• The Hobbit: The Battle of the Five Armies review

  109628.jpgNa het heroveren van hun thuisland op de draak Smaug, hebben Bilbo, Thorin en het dwergengezelschap ongewild een dodelijke kracht op de wereld losgelaten. Gedreven door de obsessie zijn schat te heroveren, offert Thorin zijn vriendschap en eer op en dwingt hij Bilbo tot een haast onmogelijk en gevaarlijk besluit. Maar er liggen nog grotere gevaren op de loer. Slechts gezien door de tovenaar Gandalf, stuurt de grote vijand Sauron zijn Orks-legioenen. Terwijl de duistere krachten zich bundelen, worden de dwergen, elfen en mensen voor de keuze gesteld: verenigen of vernietigd worden. Bilbo moet vechten voor zijn leven en dat van zijn vrienden in het epische gevecht van de vijf legers, waarbij de toekomst van Middle-Earth op het spel staat.

  Het is in begin weer even wennen om te weten waar we in de vorige film gebleven waren, maar veel tijd krijgen we niet want De woedende draak Smaug raast, al al vuurspuwend, over het vissersdorp Meerstad.  Tot  hij uiteindelijk wordt gedood door Bard. Bilbo Baggins, dwergenkoning Thorin Oakenshield en de rest van het reisgezelschap ziet het vanaf een afstand gebeuren, want de gouden glans van de berg Ereborg houdt hen in een machtige greep. Maar zij weten ook dat wanneer bekend wordt dat Smaug dood is en daardoor niet langer in staat is de enorme schat te beschermen, ook andere partijen richting Erebor zullen komen in de hoop wat van de rijkdom te claimen. Of het nou elfen, dwergen of Orks zijn, ze willen allemaal een graantje meepikken.

  Het leidt uiteindelijk tot een strijd tussen vijf legers. The Battle Of The Five Armies, is met zijn 144 minuten wel zo'n twintig minuten korter dan de eerste twee films, maar het is wel een film met verreweg het hoogste tempo van allemaal en dat is wel jammer, want waar je gewend bent dat het verhaal een beetje wordt uitgesponnen, is het nu tak tak tak zonder veel uitleg. Er zijn films waar dit wel goed tot zijn recht komt, maar films zoals dit hebben iets meer nodig. Het ziet er allemaal opnieuw weer heel indrukwekkend uit, en net zoals in de voorgangers zit de film weer boordevol met speciale effecten die je op  3 verschillende manier kan bewonderen, gewoon digitaal, 3d en HFR.

  Ik heb jaren genoten van Jacksons verfilmingen mede dankzij hem heb ik de wereld van midden aarde leren kennen en daar zal ik hem altijd dankbaar voor zijn.

  Regie: Peter Jackson

  Cast: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage, John Bell, Cate Blanchett

   

  Genre: Avonturenfilm, Fantasy

 • San Andreas teaser trailer

  85a82f43de274e7db4939bc38337276b.jpgDwayne Johnson is precies de man die je wilt zien, wanneer je in een noodsituatie zit. In zijn nieuwste film San Andreas probeert hij als ex-brandweerpiloot, mensen te redden na een enorme aardbeving in Californië. Bekijk de schokkende eerste trailer. 

  De rampenfilm is geregisseerd door Brad Peyton, die eerder met Johnson samenwerkte voor de avonturenfilm Journey 2: The Mysterious Island. In hun nieuwste film moet Johnson als Ray samen met zijn uit het oog verloren vrouw (Carla Gugino), zijn dochter (Alexandra Daddario) zien te redden.

   

  Regie: Brad Peyton

  Schrijver: Carlton Cuse

  Studio: Warner Bros Pictures

  Release: 29 mei, 2015

  Cast: Dwayne Johnson, Carla Gugino, Alexandra Daddario

 • VICE TRAILER

  102032.300.jpgSciencefictionfilm met Bruce Willis die zich afspeelt op een luxe vakantieoord waar rijke mensen hun fantasieën kunnen uitleven op robots. Julian Michaels heeft de stad Vice ontwikkeld, waar alles mogelijk is. Klanten kunnen hun wildste fantasieën uitleven op robots die er uit zien en zich gedragen als echte mensen. Het geheugen van de robots wordt na een ervaring steeds gewist maar wanneer een van de robots flashbacks beging te krijgen komt ze in opstand, er ontstaat een hevige strijd tussen Julians mankrachten en de politieman die er alles aan doet om Vice ten onder te brengen.

   

  Regie: Brian A Miller

  Cast: Bruce Willis, Thomas Jane, Ambyr Childers, Johnathon Schaech, Charlotte Kirk

  Genre: Actie, Avonturenfilm, Science Fiction, Thriller