• Extant tv serie

  MV5BNTc1NDg0ODEyMl5BMl5BanBnXkFtZTgwNDc0MzUxMjE@._V1_SX214_AL_.jpgVandaag is Netflix op de Belgische markt beschikbaar en de commerciële zenders zullen dit wel gaan voelen. Maar dat hoeft zo niet te zijn als ze het aanbod van films en series maar hoog houden, een serie waar ze gerust kijkers kunnen mee scoren is de Sci fi reeks Extant.

  Extant is een sciencefictionserie die bedacht is door Mickey Fisher, de bekroonde regisseur Steven Spielberg is als uitvoeren producent aan de serie Extant verbonden.

  Molly Woods ( Halle Berry)  keert na een dertien maanden durende soloreis naar het ruimtestation Seraphim terug op aarde. Daar wordt ze herenigd met haar man John en hun robotzoon Ethan, een uitvinding van John. Wanneer Molly erachter komt dat ze zwanger is, raakt ze in enorme paniek aangezien ze de hele reis individueel heeft afgelegd. Wel heeft ze in de ruimte een vreemde ontmoeting gehad met een overleden vriend.. Daarnaast wordt ze gecontacteerd door mede-astronaut Harmon, waarvan iedereen dacht dat hij zelfmoord heeft gepleegd, die meer lijkt te weten van wat er zich heeft afgespeeld tijdens haar reis.

  Extant is een zogenaamde “limited series”, wat wil zeggen dat het hele verhaal van de serie in één seizoen wordt verteld. Extant telt 13 afleveringen, waarvan de eerste op 9 juli in de VS première ging met bijna 10 miljoen kijkers

 • Edge of tommorow Review

  b_200_0_16777215_00_images_stories_com_form2content_p1_f4548_edge_of_tomorrow.jpgIk was terughoudend om deze film te zien en dit kwam grotendeels omdat de vorige sci-fi film met Tom Cruise in  de hoofdrol Oblivion behoorlijk teleurstellend was. Maar ik besloot dan toch om de film een kans te geven. Het plot van de film lijkt op het eerste zicht wat saai en is niet echt vernieuwend, vooral als je denkt aan Groundhog Day of aan Source Code, maar na star trek 2 is dit de beste  science-fiction film die ik de laatste jaren gezien heb.

  Het lijkt er op dat Cruise nog steeds wat magie in hem zitten heeft, maar Blunt is zowat de belangrijkste reden waarom deze film zo goed is. In vergelijking met andere zomer releases was de marketing voor deze film heel minimaal en het is misschien ook daarom dat ik niet had verwacht dat de film zo goed ging zijn.

  Edge of Tomorrow speelt zich af in de nabije toekomst waarin de aarde wordt aangevallen door een agressief buitenaards ras genaamd mimics. We volgen hierbij Majoor William Cage, en militaire PR-man voor de nieuwe exo suits waarmee de mensheid weerstand probeert te bieden tegen de buitenaardse invasie. Wanneer Cage echter te horen krijgt dat hij bij de volgende aanval ook uitgezonden zal worden, probeert hij er zich uit te lullen maar wordt toch afgevoerd naar een trainingskamp en een dag later staat hij op het slagveld waar hij al vrij snel sterft. En dan ontwaakt hij weer op de dag voor de veldslag. Cage heeft om een of andere manier een gave gekregen om zijn laatste dag steeds opnieuw te beleven. Met deze nieuwe gave en de hulp van special forces-soldaat Rita Vrataski moet Cage een manier zien te vinden om de buitenaardse invasie tegen te houden en de aarde te redden. Het verhaal steekt ontzettend goed in elkaar en wordt in een razendsnel tempo verteld, waardoor de de film nooit verveelt, ondanks dat je steeds dezelfde dag te zien krijgt, en de schrijvers wiste nhet uitgangspunt op een hele creatieve manier te gebruiken om het verhaal telkens een nieuwe wending te geven. De film zit boordevol actie maar er zit ook verrassend veel humor in de film en dat is iets wat ik altijd toejuich.

  Het enige jammere aan heel deze film is het einde, dat vond ik heel teleurstellend hier hadden ze echt iets anders mee kunnen doen en dat trekt de hele constructie weer helemaal scheef.

