• Escape plan trailer

  88054.jpgRay Breslin is 's werelds meest vooraanstaande persoon als het gaat om te zien of gevangenisen goed beveiligd zijn. Hij heeft elke gevangenis nauwkeurig geanalyseerd en is tevens een expert in overlevingstechnieken. Maar als hij en job aanneemt om de meest high tec gevangenis ooit "het graf"onder de loep te nemen ontdekt hij dat hij in een val is gelopen en dat het nooit de bedoeling was dat hij er zou ontsnappen. Het enige dat hij nu kan doen is in de gevangenis iemand zoeken die hem wil helpen om er uit te graken. Escape plan is de eerste film waarin Sylvester Stallone and Arnold Schwarzenegger samen de hoofdrol in spelen.  Ik geef toe onze actie helden zien er niet zo jong meer uit maar toch lijk deze film het bekijken waard.

  Studio: Lionsgate
  Release: 18 Oktober, 2013
  Regie: Mikael Håfström
  Schrijver: Miles Chapman
  Cast: Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Jim Caviezel, Curtis "50 Cent" Jackson, Vinnie Jones, Vincent D'Onofrio, Amy Ryan

   

  Genre: ActionThriller

   

 • Dark skies Review

  dark_skies_ver6.jpgIk heb het even moeten opzoeken maar het is al van vorig jaar in Mei dat ik nog eens een horror film gezien heb, het was toen de zwakke "Don't be afraid in the dark". Er zijn ondertusen genoeg horror films geweest maar geen enkele kon mij echt overtuigen om er geld aan uit te geven. Nu toen ik de trailer van "Dark skies" zag was ik ook niet voor 100% overtuigd. Het leek weeral dat het weer zo een film ging worden waarvan we er al veel te veel gezien hebben, een kind dat in zichzelf keert en met een onzichtbaar vriendje speelt en waarvan de ouders het kind niet geloven als het kind verteld wat er aan de hand is. Maar dan zag ik ergens in een artikel dat bij de omschrijving van de film science fiction stond. Dit deed de intresse in de film wel wat vergroten en ik heb er me dan ook maar aan gewaagd.

  De film is gemaakt door de zelfde mensen die ons Paranormal Activity, Insidious en Sinister brachten. Maar ik heb geen enkele van die films gezien dus ik wist niet wat voor werk ze geleverd hadden. Insidious heeft lang op mijn lijstje gestaan om te bekijken maar het is er nooit van gekomen.

  Griezelig is de film niet dus de benaming horror had men voor mij mogen weg laten, ik denk zelfs als je de film thuis op dvd moest bekijken dat het nog veel minder zal zijn dan in de bioscoop en de benaminig sience fiction is ook heel makkelijk toegevoegd, oké het gaat voor een deel over aliens maar om dan onmiddellijk te zeggen dat het sci-fi is dat is toch wat ver gezocht. Voor mij was het meer een drama met een duisterkantje aan beter zou ik de film niet kunnen omschrijven. Dus ondanks het voor mij geen griezel of sci-fi film was zat ik met volle overgave de film te film te volgen en dit gewoon omdat het verhaal goed was, het was met momenten voorspelbaar dat zal ik niet ontkennen maar ik wou echt wel weten hoe alles ging aflopen. Eigenlijk je kan de film het best vergelijken met "Signs" van M. Night Shyamalan daar zag je ook bijna geen aliens en was het verhaal ook het belangrijkste punt.

  dimension, sci fi, thriller, keri russell, josh hamilton, dakota goyo, jk simmons, international


  Het verhaal: het leven van Lacey (Keri Russel) en Daniël Barret (Josh Hamilton) en hun kinderen wordt op zijn kop gezet als er steeds meer vreemde dingen plaatsvinden en het gezin rare aandoeningen krijgt. Het gezin laat het er niet bij zitten en gaat op onderzoek uit. Als niemand gelooft dat ze er zelf niets mee te maken hebben, moeten ze noodgedwongen zelf actie ondernemen om zichzelf te redden voor het te laat is.

  Volg ons op twitter @gellimo

  en op facebook op de films en series pagina

 • Man of steel review

  sup.jpgEn film die al heel lang bovenaan mijn lijstje stond om te zien was man of steel ofwel de nieuwe film over Superman. Deze versie van Superman is niet een vervolg of de voortzetting van de serie, maar een reboot van het verhaal. Meeste superhelden films brengen u alles wat u moet weten over het personage in een 10 minuten durendende proloog in het begin van de film . Maar Clark Kent had een gecompliceerde en disfunctionele jeugd en we gaan vaak terug in de tijd om te zien waarom hij is wie hij is, en dat werkt heel goed. 

