher vertrekt naar zijn vroegere militaire basis in Virginia, waar hij heeft afgesproken met Major Susan Turner. De ontmoeting wordt echter uitgesteld wanneer blijkt dat Turner is gearresteerd. Er is wel een andere officier die Reacher beschuldigt van een misdaad waarvan hij zich niet kan herinneren dat hij hem ooit heeft begaan. Schijnbaar was hier ook een kind bij betrokken. Reacher gaat op zoek naar Turner zodat hij zijn naam kan zuiveren voordat het leger, de FBI, de politie en een zooitje criminelen hem weten te achterhalen. Ik vond de de film uit 2012 wel best goed, dus komt deze film zeker op mijn te bekijken lijstje.

  Dit wordt de tweede film waarin Tom Cruise samen werkt met regisseur Edward Zwick. In 2003 werkten ze samen aan The Last Samurai . Never Go Back is gebaseerd op het achttiende boek van Lee Child's Jack Reacher serie. One Shot, de basis van de eerste film, was het negende boek wat betekent dat de film misschien niet een direct vervolg zal zijn.

   

   

 • Second chane krijgt jammer genoeg geen tweede kans

  Second Chance  is een serie van de Amerikaanse zender FOX. De eerste aflevering werd in januari 2016 uitgezonden. Het verhaal is losjes gebaseerd op de roman Frankenstein van Mary Shelley uit 1818.
  En werd oorspronkelijk in mei 2015 door FOX aangekondigd onder de naam The Frankenstein Code, maar in augustus besloot men dit ineens te veranderen in Lookinglass en in november 2015 volgde een tweede naamsverandering: de definitieve naam werd Second Chance.
  Nadat de serie eindelijk in première was gegaan bleken de kijkcijfers al snel tegen te vallen. Ook de recensies waren niet erg positief. Uiteindelijk telde Second Chance slechts 11 afleveringen. Hierna volgde de stopzetting. 

  Het verhaal gaat over de 75-jarige Jimmy Pritchard. Ooit was hij de trotse sheriff van Los Angeles. Na een corruptie schandaal werd hij echter gedwongen af te treden. Hierna ging het bergafwaarts met hem.Op een dag betrapt Jimmy een mysterieuze inbreker in het huis van zijn zoon, waarna de oude man door deze insluiper wordt vermoord. Het lichaam van Jimmy wordt vervolgens door wetenschappers gebruikt voor een bijzonder experiment.
  Otto en Mary Goodwin staan aan het hoofd van een bedrijf genaamd Lookinglass. Otto is miljardair, zijn tweelingzus Mary is bio-ingenieur. Samen halen ze Jimmy met een experimentele techniek terug in het leven maar Jimmy ziet er nu uit als een knappe, gespierde dertiger omdat alle slechte eigenschappen uit zijn DNa zijn gehaald + nu blijkt hij ook nog eens extreem sterk te zijn geworden. Al snel komt de ware motivatie van de Goodwins aan het licht: Mary heeft kanker en is stervende. Ze zoekt dus eigenlijk een manier om haar eigen leven te redden en Jimmy's bloed moet daar voor zorgebn. Ondertussen probeert de 'nieuwe' Jimmy het mysterie achter zijn eigen moord te ontrafelen. Zijn fouten uit het verleden blijven hem echter achtervolgen.
  Ondanks een 7.7/10 op imbd is deze serie dus stopgezet en dat is wel jammer want zo heel slecht is deze serie niet, zoals boven te lezen zijn er dus maar 11 afleveringen maar ik vind deze zeker de moeite waard om te bekijken.

   

 • Netflix brengt de jaren 80 fantasy/horror terug met "Stranger things"

  Als je een fan bent van fantasy-/horror-films uit de jaren '80 waarin kinderen de hoofdrollen spelen (denk aan E.T. , it) zul je waarschijnlijk na het zien van de trailer niet kunnen wachten om Stranger Things te kunnen kijken. 

  Stranger Things speelt zich af in het Amerikaanse plaatsje Hawkins en gaat over de zoektocht naar een jochie die onder vreemde omstandigheden verdwijnt. Zijn moeder (Winona Ryder) begint samen met de plaatselijke politie een onderzoek en komt erachter dat de overheid meer weet over de mysterieuze verdwijning. De echte hoofdrollen zijn echter weggelegd voor drie jochies, die meer komen te weten over de wereld waarin ze leven dan ze ooit hadden durven dromen.

  Naast Ryder zijn er in Stranger Things rollen weggelegd voor acteurs zoals Matthew Modine, David Harbour, Charlie Heaton, Natalia Dyer, Millie Brown, Finn Wolfhard, Caleb McLaughlin, and Gaten Matarazzo en Cara Buono. De trailer kun je uiteraard hierboven bekijken!

  Matt Duffer en Ross Duffer (Wayward Pines, Hidden) zijn de schrijvers, regisseurs en co-showrunners van de serie, alsook uitvoerende producenten samen met Shawn Levy en Dan Cohen via hun 21 Laps (The Spectacular Now, Night At The Museum , Real Steel, Date Night). Shawn Levy is ook een van de regisseurs. Stranger Things is een Netflix Original-serie.

  Alle acht afleveringen van het eerste seizoen van Stranger Things zijn vanaf 15 juli.