• Waarom we echt wel uitkijken naar de nieuwe Teenage Mutant Ninja Turtles

  98766.300.jpgWe zijn slechts een paar maanden verwijderd van de release van de Michael Bay's en Jonathan Liebsman reboot van de Teenage Mutant Ninja Turtles. Sinds de aankondiging van de film, kwam er al heel veel kritiek uit de internetgemeenschap, die vonden dat de regisseur van de Transformers franchise een ander stuk nostalgie van de jaren '80 zou gaan ruïneren.

  Maar toen de eerst trailer uitkwam waren die critici toch al heel stil geworden en de tweede trailer maakte hen helemaal monddood. Het is niet zo slecht als velen hadden gevreesd. De actie ziet er solide uit, de komedie is licht en het zag er niet zo slecht uit  zoals sommige hadden verwacht. Maar toch zijn er mensen niet blij met deze reboot en net die mensen zal ik proberen om er van te overtuigen dat deze reboot echt het bekijken waard is.

   1 De film is duitster van toon - zoals de originele stripreeks

  De Teenage Mutant Ninja Turtles wordt vooral herinnerd door de tekenfilmserie uit 1987 met zijn wilde en gekke capriolen, maar de strip waarop deze was gebaseerd is een stuk serieuzer en met een grauwe en duistere tint. Ze onthoofden zelfs Shredder om er eindelijk een einde aan te maken. net als Godzilla in de jaren 1960 en '70, werden de Teenage Mutant Ninja Turtles de helden van bijna alle kinderen en waren ze ver verwijderd van de broeierige stripreeks. In feite zijn veel fans van de comic serie vonden dat de makers Kevin Eastman en Peter Laird de ziel van hun creatie verkocht hadden. Aan de andere kant van dat, zijn er mensen die vinden dat Teenage Mutant Ninja Turtles niet duister zouden moeten zijn, ze zouden het zelfde moeten zijn als de eerste Marvel film licht en plezierig. Maar die weten precies niet meer dat deze film wel een duisterkantje had, oké hij had een billijk aandeel van Cowabungas en pizza power, maar werd ook gekenmerkt door en in elkaar geslagen en half dode Raphael, stelende kinderen werden verpletterd door een vuilniswagen dat is toch vrij duister niet.

  Deze nieuwste reboot gaat dus op het zelfde elan verder, maar blijkt ook over de juiste balans van humor te beschikken. Eastman en Laird hebben beiden gezegd dat dit deel in de franchise in overeenstemming is met originele toon van de strip is, dus misschien gaat dit een goede richting.

  2 De film zit bodevol met actie

  Zeg wat je wilt over de trailer en de verschrikkelijke keuze van muziek (Dubstep? Echt waar?), Maar de actie ziet eruit alsof het wel eens heel leuk kan zijn. Zwaardvechten, ninja gevechten,  Shredder - alles waar ik al een glimlacht van op mijn gezicht krijg.

  3 Het kan niet zo slecht zijn als Teenage Mutant Ninja Turtles III

  Over een ding kunnen we het allemaal eens zijn en dat is, dat Michael Bay's Teenage Mutant Ninja Turtles zullen niet zo slecht kan zijn als het verschrikkelijk en ronduit beledigende Teenage Mutant Ninja Turtles III. door de donkere toon van de Steve Barron's 1990 film, vond men bij New Line (onder de druk van boze ouders) dat de films een stuk lichter en luchtiger moesten zijn. In zijn opvolger, Teenage Mutant Ninja Turtles II: Het Geheim van de Ooze was al van dat. De Turtles vloekten niet meer, en ze gebruikte hun wapens niet meer en de hele film was meer een komische film dan een actie film, het leidde zelfs tot een muzikale uitvoering met Vanilla Ice. Teenage Mutant Ninja Turtles III ging echter te ver. Het is niet moeilijk om te weten wanneer een film slecht is. De kostuums zijn erger, het verhaal is dom, de grappen zijn flauw en de actie trekt op niks. Het was de Batman en Robin van de Turtles franchise en het dooode hun filmbusiness totdat het in 2007 terug werd opgewekt, en dat had te maken met het succes van de serie uit 2003.

  Deze nieuwe versie van Teenage Mutant Ninja Turtles wordt misschien niet groots, hij zou zelfs verschrikkelijk kunnen zijn. Maar ze zullen dan iets behoorlijk spectaculair moeten doen om zo slecht als te zijn Teenage Mutant Ninja Turtles III. 

  Dus daar heb je het. Je zult niet veel artikelen over de nieuwe Teenage Mutant Ninja Turtles film lezen die echt goed gaan zijn en misschien terecht. Het heeft een regisseur met een slechte staat van dienst en een producer die in zijn explosies meer zorg steek dan in zijn personages. Maar dat betekent niet dat er niet enthousiast mag over zijn ik ben het in ieder geval al wel.

 • Nieuwe tv serie Dominion

  2950-dominion.jpgDe toekomst van de mensheid hangt in de balans als de ultieme hemelse strijd naar de aarde afdaalt in Syfy's nieuwe serie Dominion. Gebaseerd op de bioscoop film legion (2010), Dominion is een episch bovennatuurlijk drama dat zich afspeelt in een post-apocalyptische toekomst waarin een leger van engelen, samengesteld door aartsengel Gabirel, een oorlog voert tegen de mensheid. Aartsengel Michael, die zich tegen zijn eigen soort heeft gekeerd, werkt samen met de mensen in hun strijd tegen Gabriel. Na een verwoestende oorlog van 25 jaar zijn er nu grote afgeschermde steden om de menselijke overlevenden te beschermen. In Vega (het voormalige Las Vegas), de grootste van deze steden, vechten twee partijen om de macht, waardoor er een grote verschuiving van de macht dreigt plaats te vinden. Ondertussen begint een rebellerende jonge soldaat aan een gevaarlijke reis, terwijl de oorlog tussen de mensheid en de gevallen engelen begint te escaleren.

  De eerste aflevering van Dominion werd uitgezonden op 19 juni 2014. De cast van de serie bestaat uit o.a. Christopher Egan, Tom Wisdom, Roxanne McKee, Alan Dale, Anthony Stewart Head en Luke Allen-Gale. Scott Stewart, die legioen regisseerde, zorgde voor de pilot aflevering, en is een van de uitvoerend producenten van het project.

   

   

 • Dracula Untold Trailer

  Dracula Untold Movie 2014.jpgNet voor Halloween dit najaar wordt Dracula Untold , met Luke Evans uitgebracht in de bioscoop en brengt zo de iconische vampier weer tot leven op een manier dat fans nog nooit eerder hebben gezien. Deze thriller verteld de oorsprong van Dracula, zo combineert men de mythologie gemaakt door de auteur Bram Stoker met de ware geschiedenis van Vlad Tepes (aka Vlad de Spietser), die als inspiratie diende voor het personage van Dracula. Het verhaal volgt Vlad tijdens de Turkse invasie van Roemenië als hij zijn ziel verkoopt aan de duivel om zijn familie te beschermen. Neem een kijkje naar de eerste beelden van regisseur Gary Shore 's aankomende thriller, die op 17 oktober uitkomt.

  Studio: Universal Pictures

  Release: 17 oktober, 2014

  Regie: Gary Shore

  Schrijver: Matt Sazama, Burk Sharpless

   

  Cast: Luke Evans, Sarah Gadon, Dominic Cooper, Diarmaid Murtagh, Samantha Barks