• The Equalizer Review

  Denzel Washington, Marton Csokas, Chloë Grace Moretz, Bill Pullman, Melissa Leo, The Equalizer ReviewDe wreker films zijn de laatste tijd weer hot, zo hadden we al Taken 3, John Wick en The Equalizer. Wat me wel opvalt is dat de acteurs die deze rollen spelen acteur zijn met aal een gevorderde leeftijd, Keanu Reeves is er al 50, Liam Neeson is er 62 en Denzel Washington 59. En ondanks de leeftijd zijn deze acteur goed in staat deze rollen te vertolken.

  Denzel Washington speelt ditmaal Robert McCall, een man die een rustig leven lijkt te leiden als magazijnmedewerker in een bouwmarkt. Wanneer een bevriend hoertje (Chloe Grace Moretz) in het ziekenhuis wordt geslagen door een Russisch maffiasyndicaat, besluit McCall de gewelddadige talenten uit zijn mysterieuze verleden nog eenmaal aan te wenden om Teri een betere toekomst te kunnen garanderen. Regisseur Antoine Fuqua (Training Day) maakte van The Equalizer een spannende en inventieve wraakthriller, die mede dankzij de fijne acteurs boven de gemiddelde kwaliteit van het subgenre uit weet te komen. De tijd die Fuqua en Washington nemen voor hun karakterontwikkeling is opmerkelijk. De film komt traag op gang het duurt bijna een uur voordat McCall voor het eerst zijn agressie botviert op de onverlaten uit het Oostblok. Maar als het zo ver is, kunnen teerhartige kijkers beter hun blik afwenden. Het is na het zien van The Equalizer bovendien lastig om nog zonder rare bijgedachten een Gamma winkel  te bezoeken.

  Regie: Antoine Fuqua

  Cast: Denzel Washington, Marton Csokas, Chloë Grace Moretz, Bill Pullman, Melissa Leo

  Genre: Actie, Misdaad, Thriller

  Lengte: 132 minuten

 • Brick Mansions Review

  Paul Walker, David Belle, Catalina Denis, Bradshaw Anderson, Andreas Apergis,

  Brick Mansions speelt zich af in Detroit, in een buitenwijk waar geweld en drugs niet meer zijn weg te denken. Die buitenwijk, is tevens is afgesloten van de stad Detroit, draagt de naam Brick Mansions. De criminele feiten hebben een zware impact op het leven van de inwoners, zo dus ook op het leven van Lino ( David Belle). Lino vecht voor een eerlijk bestaan in de buitenwijk en komt hierdoor vaak in conflict met de heersende bendes. Die zijn het beu dat hij zich overal mee moeit en besluiten om zijn ex vriendin Lola te ontvoeren.

  Undercover agent, Damien (gespeeld door Paul Walker), wordt naar de buitenwijk gestuurd om een gestolen bom terug te krijgen. Damien jaagt al heel zijn carrière  op misdadigers en brengt van tijd tot tijd een aantal kopstukken bij de politie binnen. Zijn ultieme doel is het inleveren van Tremaine, de grootste drugsbaas van Brick Mansions en tevens de moordenaar van zijn vader. Damien gaat niet alleen op pad, maar moet samen werken met Lino die denkt dat elke agent corrupt is.

  Brick Mansions is een remake van de Franse actiefilm 'Banlieue 13' (2004). Het scenario is net als dat van het origineel geschreven door Luc Besson ('Taxi') en Bibi Naceri. Het is de laatste film die acteur Paul Walker voltooide, voordat hij in november 2013 verongelukte, ten tijde van de opnames van Furious 7.

  Omdat ik niet graag naar Franse films kijk was ik blij met deze remake, ik weet wel dat het origineel beter was maar dat kon mij niet veel schelen dus is mijn beoordeling enkel op wat ik nu gezien heb. Brick Mansions levert ons een honderdtal minuten pure actie met een sterk verhaal dat gaandeweg een enorme twist krijgt. De acteurs zijn dan ook geschikt voor deze film. Paul Walker als undercover, David Belle als de rebellerende insider en RZA die de drugsbaas Tremaine mag vertolken. Bovendien is Brick Mansions een mooi eerbetoon aan Paul Walker.

  Regie: Camille Delamarre

  Cast: Paul Walker, David Belle, Catalina Denis, Bradshaw Anderson, Andreas Apergis

  Genre:Actie, Misdaad

 • John Wick: Keanu Reeves moord er lustig op los uit wraak

  keanu reeves,michael nyqvist,alfie allen,adrianne palicki,dean winters,bridget moynahan,ian mcshane,john leguizamo,willem dafoe,john wick,lionsgateAls een huurmoordenaar die met pensioen is, als laatste cadeau een puppy krijgt van zijn stervende vrouw, wat moet je dan absoluut niet doen? Juist dan moet je die puppy niet op bloederige wijze doodknuppelen. De losgeslagen zoon van een Russische topcrimineel doet dat toch. Daarmee roept hij onheil over zich af: de Wraa van John Wick.

  Wick is een legende. Erger dan de Boeman: John Wick is de man die je belt als je de Boeman wilt laten omleggen. John Wick gespeeld door Keanu Reeves, keert na de begrafenis van zijn echtgenote en de begrafenis van zijn puppy terug naar de onderwereld om de man die het laatste sprankeltje hoop in zijn leven weg haalde te vermoorden.

  Regisseurs Chad Stahelski en David Leitch zetten die onderwereld neer als een parallel universum, compleet met eigen discotheken, een hotel en zelfs een eigen munteenheid. Dat is meteen ook het aardigste aan het regiedebuut van Stahelski en Leitch, die eerder aan de weg timmerden als stuntman en regieassistent in megaproducties als ’The matrix’, ’The hunger games’ en ’The expandables’.

  door die achtergrond voelt ’John Wick’  aan als een luidruchtige aaneenrijging van stunts: spectaculair uitgevoerd en nog spectaculairder in beeld gebracht. Verhaal, dialogen en acteursregie zijn dan wel minder maar ja je kan niet alles verwachten, de makers zijn wel slim geweest met de bijrollen want  Willem Dafoe en Alfie Allen zijn nu toch niet van de minste, maar alles draait in deze humorloze geweldsorgie om de wreker John Wick, die half New York afbreekt en overhoop schiet om de beste reden die je kunt bedenken: ze hebben zijn puppy vermoord.

  Studio: Lionsgate

  Release: 24 oktober, 2014

  Regier: Chad Stahelski

  Schrijver: Derek Kolstad

  Cast: Keanu Reeves, Michael Nyqvist, Alfie Allen, Adrianne Palicki, Dean Winters, Bridget Moynahan, Ian McShane, John Leguizamo, Willem Dafoe

   

  Genre: Actie, Thriller