  Studio: Warner Bros Pictures

  Release: 6 juni, 2014

  Regie: Doug Liman

  Schrijvers: Hiroshi Sakurazaka, Dante Harper, Joby Harold, Alex Kurtzman, Christopher McQuarrie, Roberto Orci

  Cast: Tom Cruise, Emily Blunt, Bill Paxton, Kick Gurry, Dragomir Mrsic, Charlotte Riley, Jonas Armstrong, Franz Drameh

   

  Genre: Actie, Sci Fi

 • Film Recensie: 'X-Men: Days of Future Past'

  xmendofp-590x330.jpg"X-Men: Days of Future Past" begint in de toekomst, in een post-apocalyptische wereld waarin mutanten en de mensen die hen hielpen vernietigd zijn of gevangen zijn gezet in concentratiekampen. Maar hoe is het zover kunnen komen, wat heeft er voor gezorgd dat de mens en mutanten nu de bedreigde soort zijn? Dit is allemaal te danken aan de Sentinels, geavanceerde oorlogsmachines die ontworpen zijn met de hulp van het DNA van de mutant Mystique.

  Fans van de originele X-Men films krijgen vrijwel meteen de voldoening om Professor X ( Patrick Stewart ), Magneto ( Ian McKellen ), Wolverine ( Hugh Jackman ), Storm ( Halle Berry ) en Kitty Pryde ( Ellen Page weer) weer bij elkaar te zien - maar voor hoe lang? Ze zitten op een bergtop in China, en de meedogenloze Sentinels komen gevaarlijk dichterbij. Wat te doen? Sinds Kitty in staat is om het bewustzijn van een persoon terug in de tijd te projecteren, bedenken Professor X en Magneto een plan om één ​​van de mutanten terug te sturen in het verleden om de jongere Prof X en Magneto te overtuigen om samen te werken en zo te voorkomen dat Mystique iets in gang zet dat zal leiden tot deze gruwelijke toekomst. De persoon die ze besluiten om terug te sturen is Wolverine: hij is de enige mutant die kan omgaan met de fysieke brutaliteit van tijdreizen, want een deel van zijn mutatie is dat hij onmiddellijk kan genezen. Fysiek gaat hij nergens heen: alleen zijn bewustzijn word in het lichaam van de jongere Wolverine geplaatst, maar als hij gewond raakt in het verleden, treft het hem lichamelijk in de toekomst. 

  Schrijver Simon Kinberg deed veel moeite om ervoor te zorgen dat het tijdreizen element hier niet uit elkaar zou vallen als men het verder onder de loep zou beginnen nemen. Maar tijdreizen valt in elke tijdreis film uit elkaar als men het onder de loep gaat nemen, dus laten we dit vergeten en de focus op de film leggen.

  De kracht van de hele X-Men serie zijn de acteurs, en James McAvoy's prestaties als een pseudo-drug verslaafd, zelfmedelijden jonge Charles Xavier verdient zijn eigen film. Nu, zet McAvoy en Michael Fassbender in een vliegtuig bij elkaar, en laat ze ruziën over wie over wie nu wie heeft in de steek gelaten en je krijgt de meest beklijvende scene uit de film en dat is dan nog maar het topje van de ijsberg.

  X-Men: Days of Future Past" geeft ons ook één van de meest vermakelijke, creatieve en grappige scène van alle X-Men films, Wanneer Evan Peters als de razendsnelle Quicksilver helpt met de bevrijding van Magneto uit een super beveiligde gevangenis. Het is een scène die fans vaak zullen herbekijken. "Game of Thrones" ster Peter Dinklage is ook perfect als Bolivar Trask, de man achter de sentinel-programma en, min of meer, de bad guy van de film.

   "X-Men: Days of Future Past" is een enorm onderhoudende film die prachtig is om naar te kijken en totaal brengt van wat je er van verwacht.

  Studio: 20th Century Fox

  Release: 23 mei, 2014

  Regie: Bryan Singer

  Writer: Simon Kinberg

  Cast: Hugh Jackman, Ian McKellen, Patrick Stewart, James McAvoy, Jennifer Lawrence, Michael Fassbender, Nicholas Hoult, Anna Paquin, Ellen Page, Shawn Ashmore, Peter Dinklage, Omar Sy, Halle Berry, Daniel Cudmore, Fan Bingbing, Boo Boo Stewart, Adan Canto, Evan Peters, Josh Helman, Lucas Till

   

  Genre: Actie, Avontuur, Fantasy, sci-fi