• The Whispers: het blijft jammer genoeg maar bij 1 seizoen

  The whispers is een zenuwslopende Amerikaanse sci-fi drama reeks, met Steven Spielberg als één van de uitvoerend producenten en kan bij ons nu bekeken worden bij Proximus tv op het syfy chanel.

  Wanneer Washington getroffen wordt door een golf van moorden van kinderen op hun ouders, wordt duidelijk dat de kinderen niet alleen handelden volgens hun moesten ze dit doen van hun vriendje Drill. Maar wie is deze Drill die hen opdroeg om deze vreselijke misdaden te begaan? Al snel komen we te weten dat het hier om een Alien gaat die alleen maar met kinderen communiceert. Aangezien de ‘spelletjes’ van de kinderen steeds gevaarlijker worden, is het een race tegen de klok om de mensheid te redden van de onzichtbare en indrukwekkende krachten van het kwaad. Lily Rabe van American Horror Story als FBI-jeugddeskundige Claire Bennigan en Barry Sloane van Revenge als agent van het Ministerie van Defensie, Wes Lawrence, spelen de hoofdrollen in de serie die gebaseerd is op het korte verhaal Zero Hour uit 1951 van cultschrijver Ray Bradbury.

  Deze serie werd aangekondigd als een zomer serie, en maar al te vaak blijft het daar dan ook bij, en dit geld ook voor the whispers. Ondanks dat ik het een goede serie vond, daalde de kijkcijfers van 6 miljoen kijker voor de eerste aflevering naar 2 miljoen voor de laatste waardoor dus jammer genoeg de stekker uit de serie werd getrokken. Er word gezegd dat het grootste probleem de kinderacteurs waren, het is vaak heel moeilijk om kinderen om een serie tot een hoger niveau te dragen, al vond ik dat ze het niet slecht deden toch diegenen waar het uiteindelijk om draait.

  Mijn persoonlijke mening is dat ze in de Vs niet echt storm lopen voor dit soort van series, The Event uit 2010 was ook zo een serie goede cast, goed verhaal een geweldige twist op het einde maar geen tweede seizoen. Ook ben ik er zeker van als The Whispers was uitgezonden op een andere zender was uitgezonden zoals the CW in plaats van ABC dan had er zeker een tweede seizoen verschenen. 

  Maar het wil niet zeggen omdat er maar 1 seizoen is dat je de reeks niet moet bekijken, ik vond deze zeker goed en als je er tegen kunt dat de serie stopt met een open einde dan kijk gerust en laat je toch keer naar keer meevoeren in een spannende strijd tussen Drill en de rest.

 • Jessica Jones veel drama weinig actie

  Bij netflix zijn ze ondertussen goed bezig wat superhelden series betref, ze hebben Daredevil, Jessica Jones er komt er nog eentje van Luke cage en the punisher. Daredevil bleek een schot in de roos te zijn en Daarom kwamen ze al snel met Jessica Jones net al Daredevil een van de minder bekende Marvel superhelden, al ziet ze zich zelf niet als een superheld. Nu in mijn titel zeg ik veel drama en weinig actie en dat klopt de serie heeft echt een aantal afleveringen nodig om op gang te komen en met een aantal bedoel ik er voor mij op zen minst acht en als de serie 13 afleveringen telt dan komt het traag op gang. Maar is de serie daarom slecht, volgens de hoge imbd score die de serie krijgt en dat er een tweede seizoen aankomt dus niet, maar ik zit met echt twijfels. Oké als je begint te kijken wil je weten hoe alles verder loopt maar ik keek er niet echt naar uit het was meestal kijken bij gebrek aan iets anders op de moment. Bij Daredevil had je nog een beetje meer spanning en actie, terwijl het hier meer om een psychologische thriller gaat. Voor mensen die dit genre wel weten te appreciëren is dit dan weer wel een serie voor de vingers van af te likken.

  Maar wie is deze Jessica Jones eigenlijk, wel ze is een prive detective met bovenmenselijke kracht ooit in een ver verleden heeft ze even geprobeerd om een superheld te zijn, maar daar houd ze zich niet meer mee bezig. En dit zeker niet nadat een andere persoon met bovenmenselijke krachten Kilgrave haar maanden gevangen heeft houden via mind control, ze deed alles wat hij zei zelfs iemand vermoorden. Als Kilgrave betrokken raakt bij een ongeval raakt ze eindelijk van hem verlost. Voor maanden denkt ze dat hij dood is, tot er twee ongeruste ouders voor haar deur staan smekend voor hulp om hun dochter te vinden. Jessica ontdekt dat Kilgrave nog leeft en dat hij alles doet om haar terug te krijgen.

  De hoofdrol van Jessica wordt gespeeld door Krysten Ritter (haar kan je kennen uit Breaking Bad), Voormalig Doctor Who David Tennant speelt Kilgrave die ik persoonlijk wel een geschifte slechterik vind zelfs beter dan vincent d'onofrio in Daredevil. Maar een goede slechterik maakt alles voor mij niet goed. Ik ben de serie beginnen te kijken en ik zal het tweede seizoen zeker ook zien, en dit enkel omdat ik mee ben met het verhaal en dat ik wil weten wat ze er in het tweede seizoen willen van maken, alleen hoop ik nu op een beetje meer actie het gaat hier wel over een superheld.

 • stephen king's zorgt dat GSM dodelijke gevolgen hebben in de "cell" trailer

  De meeste mensen kunnen niet meer zonder hun mobiele telefoon en daar over gaat de nieuwste Stephen King film Cell. Wanneer een vreemde elektronische puls er namelijk voor zorgt dat vrijwel alle gebruikers van mobiele telefoons veranderen in gewelddadige zombies die zonder enige reden anderen aanvallen ontstaat er een wereldwijde chaos. Cusack speelt een man die in deze post apocalyptische wereld zijn zoon probeert terug te vinden. Tijdens zijn reis ontmoet hij andere overlevenden met naast Jackson ook Isabelle Fuhrman (The Hunger Games). Tod Williams (Paranormal Activity 2) deed de regie en King schreef zelf mee aan het script. De trailer ziet er wel goed uit dus deze film komt zeker op mijn te bekijken lijstje