  Voordat we de Man van staal ontmoeten, krijgen we twee grote voorbeelden van wat een man zou moeten zijn, Clark's geboorte vader (Russell Crowe) en zijn vader op aarde (Kevin Costner), deze twee mannen zorgen er voor dat Clark Kent Superman wordt die we allemaal kennen. De meest emotionele aspecten van de film komen van Jonathan Kent interacties met zijn zoon. 

  Clark's vader weet dat de wereld niet klaar is om erachter te komen dat er iemand bestaat met Clark's capaciteiten. Clark zou worden aangeduid als een freak, en waarschijnlijk zou de regering wetenschappelijke experimenten op hem uitvoeren. Kevin Costner is fantastisch in de rol als zijn vader en met de meeste van zijn scènes die plaatsvinden met Clark als een kind, krijg je een goed beeld van hoe de vader zoon relatie in elkaar steekt.

  Nadat jonge Clark een School Bus vol kinderen redt door de bus uit de rivier te duwen, beginnen sommige van de kinderen te praten over Clark's krachten. Zijn vader is bezorgd over het incident. Clark vraagt, "wat moest ik doen? hen laten sterven?" "Misschien", reageert zijn vader. Jonathan Kent is niet ongevoelig, integendeel. Hij heeft de vooruitziende blik om te doen wat goed is voor het grotere goed van de mensheid.

  man-of-steel-sequel.jpg

  Voor Henry Cavill, een relatief onbekende acteur is dit de eerste grote rol, maar het had helemaal anders kunnen lopen. hij was in de running voor james bond maar ze vonden hem te jong en de rol ging naar Daniel Craig, en dan was hij ook in de running voor de hoofdrol voor de twilight films maar daar vonden ze hem dan te oud. Deze rol is hem op het lijf geschreven, veel tekst heeft hij niet dat viel me wel op maar wie maalt er nu op een paar zinnen meer of minder al je nu een superman hebt die bijna uit zijn pak barst.

  Men of steel brengt ons Amy Adams, een van de betere actrices van haar generatie als Lois Lane, Lane's belangrijkste doel in de film is als verslaggeefster zoveel mogelijk te weten te komen over Superman en waar hij vandaan komt, haar bevindingen helpen uiteindelijk tot de ontwikkeling van zijn karakter. We leren praktisch niets over Lane, en terwijl ze momenten van van moed toont, moet ze uiteindelijk alijd gered worden Superman. Amy Adams is zeer aardig in de rol en naast dat ze ook mooi oogt, straalt ze echt uit dat ze een reporter is die heel ver gaat om een goed verhaal te brengen.

  man-of-steel.jpg

  De kern van het verhaal is hetzelfde als in andere films. In en 20 minuten durende openingsscène zien we Krypton op de rand van vernietiging door toedoen van Generaal Zod (Michael Shannon), zodat Jor-El beslist om zijn pasgeboren zoon in een ruimtevaartuig te plaatsen richting de aarde. Jor-El's vrouw is niet zo gek over het idee maar Jor-El overtuigt haar dat ze geen andere keuze hebben. Dus landt baby Kal-El op aarde waar hij  gevonden word door Martha Kent (Diane Lane) en de bovengenoemde Jonathan Kent die hem opvoeden als het hun eigen kind was.

   

  russell-crowe-superman-man-of-steel-500x231.png

  Clark groeit uit tot een man dankzij de waarden die hij mee kreeg van zijn aardse ouders.  Vervolgens moet hij uitgroeien tot 'superman'. Hoewel Jor-El in de eerste sequentie van de film sterft, verschijnt hij vaak in spirituele vorm, met alle herinneringen en emoties van zijn sterfelijke zelf. Hij geeft vaderlijke wijsheid aan zijn zoon die Jonathan Kent niet kon geven, bijvoorbeeld hoe hij Generaal Zod en zijn leger moet verslaan. 

  Man of steel maakt veel goed waar Superman Returns de fout in ging, en ik zal eerlijk zijn toen men melde dat Zack Snyder de man werd om deze film in goede baan te leiden had ik er echt geen goed oog in zeker nadat hij eerder de rotslechte watchmen bracht, maar hij levert voor mij zijn eerste goede film. De film is goed gemaakt en draagt een emotioneel gewicht dat in de andere films ontbrak. Tuurlijk, een scène waar we zien hoe Superman leert vliegen is vreemd (Superman kan vliegen, er is geen behoefte om te weten hoe). Maar nu dat de basis is al aangelegd, wordt het vervolg waarschijnlijk nog veel beter.

  Volg ons op twitter @gellimo

  en op facebook op de films en series pagina