• Ted 2 trailer

  ted2_1.jpgDe eerste Ted was een vermakelijk film over een sprekende, blowende, zuipende, coke snuivende Teddy beer. In Ted 2 lijkt deze grof gebekte beer het rustiger aan te willen doen. Ted en zijn vriendin Tami-Lynn willen een kind. Maar nu moet Ted bewijzen dat hij een echt persoon is in een rechtszaak. Set MacFarlane keert terug als schrijver, regisseur en stemacteur voor Ted. Mark Wahlberg keert terug als vriend John Bennett en Jessica Barth speelt de vriendin van Ted Tami-Lynn. Amanda Seyfried speelt de advocaat van Ted genaamd Samantha Jackson en andere namen die meedoen met de film zijn onder andere Morgan Freeman, Richard Schiff en Martin Klebba.

   

  Regie: Seth MacFarlane

  Schrijver: Seth MacFarlane

  Studio: Universal Pictures

  Release: 26 juni, 2015

  Cast: Mark Wahlberg, Amanda Seyfried, Seth MacFarlane

 • fast and furious 7 top maar soms ook over the top

  Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Chris ´Ludacris´ Bridges, Elsa Patakay, Lucas BlackAls fan van het eerst uur was dit één van de films die ik dit jaar zeker niet wou missen, had dit iets te maken met het tragische verlies van hoofdrolspeler Paul Walker die bijna een jaar geleden overleed na een auto-ongeluk? Misschien wel. Het was met momenten raar als je even beseft dat dit de laatste scene's zijn die hij heeft gemaakt. Maar los van dit alles heeft de film alles gebracht wat ik er had van verwacht naar de Fast & Furious ga je kijken voor de snelle wagens, de strakke lijven en het grote spektakel en als je daar dan nog een beetje humor bij gooit heb je alles voor 137 minuten entertainment. De laatste jaren is de franchise uitgegroeid van een film met snelle auto's naar kei harde actie films waar snelle wagens in voorkomen en het lijkt er op dat elke autoconstructeur maar al te graag een wagen in de film heeft. Mij stoort het niet en de auto freaks nog minder. Wat voor vele mensen wel storend zal zijn is dat het er soms heel ver over gaat, ik ga hier geen spoilers geven maar mensen die de film gezien hebben gaan mij zeker gelijk geven. 

  Nadat ze Owen Shaw en zijn crew in London verslagen hebben, kunnen Dominic Toretto, Brian O’Connor en de rest van de crew weer naar de Verenigde Staten terugkeren. Eindelijk is er weer de mogelijkheid om een gewoon leven te leiden nadat ze van al hun misdaden verlost zijn. Maar Owens oudere broer, Ian Shaw is uit op wraak en brengt de levens van de hele crew in gevaar. Nadat ze horen van Hans dood, gaat de crew er op uit om de man die één van hun leden vermoordde te grazen te nemen, voordat hij zijn slag kan slaan.

  Dankzij dubbelgangers en secuur knip- en plakwerk met oud filmmateriaal door het effectenbedrijf van filmmaker Peter Jackson merk je wonderlijk genoeg niks van dat Walker tijdens het laatste deel van de opnamen niet meer aanwezig was, die zeggen dat ze het wel merken lullen maar wat. Dat het afscheid van zijn personage binnen de plot zelfs regelrecht ontroert, mag eigenlijk geen verrassing meer heten. Wat wel een verrassing mag zijn is dat gisteren Vin Diesel bekend maakte dat deel 8 op 4 april 2017 in de bioscoop zou verschijnen. Ik had verwacht dat dit deel na alles het einde zou betekend hebben van de franchise maar ik denk dat de opbrengst van 1 miljard dollar in de wereldwijde box office er wel iets mee te maken heeft. Maar ik heb het gevoel dat het zonder Paul Walker nooit meer het zelfde zal zijn.

  Studio: Universal Pictures

  regie: James Wan

  Schrijvers: Chris Morgan, Gary Scott Thompson

  Cast: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, Jason Statham, Tyrese Gibson, Tony Jaa, Kurt Russell, Nathalie Emmanuel, Djimon Hounsou, Lucas Black, John Brotherton, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Iggy Azaela, Ludacris, Ronda Rousey

   

  Genre: Action, Franchise, Thriller

   

   

 • Jupiter ascending review

  download.jpgIedereen kent the Wachowski brothers nog van de Mattix trilogie een film reeks die heel de film wereld veranderde. Maar ondertussen veranderde Larry Wachowski naar Lara door middel van een geslachtsoperatie en lijkt het er op dat hun films niet meer het zelfde kaliber halen. Na Speed racer (2008) en Cloud atlas (2012) komt het duo nu met een ruimte-avontuur in de stijl van Star wars en Guardians of the galaxy. Dat was voor mij al een reden om de film te zien, alleen zitten deze twee films wel goed in elkaar en dat kan je van Jupiter ascending niet zeggen. Dat de aarde slechts één van de vele bewoonde werelden in het universum is, kan Jupiter Jones (Mila Kunis) maar moeilijk bevatten. Dat deze schoonmaakster uit Chicago door haar genen aanspraak kan maken op een hoge positie binnen de interplanetaire pikorde, klinkt voor haar al helemaal vergezocht. Een moordaanslag door aliens en een buitenaarde redder in nood (Channing Tatum) weten haar in Jupiter ascending op andere gedachten te brengen.

  De wachowski's kregen voor deze film een productiebudget van 175 miljoen dollar dus hebben ze kosten noch moeite gespaard om hun versie van het heelal te creëren. Dynastieën van adellijke machthebbers hebben daarin klaarblijkelijk de boel verdeeld en gebruiken tal van werelden als kweektuin. Op het hoogtepunt van hun beschaving worden alle bewoners geoogst en dienen zij als grondstof voor een kostbaar elixer dat de elite eeuwig jong houdt. Jupiter Jones blijkt door een vreemde speling van het lot zelf lid van zo’n dynastie, waardoor zij een belangrijke pion wordt in de machtsstrijd tussen Balam Abrasax (Eddie Redmayne), zijn broer Titus (Douglas Booth) en hun zus Kalique (Tuppence Middleton). De enige die zij echt kan vertrouwen is de heldhaftige Caine (Tatum), een kruising tussen mens en wolf die haar veiligheid en welzijn zwaarder laat wegen dan zijn aanvankelijke opdracht. Deze nieuwe Wachowski-film wordt gekenmerkt door flitsende actie van een oorverdovend kaliber, soms zelf te veel. Maar wat ontbreekt is samenhang je hebt de indruk dat er tijdens het productie proces veel stukken uitgeknipt zijn. En wat je in deze film ook niet hebt is maar één moment van humor en geloof me dat is iets wat deze film toch had kunnen gebruiken. De wachowski's maken sinds The Matrix geen echte hoogvliegers meer, ofwel worden ze terug broers of moet de ander ook een geslachtsoperatie overwegen zodat ze terug op één lijn zitten en terug top films maken wat enkel met prachtige visuele beelden komen ze er niet meer.

  Studio: Warner Bros Pictures

  Regie: Andy Wachowski, Lana Wachowski

  Schrijvers: Andy Wachowski, Lana Wachowski

  Cast: Channing Tatum, Mila Kunis, Sean Bean, Eddie Redmayne, Douglas Booth, Tuppence Middleton, Doona Bae, James D'Arcy, Tim Pigott-Smith, Bae Doo Na

  Genre: Action, Adventure, Sci Fi