• Iron Man 3 Review

  marvel, disney, comicbook, action, franchise, international, robert downey jr, gwyneth paltrow, ben kingsley, jon favreau, guy pearce, don cheadle Ik ga al onmiddellijk met de deur in huis vallen Iron Man 3 is niet dé zomer blockbuster geworden die ik gehoopt had, hij wel aanzienlijk beter dan Iron Man 2, maar ik had na het bekijken niet het wouw gevoel. iedereen die als ik een meer serieuze en donkere Iron Man-film verwachte, gaat worden teleurgesteld. iron Man 3 probeert op zijn manier de The Dark Knight van de marvel frachise te zijn maar komt daar helemaal niet in de buurt van. Het probleem is heel simpel Iron man heeft altijd afgehangen van de humor die Robert Downey Jr bracht als Tony Stark, terwijl het personage Bruce Wayne vertolkt door Christian Bale van in het begin heel serieus is.

  Nu ze hebben al wel bewezen dat het de mix tussen humor en het serieuze kan met the Avengers maar dat komt volgens mij omdat iron man daar niet het hoofdpresonage is in de avengers is iron man meer het komische typetje.

  Wat ik wel verwarrend vond was dat de film direct verbonden was met de Avengers film, zo wist ik even niet wat er gebeurde toen Tony Stark een angst aanval kreeg toen een jongentje hem vroeg hoe het voelde om in een wormgat te vliegen en of de ruimte wezens terug kwamen. Ik had echt een tijdje nodig om de link tussen The Avengers leggen ze hadden er volgens mij toch op zijn minst de visueele link naar the avengers film, die maar heel kort voorkwam en waar je moeilijk aan uitkwam iets vroeger in de film kunnen plaatsen zodat het direct duidelijk was met welke problemen Tony Stark sukkelde.

  marvel, disney, comicbook, action, franchise, international, robert downey jr, gwyneth paltrow, ben kingsley, jon favreau, guy pearce, don cheadle


  Wat ik ook jammer vond was dat Tony stark meer voorkomt dan iron man, zo hebben we in begin een paar iron man momenten en tegen het einde en daar tussen in is het gewoon Tony Stark die we te zien krijgen. Nu wat ik wel goed vond waren de slechterikken van dienst, zo krijgen we met de Mandarin een soort bin laden type dat de bevolking angt in boezemd maar meer geslaagd vond ik de bijna onverwoeste soldaten. Je blijft je telkens afvragen van hoe krijgt men deze nu gedood.

  Nu het einde van de film laat me toch achter met een paar vragen is dit het einde van Iron Man? nee dit kan niet wat we zien hem terug in het vervolg van The Avengers en zoals we al merkten zijn de verhalen aan elkaar gelinkt. Wat gebeurt er met Pepper en mensen die de film gezien hebben begrijpen mijn vraag (niet te veel spooilers plaatsen voor de mensen die de film nog moeten zien). Als we de film puur op visuele effecten gaan beoordelen is dit een zeer goede film, maar ondertussen zijn we dit wel allemaal gewoon en beginnen we toch naar meer punten te kijken om een film een juiste beroordeling te geven en daardoor ben ik persoonlijk iet wat teleurgesteld met wat ik te zien kegen.

  Volg ons op twitter op @gellimo

  en op facebook op de films en series pagina

 • Verschrikkelijk plotwendingen die goede films volledig ruïneren

  Je kent het gevoel. Je bent een film aan het kijken en je bent totaal mee in het verhaal en je begint te denken "Wow, dit is echt een geweldige film !" En dan gebeurt het: een plot twist zo stom, zo zinloos, zo onzinnig die de film in een neerwaartse spiraal doet terechtkwomen die gewoon niet kan hersteld worden. Als de film gedaan is bijf je achter met het gevoel van verdriet en woede — alles ging zo goed tot die stomme plot twist!

  volg ons als we een blik werpen op een paar films de heel goed waren tot er een plot twist kwam die de film niet meer te boven kwam.

   

  1 The Village

  'The Village' heeft de laatste jaren zo'n een slechte reputatie gekregen dat veel mensen vergeten hoe sterk het eerste uur van de film wel was. Het voelde aan of het was uit het zelfde hout gesneden als M. Night Shyamalan's sterkste films, The Sixth Sense.' Een geïsoleerde dorp midden in de bossen die zijn "wapenstilstand" met de monsters in het omliggende bos  ziet geschonden wordenen. het levert ons een paar echt goede horror momenten op... en dan wordt er onthuld dat de monsters niet echt zijn en dat de stads ouderlingen enge kostuums aandoen om hun mensen aan lijntje te houden. En om het nog erger te laten worden wordt onthult dat het verhaal in de hedendaagse tijd afspeeld, waar door we ons toch een paar vragen beginnen te stellen over heel de logica in de film.

  plot-twists-the-village.jpg

   

  2 Life of Pi

  Net als de roman is 95% van "the life of pi' een prachtige, hartverscheurende en een werkelijk originele film. Maar tegen het einde, krijg je een wrang gevoel want alles wat je hebt gezien blijkt allemaal niet gebeurt te zijn. Het verhaal van de jongen die probeert om te overleven op een reddingsboot met alleen een tijger als gezelschapt is leugen, een fantasievol verhaal verzonnen omdat de jongen zag hoe zijn moeder vermoord werdt door een andere overlevende deze hem dood. De tijger is een metafoor voor... wie intresseert het nog. Al die mooie, fantastische en spannende dingen je gezien waren van geen enkel belang.

