• Dawn Of The Planet Of The Apes review

  apes.jpegDawn Of The Planet Of The Apes speelt zich af  "10 winters" na de gebeurtenissen uit 2011, maar de grootste overlevers zijn de apen. De mensheid beschikt over de wapens, maar de apen zijn in de meerderheid want de Simian griep heeft de mensheid zo goed als uitgeroeid. Er is nog een functionerende gemeenschap van overlevenden die zich hebben gesetteld in een wapenopslagplaats in San Francisco, maar ze hebben een tekort aan brandstof. Hun enige kans om te overleven is een nabijgelegen stuwdam dat ligt in de het beboste gebied buiten de stad. Maar wat de mensen niet weten is dat dit gebied geregeerd wordt door Caesar, de genetisch gemodificeerde intelligente chimpansee van de vorige film.

  Iedereen met zelfs de meest oppervlakkige kennis van het verhaal weet dat de mensheid en de ontluikende beschaving van de apen niet in staat zijn om vreedzaam naast elkaar te leven. Wat misschien verrassend is, is de manier waarop de film ons meer sympathie doet krijgen met de apen dan met de mens. Want we weten dat er in de verre toekomst een samenleving van intelligente apen zal bestaan op aarde, waarin de mens nog slechts een slaaf is. Dat is namelijk wat we zagen in de oorspronkelijke Planet of the Apes uit 1968, met Charlton Heston. 

  Met zijn schitterende speciale effecten en het prachtig in beeld brengen van een aapachtige cultuur met een beginnende sociale structuur, schetst Regisseur Matt Reeves een sombere (en actuele) realiteit, waarin angst, wraakzucht en machtswellust het winnen van goede bedoelingen.

  Het vervolg zou gepland zijn voor 2016 en wees er al maar zeker van dat deze film hoog op mijn lijstje zal staan.

 • Horrorklassieker Scream wordt tv-serie

  screamtv.jpgZender MTV gaat een televisieserie maken van de horrorhit 'Scream' van regisseur Wes Craven. De eerste reeks, die tien afleveringen telt, moet in oktober 2015 al op televisie te zien zijn.

  MTV verspreidde het nieuws geheel in de stijl van de horrorfilms door een telefoonnummer op Twitter te plaatsen dat fans konden opbellen. Wie dat deed, kreeg eerst een lage mannenstem te horen met de vraag "Do you like scary TV?", gevolgd door de aankondiging van het nieuws. De zin is een variant op de beroemde zin "Do you like scary movies?" uit de proloog van het eerste deel. In deze scène legde actrice Drew Barrymore op gruwelijke wijze het loodje.

  De 'Scream'-reeks, met hoofdrollen voor Courteney Cox, David Arquette en Neve Campbell, betekende in de jaren negentig een revival van het horrorgenre. Regisseur Wes Craven nam alle bekende conventies van het genre - waar hij zelf aan bijgedragen had met zijn 'A Nightmare on Elm Street'-reeks - op de korrel. De eerste film was een groot succes en er volgden drie (mindere) vervolgen. 

  Opmerkelijk is trouwens dat het niet zeker is dat 'Ghostface', de moordenaar uit de 'Scream'-reeks, terugkeert in de serie. De rechthebbende van het enge masker is nog niet door MTV benaderd voor de serie.

  ik denk dat deze serie wel eens kan aanslagen, zo hebben ze van de film teen wolf ook een leuke serie gemaakt.

 • Teenage Mutant Ninja Turtles Review

  Megan Fox als April O'Neil, Will Arnett als Vern, William Fichtner als Eric Sacks,Tohoru Masamune als Shredder, stemmen van Alan Ritchson als Raphael, Noel Fisher als Michelangelo, Jeremy Howard als Donatello, Johnny Knoxville als Leonardo,Tony Shalhoub als Splinter,Paramount Pictures, Teenage Mutant Ninja Turtles Review, Jonathan Liebesman April O’Neil, een ambitieuze journaliste, werkt aan een verhaal over de Foot Clan die New York al geruime tijd teistert. Maar haar onderzoeken lopen altijd vast. Tijdens een van haar onderzoeken ziet ze op een avond hoe een overval van de Clan verijdeld wordt door iets dat ze niet heel goed kan zien, als ze naderbij komt ziet ze vier gemuteerde schildpadden. Ze ontdekt dat deze 4 schildpadden, samen met de rat Splinter als proefdieren werden gebruikt in het onderzoek van haar vader enkele jaren terug. De Foot Clan blijft echter niet bij de pakken neerzitten en samen met April ontdekken de Turtles het snode plan van hun leider, de Shredder, en moeten ze alles op alles zetten om de stad te redden. Het verhaal is vrij simpel en voorspelbaar, maar eerlijk? Dat deerde mij niet ik wou gewoon mijn helden uit mijn kindertijd weer eens op het grote scherm zien.

  De actiescènes mogen er best zijn. Het gevecht tussen Splinter, die in deze film zijn staart als zweep gebruikt, en de Shredder in zijn robotisch harnas, is om handen en vingers bij af te likken. Ook de scène waarin de Foot Clan de Turtles achtervolgen op een besneeuwde helling is, ondanks het feit dat ‘ie best wat korter had gemogen, om van te smullen. De grootste sterkte van de film zijn, zoals wel te verwachten, de Turtles zelf, het is wel wat wennen aan hoe ze er in deze film uitzien maar na een tijdje let je daar niet meer op en geniet je van de interacties tussen de plichtbewuste Leonardo en de nerdy Donatello die in deze film zelfs een brilletje draagt, de norse Raphael en de flauwe grapjas Michelangelo zijn heerlijk om te zien en leiden vaak tot hilarische momenten. Dat is ook het mooie aan deze film: hij neemt zichzelf nooit te serieus. Zo is de scène waarin de Turtles beginnen beatboxen terwijl ze een tergend trage lift nemen naar hun confrontatie met Shredder, echt hilarisch 

  Shredder de ultieme slechterik en de eeuwige aartsvijand… stelt in zijn mechanisch gevechtsharnas toch wat teleur het is een ontzettende badass, dat valt niet te ontkennen, maar ik had over hem meer info willen hebben wat is zijn oorsprong, en waarom is hij geworden wie hij is, hier word amper iets over gezegd waardoor we nu een Japanse kerel krijgen met een woedeprobleem,

  Wie de revelatie van het jaar verwacht, of een verhaal van epische proporties, komt bedrogen uit. Wat wel vast staat is dat wie een avondje zijn verstand op nul wil zetten met een puike bioscoopfilm met de nodige dosis humor en actie die ziet bij Teenage Mutant Ninja Turtles aan het juiste adres.