• Mad Max: fury road absurditeit ten top

  Mad-Max-Fury-Road-2014-George-Miller-poster-175.jpgIn een post-apocalyptische toekomst, regeert Immortan Joe het land door het beheersen van water en benzine. Zijn vertrouwde soldaat, Furiosa (Charlize Theron), vertrekt voor een routine rit maar dan opeens veranderd ze van koers, het blijkt dat ze een aantal van Joe's vrouwen uit zijn fokkerij heeft helpen ontsnappen. Max (Tom Hardy) is ondertussen gevangen genomen maar door een stom toeval wordt hij toch betrokken in de achtervolging van Furiosa. hij weet te ontsnappen en komt bij de truck van Furiosa dit is zijn enige middel om te ontsnappen. Dik tegen zijn goesting sluit hij zich aan bij haar zaak, en een andere van Joe's mannen, de gedesillusioneerde Nux (Nicholas Hoult), helpt hen ook om Furiosa's thuisland te bereiken. En dan blijkt dat de jacht nog steeds niet voorbij is want de groep helden moeten direct terug te gaan in het hol van de leeuw.

  Het heeft dertig jaar geduurd dat we de avonturen van Mad Max opnieuw te zien kregen en net als voordien is de film extreem gewelddadig, met non-stop achtervolging scènes, explosies, doden, bloed, schieten en steken, evenals van geweld tegen vrouwen. En net als dertig jaar geleden ga je voor en tegenstanders hebben van deze film, want ik geeft toe deze film is niet voor iedereen weggelegd. het was in begin van de film even wennen maar eens hij goed bezig was begon ik mij terug helemaal in te leven in de wereld van Max. De film zit vol speciale effecten, effecten die Miller dertig jaar geleden niet kon gebruiken en dat merk je want alles is nog spectaculairder dan ooit. Ik heb ooit op twitter gezegd na het zien van de trailer "Mad Max brengt de madness back" en dat was helemaal niet gelogen. • Kingsman: The Secret Service niet de standaard spionage film

  download (1).jpgOp de Londense Savile Row heb je de Kingsman, een winkel die er niet alleen is voor de fashion-forwards, maar James Bonds types die op zoek zijn naar de waarheid en gerechtigheid in een serieus discrete, Britse manier. Een Kingsman, is tenslotte, een spion van de hoogste orde, een deel van een krachtige organisatie die niet verbonden is met een regering. Hun vertegenwoordigers zijn vernoemd naar de ridders van koning Arthur, met Galahad, aka Harry Hart ( Colin Firth ), als hun top agent. In 1997 red een collega Kingsman het leven van  Galahad en stierf tijdens de opdracht. Om dat hij zich schuldig voelt reikt Harry uit naar de weduwe en biedt haar hulp aan maar dat weigert ze.  17 jaar later zit haar zoon, Eggsy (Taron Egerton), in de problemen en roept hij de hulp in van Galahad, die denkt dat Eggsy beschikt over de vaardigheden om net als zijn vader een Kinsgman te worden, maar eerst moet de ruwe jongen de zware opleiding overleven. Net op datt moment start de megalomane miljonair (Samuel L. Jackson) zijn psychopathische plan om de planeet van de van een groot deel van de mensheid te ontdoen om zo de aarde te redden van vernietiging.

  Kingsman: the Secret Service is een gedurfde, hoewel soms wel gewelddadige actie thriller die het spionage genre op zijn kop zet. Het is grappig, brutaal en stijlvol, maar met exploderende hoofden, bloederige messteken, schietpartijen en volslagen moorddadige chaos. Terwijl net dat geweld wordt gepresenteerd in een gestileerde, bijna cartooneske manier, die waarschijnlijk een aantal kijkers zal storen. Het is al een lange tijd geleden dat een film van dit genre mij zo plezier deed beleven. De film is geen kopie van andere spionage films, bijna elke spionage cliché wordt op hier op zijn kop gezet.  Het plot is enigszins origineel, of op zijn minst interessant te noemen.

   

  Cast: Colin Firth , Samuel L. Jackson , Taron Egerton

  Regisseur: Matthew Vaughn

  Studio: Twentieth Century Fox 

  Genre: Actie / Avontuur

  Looptijd:129 minuten

 • Eerste Independence Day Resurgence ruimteship foto

  IndependenceDay2ResurgelogoTsr2a.jpgHet vervolg op Independence Day komt bijna exact twintig jaar later uit in de zomer van 2016. De film heeft de titel Independence Day Resurgence gekregen. Dat heeft regisseur Roland Emmerich maandag (plaatselijke tijd) bekendgemaakt. Liam Hemsworth (The Hunger Games), Jessie Usher (When the game stands tall), Maika Monroe (The Guest) en Sela Ward (The Fugitive) zijn toegevoegd aan castleden Jeff Goldblum, Bill Pullman, Brent Spiner en Judd Hirsch, die allemaal te zien waren in het eerste deel uit 1993.

  Independence Day Resurgence zal zich twintig jaar na de Alien aanval, waar Will Smith en Goldblum tegen streden, plaatsvinden. "We noemen het in de film 'de oorlog van '96'. Het is een generatie van na de oorlog die samenwerken om een gezamenlijke vijand te bestrijden." 

  Ook is er al een eerste foto verschenen van een van de ruimte schepen uit de film. 2016 gaat een leuk film jaar worden en deze zal natuurlijk op lijstje komen te staan.

  IndependenceDay2ResurgeMoonbig59.jpg