• After earth review

  MV5BMTY3MzQyMjkwMl5BMl5BanBnXkFtZTcwMDk2OTE0OQ@@._V1_SX214_.jpgDe mensheid heeft de Aarde dusdanig verpest dat ze besluiten te evacueren. Ze vinden een soortgelijke planeet genaamd Nova Prime. Maar ze zijn er niet alleen, de mensheid wordt flink opgejaagd door gespecialiseerde wezens genaamd de Ursa. Deze monsters zijn doof en blind, maar kunnen toch zien door de angst van mensen te ruiken. De mensheid heeft het moeilijk in z’n strijd tegen de Ursa totdat generaal Cypher Raige opeens leert te ‘ghosten’, wat inhoudt dat hij zijn angst compleet weet uit te schakelen. Cypher loopt over het slagveld en hakt links en rechts Ursa’s in mootjes. Dit levert hem een legendarische status op binnen het leger, waardoor hij continu aan het werk is en daardoor zijn gezin nauwelijks ziet. In een poging de relatie met zijn puberende en rebellerende zoon weer op te bouwen, besluit de generaal hem mee te nemen op een relatief ongevaarlijke missie.

  Dit loopt fout wanneer hun schip door asteroïden wordt geraakt en ze neerstorten op, jawel, planeet Aarde.  De bemanning is dood en Cypher heeft z’n benen gebroken, dus het is aan zijn zoon Kitai om door de gevaarlijke jungle op zoek te gaan naar een apparaatje dat een signaal kan versturen en tot hun redding kan leiden. Maar de fauna op Aarde is - in de duizend jaar dat de mensheid weg is geweest - geëvolueerd. En er loopt een ontsnapte Ursa rond. En Kitai? Die is nog niet in staat de dingen te doen die zijn vader kan.

  Voor zo ver klinkt het allemaal goed en als je dit leest zou je denken dat dit een echt goede film is. Blijven denken is dus de boodschap want dit is volgens mij de meest vervelende film die dit jaar is uitgebracht. Ik had dit vermoeden al toen de film in de bioscoop uitkwam en besloot dus te wacht tot hij kon gehuurd worden, en wat ben ik daar nu heel blij om. De makers hebben met Will Smith kijkers gelokt terwijl zijn rol eigenlijk een bijrol is, het is zijn zoon Jaden die het hoofdpersonage is en dit is voor hem nog veel te veel hooi op zijn vork.

  Het beste ding aan After Earth is, haar universum. De filmmakers maakten een Bijbel van 300 pagina's die gedetailleerd de geschiedenis van de mensheid beschrijft in aanloop naar de gebeurtenissen van de film, met inbegrip van de oorlog waar ninja Will Smith eigenhandig de mensheid red. Als ze nu hier eens een film hadden van gemaakt, in plaats  een over een snotaap die rondloopt in een bos het zou pakken beter geweest zijn.


 • Dawn of the Planet of the Apes' Teaser Trailer

  94387.jpgFox heeft de eerste teaser trailer vrijgegeven voor Dawn of the planet of the apes, het door Matt Reeves geregisseerde vervolg op  Rise of the planet of the apes.  James Franco keert niet terug en op zich vind ik dit wel jammer. Andy Serkis keert wel terug  als Caesar, de aap die nu een revolutie leidt. Ook krijgen we een glimp van de nieuwkomers Jason Clarke, Judy Greer, Keri Russell, Kodi Smit-McPhee en natuurlijk Gary Oldman. Ik hou echt van de donkere Toon en het sci-fi gevoel van deze trailer, ik denk dat Reeves  zichzelf tot het uiterste heeft geduwd om ons iets fantastisch te brengen. En als je dacht dat we al geweldige sequels hebben gezien de laatste jaren, wacht dan tot deze in de zalen komt ik ben er nu al van overtuigd dat deze beter gaan zijn dan zijn voorganger.

  Een groeiende groep van genetisch geëvolueerde apen onder leiding van Caesar wordt bedreigd door een aantal menselijke overlevenden van een verwoestend virus dat een decennium eerder is uitgebroken. Ze bereiken een broos vredesbestand, maar dat blijkt maar van korte duur te zijn. Beide kanten staan op de rand van een oorlog die zal bepalen wie de dominante soort op Aarde zal worden.

  Studio: 20th Century Fox

  Release: July 18, 2014

  Regie: Matt Reeves

  Schrijvers: Scott Z. Burns, Amanda Silver, Rick Jaffa, Mark Bomback, Pierre Boulle 

  Cast: Andy Serkis, Jason Clarke, Gary Oldman, Keri Russell, Toby Kebbell, Kodi Smit-McPhee, Enrique Murciano, Kirk Acevedo, Judy Greer

   

  Genre: Actie, Drama, Franchise, Sci fi

 • Welcome to Yesterday' Trailer

  paramount, thriller, sci fi, sofia black delia, allen evangelista, ginny gardner, sam lerner, jonny weston Insurge het lowbudget label van Paramount brengt de eerste trailer van Welcome to yesterday, een geheim sci-fi project voorheen bekend als "Almanac". Je kan de
  film vergelijken met Chronicle maar in plaats van superkrachten hebben ze nu een tijdmachine, de trailer ziet er best goed uit, maar niet zo goed als die van Chronicle maar die gaf toen een echt vertekend beeld van wat we te zien gingen krijgen. Ik hou van de setup met de oude verjaardag's beelden, maar het wordt een beetje cheesy met de bikini meisjes en het of-course-it-would-all-go-wrong verhaal, maar ik ben nog steeds geïnteresseerd om deze film te bekijken al zal het wel niet in de bioscoop zijn.

  Een groep tieners gaan op een avontuur wanneer ze geheime plannen ontdekken om een tijdmachine te bouwen. ze gebruikten het tijdreizen om en dag of twee terug te gaan naar een concert die ze gemist hadden, of om een meisje te versieren.  Welkom To Yesterday wordt geregiseerd door Dean Israelite, en het scenario komt van Jason Pagan & Andrew Stark ( paranormal activity 5). De film werd geproduceerd door Michael Bay's Platinum dunes voor Paramount's Insurge label.  Paramount/Insurge brengt de film in de bioscopen vanaf 28 februari 2014.

  Studio: Paramount Pictures

  Release: February 28, 2014

  Regie: Dean Israelite

  Schrijvers: Jason Pagan, Andrew Stark

  Cast: Sofia Black-D'Elia, Allen Evangelista, Ginny Gardner, Sam Lerner, Jonny Weston

   

  Genre: Sci fi, Thriller