Bierdopje is niet meer

mensen die regelmatig een serie downloadde en hier voor ondertitels zocht gingen meestal naar de site bierdopje maar sinds kort is dit niet meer mogelijk. De stichting BREIN heeft de mensen van de site aangemaand om met het verdelen van ondertitels te stoppen of ze hebben een rechtszaak aan hun broek. Ik ben zelf jaren lid van de site en heb voor een deel van de vertalingen van ondertitels gezorgd, en vind dit dus ontzettend jammer. Ik begrijp de reactie van de beheerder Sypher dan ook  "Je raadt het al, tegen dat juridische geraaskal van deze partij met grootheidswaan en overbetaalde juristen kunnen we gewoonweg niet op. Zeker niet met de korte deadlines die ze stellen. We hebben hier gewoonweg niet de financiële middelen voor of überhaupt trek in om ons in dergelijke processen te verwikkelen," zo schrijft hij op de site.

De pagina gaat nu verder als forum voor liefhebbers van tv-series. Alle downloadlinks naar ondertitels zijn verwijderd en leden worden gewaarschuwd deze niet opnieuw te plaatsen.

Bierdopje.com was één van de grootste ondertitelsites van Nederland. Vrijwillige medwerkers van de site produceerden deze ondertitels en deelden ze vervolgens met de leden.

ben benieuw welke sites nog zullen volgen

De commentaren zijn gesloten.