• The Hunger Games: Mockingjay, part 2 review

  hungergamesmjp2teaserposter1.jpgThe Hunger Games: Mockingjay, Part 2 is de vierde en laatste film in de reeks gebaseerd op de door Suzanne Collins geschreven trilogie. Part 1 was voor mij nog een grote teleurstelling omdat er in die film echt niks gebeurde omdat al de actie in het laatste deel ging zitten ging ik met veel verwachting naar de film kijken. En ja hoor dit was weer het verhaal waar we op zaten te wachten. 

  Terwijl Panem meegesleurd wordt in een allesomvattende oorlog, maakt Katniss zich op voor de finale confrontatie met President Snow. Samen met haar trouwste vrienden, waaronder Gale, Finnick en Peeta, en een team uit District 13 beslist ze haar leven te riskeren om President Snow uit te schakelen. Snow heeft ondertussen maar één doel voor ogen: Katniss vernietigen. De dodelijke valstrikken, vijanden en morele keuzes die haar wachten, zijn erger dan alles wat ze ooit tegenkwam in de arena. Dankzij regisseur Francis Lawrence en, bovenal  Jennifer Lawrence, is deze laatste film een passend eerbetoon aan Suzanne Collins 'onvergetelijke heldin.

  in dit tweede deel zit de spanning er echt terug in en krijgen we terug vallen en listen die we in de eerste twee film te zien kregen tijdens de hongerspelen. Daar dit het einde van de reeks is mag ik je al wel zeggen dat een paar belangrijke personages gaan sterven en je gaat je tot het einde wel afvragen (voor de mensen die de boeken niet gelezen hebben of alles tussen Katniss en Peeta gaat goed komen. Mockingjay, part 2 voldeed aan mijn verwachtingen en heeft een einde waar ik heel goed mee kan leven. 

  Cast: Jennifer Lawrence,Liam Hemsworth,Josh Hutcherson
  Regisseur: Francis Lawrence
  Studio: Lionsgate
  Genre: Actie avontuur
  Looptijd: 137 minuten

 • Captain America: Civil War teaser

  Civil-War-poster-1.jpgVeel mensen zijn nu aan het aftellen zijn voor de nieuwe Star Wars film, maar er zijn er ook een hoop die niet kunnen wachten tot de eerstvolgende Marvel film in de bioscoop verschijnt. En dat is Captain America: Civil War en dat is toch en film die alles een beeje op zijn kop gaat zetten. Alhoewel dit de derde film is met Captain America in de hoofdrol, kan deze film ook beschouwd worden als een nieuwe Avengers film. Want bijna de hele club (en meer!) schittert in Captain America: Civil War. Bucky (Winter Soldier) en Captain America zitten in een soort warenhuis, en het is al snel duidelijk dat Bucky zijn geheugen weer terug heeft na de gebeurtenissen in Captain America: The Winter Soldier. Daarna wordt het al snel duidelijk waar de hele film om zal gaan draaien: Generaal Ross verklaart dat superhelden een bedreiging voor de wereld zijn geworden, en in zijn speech noemt hij dat Captain America niets meer dan een vigilante is. Tony Stark kiest de kant van de overheid, maar Steve Rogers is het niet met Ross eens en wordt eigenlijk gedwongen rogue te gaan. 

    

  Regisseur: Anthony Russo
  Schrijver: Christopher Markus
  Studio: Marvel Studios
  Release: 6 Mei 2016
  Cast: Chris Evans, Anthony Mackie, Robert Downey Jr.

 • The Huntsman Winter's War trailer

  huntsmannew1.jpgSnow White and the Huntsman was een film die het behoorlijk deed en het was al lang duidelijk dat we nog een film gingen te zien krijgen, maar hoe of wat ze er gingen van maken was nog niet bekend. Tot nu want hier is de trailer voor de Prequel.

  Lang voordat de Evil Queen Ravenna is verslagen door Snow White’s blade, keek ze in stilte toe hoe haar zuster Freya leed aan hart verscheurend verraad en vluchtte van het koninkrijk. Met het vermogen van Freya om elke vijand te bevriezen, heeft de jonge ijskoningin tientallen jaren doorgebracht in een afgelegen winterse paleis waar ze een dodelijk legioen van Huntsman trainde. Ook Huntsman Eric en warrior Sara zijn door haar getraind. Twee gewaardeerde warriors die haar enige bevel hebben overtreed, namelijk het verharden van je hart tegen liefde.

  Wanneer Freya hoort over de dood van haar zus, roept ze haar overige soldaten op om de magische spiegel thuis te brengen. Freya komt er al snel erachter dat Ravenna weer tot leven kan worden gewekt vanuit de gouden diepten van de magische spiegel, waardoor het land wordt bedreigd door tweemaal de donkerste krachten die iedereen ooit heeft gekend. Hun leger is onverslaanbaar, tenzij de verbannen jagers elkaar terug kunnen vinden.

  Regie: Cedric Nicolas-Troyan
  Schrijver: Evan Daugherty
  Studio: Universal Pictures
  Release: 22 april 2016
  Cast: Chris Hemsworth, Charlize Theron, Emily Blunt