• underworld reboot in de maak

  Underworld-reboot-Cory-Goodman-620x367.jpgVoor we de twilight films hadden, waren de underworld films de referentie over de strijd tussen vampieren en weerwolven. Kate Beckinsale zorgde er in haar spannend pakje voor dat na Underworld (2003) er nog 3 films kwamen  Underworld: Evolution (2006), Underworld: Rise of the Lycans (2009) en Underworld: Awakening (2012). En nu zijn ze bij Lakeshore van plan om de reeks nieuw leven in te blazen en dit doormiddel van een reboot. Het is dan wel te hopen dat ze voor een waardige vervangster van Beckinsale gaan zorgen want de enige film in de reeks zonder haar in de hoofdrol Underworld: Rise of the Lycans draaide uit op een grote flop. Ik heb altijd al graag naar deze films gezien en ik geef toe dat Backinsale een van de grote reden was, maar ook het genre sprak mij aan en als ze nu een degelijke reboot gaan maken zal ik deze zeker gaan bekijken.

 • Godzilla Review

  MV5BMTQ0ODgzNjg2MV5BMl5BanBnXkFtZTgwNDkxMzc3MDE@__V1_SY317_CR0,0,214,317_AL_.jpgToen bekend werd gemaakt dat Godzilla het meest bekende monster ter wereld weer van stal werd gehaald waren al de liefhebber opgelucht,  want toen het radioactieve superreptiel in 1998 zijn lelijke kop boven water stak, leidde dat immers tot een flop zoals je die zelden meemaakt.

  De mededeling dat Gareth Edwards de regie zou voeren, gaf de fans moed. zijn eerste film Monsters, gemaakt voor een habbekrats was zeer effectief en onderhoudend, en hier mee bewees deze Brit immers dat hij een speciaal talent had om monsters en mensen te laten samengaan. De wezens die hij in deze scifi-thriller over het scherm liet paraderen, zagen er prima uit, en door de sterke opbouw en de goed uitgewerkte personages kon het je nog wat schelen ook.

  Maar in Godzilla is die combinatie minder goed gelukt. Niet dat het monster er niet goed uitzag, want het zag er uit zoals je kon verwachten en na een waardige introductie, waarbij zijn afschrikwekkende uiterlijk beetje bij beetje wordt onthuld, toont hij zich halverwege de film in volle glorie, en hij is groter, woester en levensechter dan ooit. En dan krijgen we er nog twee andere hongerige beesten als bonus bij; Godzilla is niet de enige die door een samenloop van omstandigheden wakker wordt gemaakt. Het zijn die twee monsters die de aandacht een beetje te veel wegtrekken van Godzilla zelf waardoor ik meer het gevoel kreeg dat hij maar bijzaak was.

  Het plot laat echter veel vragen open. Zo is het lange tijd onduidelijk hoe die drie monsters zich tot elkaar verhouden en blijft het een raadsel wat ze drijft. Hun gedrag is ook niet altijd even logisch. Dat ze hun radioactieve picknick in de woestijn nabij Las Vegas opbreken om de boel eens lekker op stelten te zetten in San Francisco, dient bijvoorbeeld geen andere doel dan dat de vrouw van de held daar woont. En die moet nu eenmaal gered worden. Daar komt nog bij dat de personages weinig memorabel zijn. Breaking Bad-hoofdrolspeler Bryan Cranston doet zijn best om de boel naar een hoger plan te tillen, maar hij krijgt daarvoor te weinig tijd. En zijn filmzoon Aaron Tyler-Johnson, hoe sympathiek hij ook was in Kick Ass, mist het charisma voor een fysieke heldenrol als dit.

  Visueel is de film geslaagd, en de actie is lekker vet aangezet en overdadig aanwezig, maar de spanning die je bij dit soort films verwacht ontbreekt grotendeels en komt voor mij pas echt op het einde aan bod. Edwards eerste grote film is dus niet echt de moeite waard, en dat stelt in zijn geval toch wat teleur.

  • Regie: Gareth Edwards
  • Schrijver: Max Borenstein
  • Studio: Warner Bros Pictures
  • Release: 16 mei, 2014
  • Cast: Aaron Taylor-Johnson, Ken Watanabe, Elizabeth Olsen
 • The Guest Trailer

  Dan Stevens, Maika Monroe, Leland Orser,Picturehouse, the guest The Guest, is de nieuwe film van de makers van horrors als You’re Next, V/H/S en A Horrible Way to Die. De film, geregisseerd door Adam Wingard en geschreven door Simon Barrett, gooide hoge ogen op het festival SXSW en nu de eerste trailer uitgekomen is, snappen we waarom. De film gaat over een soldaat, gespeeld door Dan Stevens, die de familie van zijn in diensttijd overleden kameraad opzoekt. De Petersons verwelkomen de vreemdeling, maar ontdekken al snel ontdekken dat een reeks ogenschijnlijk toevallige ongelukken verbonden zijn aan zijn komst. Check de trailer hieronder

  Regie: Adam Wingard

  Schrijver: Simon Barrett

  Studio: Picturehouse

  Release: 17 september, 2014

  Cast: Dan Stevens, Maika Monroe, Leland Orser