• The 5th Wave: kan niet brengen wat er van verwacht werd

  5th-wave.jpgThe 5th Wave is gebaseerd op de gelijknamige sci-fi bestseller van Rick Yancey. Net als in het boek, is de film voorzien van wereld vernietigende  catastrofes, sterfgevallen en geweld, maar het is niet zo grafisch en gewelddadig verfilmd als The Hunger Games trilogie, wat al meteen duidelijk maakt dat we niet al te veel spanning mogen verwachten. 

  In de film volgen we Cassie Sullivan (Chloe Grace Moretz), wiens leven vooral draaid rond haar hechte familie, haar beste vriendin, en haar onbeantwoorde verliefdheid op Ben Parish ( Nick Robinson ). Maar alles verandert de dag dat een mysterieus buitenaardse ruimteschip te voorschijn komt. Alles blijft een tijdje rustig maar dan beginnen de aiiens met een reeks van aanvallen. De eerste golf vernietigd alle elektriciteit, de tweede golf veroorzaakt natuurrampen; de derde golf is een dodelijk virus (dat dood Cassie's moeder), en ga zo maar door. Cassie haar vader (Ron Livingston) neemt Cassie en haar broertje Sam (Zackary Arthur) naar een vluchtelingenkamp, ​​maar dan verschijnt kolonel Vosch ( Liev Schreiber ) deze meld dat de aliens en manier gevonden hebben om er net al mensen uit te zien en hij komt om kinderen van het kamp te vervoeren naar een nabijgelegen militaire basis om hen zogezegd te beschermen, Cassie wordt gescheiden van Sammy terwijl ze beloofd had van nooit van zijn zijde te wijken, ze is vastberaden om er alles aan te doen om haar broer te vinden. Wanneer Cassie in haar been wordt geschoten door een sluipschutter wordt ze gered door de mysterieuze (en aantrekkelijke) Evan Walker (Alex Roe) maar is hij echt wie hij zegt te zijn.

  De boek heeft alles om er een goede film te maken, de aanvallen van de aliens, de spanning van wie is er mens en wie is er een alien, maar dit alles word maar amper in beeld gebracht, als je de trailer van de film zit heb je al 80 % gezien van de actie en spanning. De makers hechte blijkbaar meer waarde aan de relatie tussen Evan en Cassie, maar wanneer die dan begint spannend te worden laten ze het ook gewoon varen. Dit alles resulteert in een flauwe film die nooit haalt wat ik en waarschijnlijk iedereen er van verwachte.

 • The Divergent Series: Allegiant review

  images.jpgna de schokkende onthullingen in Insurgent ontvluchten Tris en Four Chicago en gaan ze voorbij de muur die de stad omsluit. In de wereld achter de muur worden ze opgevangen door het mysterieuze Bureau voor Genetisch Welzijn dat onder leiding staat van David (Jeff Daniels). Hier blijkt alles wat ze dachten te weten al snel betekenisloos en in de strijd die losbarst is het van levensbelang om snel te beslissen wie er te vertrouwen is en wie niet. Om te overleven wordt Tris gedwongen onmogelijke keuzes tussen moed, trouw, opoffering en liefde te maken.

  Ik heb deze boeken ooit voor mijn nichtje gekocht als kerst cadeau en ben ondertussen samen met haar naar de 2 eerste films gaan kijken dus was het nu tijd om de derde film te gaan bekijken. Ik ging er tot 5 minuten voor de film begon van uit dat dit de laatste film in de reeks ging zijn, 3 boeken dus 3 films en in de titel stond ook geen part 1 in. Had mijn nichtje het niet verteld dat dit de voorlaatste film was wist ik het niet, waar ik dan plots wel bang ging voor zijn was dat deze voorlaatste film net zo saai ging zijn als the hunger games: the mockingjay part 1 waar dus echt niks in gebeurde. Gelukkig was dit deze keer niet het geval er gebeurd er genoeg om de film toch zo aangenaam mogelijk te houdend. Het enigste is dat het allemaal heel voorspelbaar begint te worden, waardoor het toch minder goed begint aan te voelen en dan begin ik met toch af te vragen of ze het niet beter bij drie films gehouden hadden, maar ja de mighty dollar rules in de film wereld. Het is nu afwachten tot volgend jaar als we echt het einde van de Divergent te zien krijgen of de reeks een waardige afsluiter krijgt waar toch iedereen op zit te wachten en dat wil dan zeggen dat die film toch een beetje beter zal moeten zijn dan deze, want met speciale effecten waar deze film vol mee zit alleen zullen ze er niet mee komen.

   

   

   

   

   

   

 • Special Correspondents trailer

  118280.300.jpgSpecial Correspondents' is een remake van een Franse film over twee journalisten die verslag uitbrengen over een oorlog in Ecuador. Niet aan de frontlinie, zoals ze wel beweren, maar vanuit een schuilplaats in New York. Dat moet natuurlijk een keer foutlopen. Om hun carrière te redden, besluiten de twee heren hun eigen ontvoering in scène te zetten. Iedereen gaat naar hen op zoek en ze hebben dus - ironisch genoeg – geen keuze: ze zullen naar Ecuador moeten gaan.‘Special Correspondents’ werd geschreven en geregisseerd door Ricky Gervais, die zelf ook de hoofdrol speelt, naast Eric ‘The Hulk’ Bana. De film is vanaf 29 april exclusief te bekijken op Netflix.

  Regie: Ricky Gervais

  Schrijver: Ricky Gervais

  Sutdio: Netflix

  Release:29 april, 2016

  Cast: Vera Farmiga,Kelly Macdonald, America Ferrera,Eric Bana, Ricky Gervais