• Night at the Museum 3: Secret of the Tomb trailer

  107420.jpgIn Night at the Museum 3: Secret of the Tomb wordt het voortbestaan van de bewoners van het museum bedreigt. De magische tablet die ze na sluitingstijd tot leven brengt, begint af te brokkelen en dus moeten Larry (Ben Stiller) en een deel van de museumstukken op pad gaan om de magische steen te fixen. Het team bestaat dit keer uit Pharaoh Ahkmenrah (Rami Malek), Teddy Roosevelt (Robin Williams), Attila the Hun (Patrick Gallagher), Sacajawea (Mizuo Peck), Romeinse centurion Octavius (Steve Coogan) en Jedediah (Owen Wilson) die afreizen naar het British Museum in Londen. Daar komen ze de ontwerper van de tablet tegen, Ahkmenrah’s vader (Ben Kingsley), maar ook Dan Stevens als Sir Lancelot en Rebel Wilson als een bewaker die haar ogen niet kan geloven als de museumstukken de straat op gaan.

  In Night at the Museum 3 spelen verder Mickey Rooney, Dick Van Dyke, Bill Cobbs, Skyler Gisondo en Ricky Gervais. De film draait vanaf 19 december in de bioscoop en de eerste trailer kan elk moment uitkomen.

   

   

 • The Amazing Spider-Man 2 review

  78513.jpgVeel mensen waaronder ik zelf vond dat ze bij Sony er na Spider-man 3 wel snel heel snel bij waren om een reboot te maken van het Spider-Man verhaal, Maar bij Sony waren ze bang dat als ze te lang zouden wachten met een nieuwe film dat ze de rechten zouden kwijtspelen, ze hadden dit ooit voor gehad met Daredevil en omdat Spider-man 3 de slechte van de drie was werd dat dan voor hen het teken om het over een ander boeg te gooien. Voor ik de film nog maar bekeken had was ik niet 100% overtuigd of ik de reboot leuk zou gevonden hebben omdat ik toen niet echt overtuigd was dat Andrew Garfield een goede Spider-man zou zijn. Maar ondertussen weten we allemaal wel dat de reboot en Garfield als Spider-man een goede keuze was. Het enige probleem wat ik toen met The Amazing Spider-man had was dat we 80% van het verhaal al hadden gezien in de eerste Spider-man film, maar voor de rest was alles super.

  Dus nu dat we het hele gebeten door een radioactieve spin of schuld over de dood van oom kwestie achter de rug hebben, krijgen Garfield en Stone de kans om een veel genuanceerder en complexe relatie uit te spelen. De kracht van Gwen in deze reeks is dat in tegenstelling van de vrouwen uit de vorige Spider-films, zij een actievere deelnemer is in de heldendaden. Dit maakt alles nu nog lastiger aangezien Peter aan haar overleden vader beloofde dat hij uit haar leven ging blijven. Emma Stone is de Heath Ledger van deze serie, ze doet iets onverwachts met een personage wat door velen toch maar word aanzien als een bij rol. Awards kiezers zullen opmerken dat ze van een love interest die Marvel in 1973 doodde even relevant en krachtig personage maakt als zeg maar Black Widow of Mystique - misschien zelfs nog meer omdat Gwen haar enige krachten haar intelligentie en vriendelijkheid zijn.

  De film volgt  het bekende superhelden eerste sequel patroon dat we te zien kregen in alles van The Dark Knight tot aan Captain America: The Winter Soldier en, inderdaad, Spider-Man 2 de film is langer, met meer spectaculaire actie, meer complexe personages, meer speciale effecten, en meer flamboyante schurken. Uiteindelijk wordt het is ook veel moeilijker voor de held om zich voort te bewegen in verdere avonturen. Na Spider-Man 3 hebben ze ook geleerd dat veel schurken in een film niet echt een goed idee is als je ze niet genoeg kunt opbouwen in het verhaal. Nu is er een veel beter tempo, met een overlappende oorsprong voor zowel Electro als de Goblin, zodat actiescènes beter opgebouwd worden.

  Jamie Foxx nerdy look is misschien overdreven, maar zijn verandering naar een demente super-bedreiging dient eigenlijk eerst om te laten zien dat Peter is geen monster is geworden, ondanks de persoonlijke verliezen die hij heeft geleden. Dane DeHaan maakt van Harry Osborn een fris personage, hij schakelt perfect van een super-schurk over naar een ziekelijke 20-jarige die op een bank liggen huilen als hij zijn zin niet krijgt. Paul Giamatti is dan weer erg vermakelijk als Rhino.

  Na Man of steel, is het leuk te zien dat Spider-Man tijdens de gevechten zijn eerste zorg is om onschuldige omstanders te beschermen voor hij de vijand te lijf gaat. De kleine jongen die hij redt van de pestkoppen is misschien wel de meest cruciale walk-over in film (zelfs meer dan Stan Lee), als deze dan nadien zelf laat zien dat er een held in iedereen kwam er bij mij een grote glimlacht op de mond.

  The Amazing Spider-Man 2 is in mijn ogen echt Amazing en ik heb nu nog meer het gevoeld dat deze film als een opstap diende voor nog meer avonturen.

 • Mad Max: Fury Road (2015) Comic Con Trailer

  91413.300.jpgDe Mad Max-serie wordt nieuw leven ingeblazen met een kraakverse en zo te zien zeer spectaculaire nieuwe film. Het definitieve creatieve failliet van Hollowwood, of stiekem toch wel erg vet? Bekijk de trailert en oordeel zelf.

  De Mad Max-films betekenden de definitieve doorbraak voor Mel Gibson. In ’79 kwam The Road Warrior uit, met een piepjonge Gibson die nog lekker in zijn Australische accent knauwde, en een paar jaar later volgde het uitstekende tweede deel. Deel 3 (Beyond the Thunderdome) uit 1985 zullen we maar heel snel vergeten. Ook kwam er recent een Mad Max-game uit.

  Volgend jaar, precies 20 jaar na het zinloze spektakelstuk Mad Max 3, volgt een reboot. Het bijzondere hieraan is dat de film bol staat van de CGI, een beetje in de stijl van ’300′. Voor de hoofdrol tekende Tom Hardy, bekend als Handsome Bob uit Guy Ritchies Rock ‘n Rolla en bekender als kale man met een raar mondkapje genaamd Bane uit The Dark Knight Rises. Ook Charlize Theron heeft zich aan het project verbonden.

  Ik had jullie enkele weken terug al enkele foto's getoond en nu is het dan tijd voor de eerste trailer, Deze werd het voorbije weekend getoond op comic con.

  Na het overlijden van zijn vrouw en kind doet Max er alles aan om rust te vinden. Het plotselinge verschuiven van de wereldorde betekent echter dat hij behoorlijk wat slechteriken de kop in moet drukken voordat hij dit kan doen. Hij ontmoet Imperator Furiosa (Charlize Theron), een kaalgeschoren actieheldin die op haar beurt een lange, gruwelijke reis door de woestijn probeert te overleven om haar thuisland te bereiken. De twee besluiten samen te reizen en belanden onderweg ‘in één lange achtervolgingsscène vol gestoorde actie’, aldus regisseur Miller. Mocht al deze actie 

  Naast Hardy en Theron spelen ook (een bijna onherkenbare) Nicolas Hoult, naast Riley Keough, Zoe Kravitz, Courtney Eaton en Rosie Huntington-Whiteley rollen in de film. Mad Max: Fury Road draait vanaf 15 mei 2015 wereldwijd in de bioscoop.

  Regie: George Miller

  Schrijver: George Miller

  Studio: Warner Bros Pictures

  Release: 15 mei, 2015

  Cast: George Miller, Brendan McCarthy, Nico Lathouris Starring: Tom Hardy