  plot-twists-life-of-pi.jpg

  3 Brave

  Hoewel de grote twist in Pixar's 'Brave' vrij slecht is, treft de marketing voor de film de grootste schuld, die de werkelijke plot van de film omzeilden en het publiek een echt rot slechte plotwending gaven. De film werd verkocht als een verhaal over een Schotse prinses die rebelleed tegen haar controlerende familie, die haar in huwelijk willen dwingen... maar het gaat eigenlijk over de moeder van de prinses die op magische wijze veranderdt in een beer. Het is een schokkende en pijnlijke oninteressante bocht in een anderszins prachtig geanimeerd en vaak grappig avontuur.

  plot-twists-brave.jpg

  4 The Dark Knight Rises

  Christopher Nolan's derde Batman film heeft zijn billijk aandeel van problemen, maar veel van hen zijn vergeeflijk dankzij de enorme reikwijdte en ambitie van het hele ding. Een last-minute twist ondermijnt echter zowel de climax van de film en haar meest memorabele schurk. De openbaring dat Marion Cotillard Miranda Tate eigenlijk de dochter van de kwaadaardige Ra's Al Ghul is, is een verrassend moment, maar het gebeurt te laat in de film om echt effect te hebben een het degradeerd Bane onmiddellijk tot een overtollig personage. De laatste achtervolging waar de echt interessante bad guy is verdwenen is kan ons dan toch niet echt meer boeien.

  plot-twists-dark-knight.jpg

  5 Hancock

  'Hancock' is geen meesterwerk, maar het is een plezierige en typische Will Smith film, het soort waar hij zijn carrière mee opgebouwd heeft. Smith zijn vertolking van een dronken, onverantwoorde superheld is leuk en het is nog leuker om te zien als hij probeert zijn leven terug op de rails te krijgen. Maar dan leren we dat hij een soort van oude god is... en dat hij getrouwd was met Charlize Theron's personage... en dat ze ook een superheld is. 'Hancock' brengt ons een mythologische superhelden film die verdeeld is in tweedelen, het leuke deel en het saaie deel.

  plot-twists-hancock.jpg

  6 The Mist

  Frank Darabont's verfilming van Stephen King's The Mist, is voor het meeste van de tijd perfect, het verhaal gaat over een geheimzinnige mist vol monsterlijke wezens dat een klein stadje inneemt, en een paar dozijn mensen in de lokale supermarkt vast zet. Natuurlijk gaan de dingen van erg (monsters!) naar erger (grotere monsters!). En een kleine groep onder leiding van Thomas Jane weet te ontsnappen. Ze rijden tot ze zonder benzine vallen en vervolgens zien ze geen einde aan de mist, ze laten een geweer rondgaan en iedreen ontneemt zich van het leven. Nadat Jane de laatste kogel heeft gebruik op zijn zoon, stapt hij uit de wagen om zicht te laten vermoorden door de monsters, om dan te ontdekken dat het leger is aangekomen en de mist aan het optrekken is. Het is een overdreven nihilistisch einde dat aanvoelt als een trap op de verkeerde plaats. King's mysterieuze open einde wordt hier gebruikt om gewoon maar schokkend te zijn.

  plot-twists-the-mist.jpg

  7 Return of the Jedi

  De Empire Strikes Back' had één van de beste wendingen in de filmgeschiedenis, maar 'Return of the Jedi' boodt ons één van de meest nutteloze. Hoe dom is het dat Prinses Leia en Luke Skywalker broer en zus zijn? Het maakt de seksuele spanning tussen de twee in de originele 'Star Wars' griezelig en verschrikkelijk op alle mogelijke manieren, en het maakthet Star Wars universum  aanzienlijk kleiner aanvoelen door twee personages die niets met lekaar gemeen hebben broers en zussen te maken. De trilogie gaat zo niet meer over een galactische strijd maar over een disfunctionele familie. 'Return of the Jedi' heeft zijn nog een paar problemen (het is gemakkelijk de slechtste film van de originele trilogie), maar dit was wel het ergste.

   

  plot-twists-jedi.jpg

  8 Sunshine

  Danny Boyle's 'Sunshine' is een verhaal van een ruimteschip met als missie onze stervende zon met een explosief zo groot Manhattan terug te activeren. De film brengt de eenzaamheid van het zo ver van huis zijn en het enorme mentale probleem van de bemanning op hun zelfmoord missie. Voor de eerste helft is 'Sunshine' een uitzonderlijke sci-fi horrorfilm, iets echt uniek en bijzonder. En dan vinden onze helden het verloren gewaande schip dat de missie voor hen probeerde. Ze maken kennis met de kapitein, die gek is geworden en zijn volledige bemanning vermoord heeft. En vervolgens probeert de krankzinnige kapitein iedereen te doden. Door de invoering van een eendimensionale schurk in deze originele science fictionfilm, wordt 'Sunshine' niet meer dan een film over een enge slechte man met een scherpe wapen. Het is een schande.

  plot-twists-sunshine.png

   

  Welke van deze vreselijke plotwendingen denk je dat het ergsteis ? Zijn er die we vergeten zijn? geef een commentaren en laat ons weten wat u denkt!

  Je kan ons volgen op twitter @gellimo

  en op facebook op de films en series pagina
 • We're the millers trailer

  ennifer Aniston, Jason Sudeikis, Emma Roberts, Nick Offerman, Kathryn Hahn, Will Poulter, Ed HelmsJennifer Aniston en Jason Sudeikis spelen samen de hoofdrol in de komedie We're the millers, Aniston speelt de rol van een prostituee die doet alsof ze is getrouwd met een wiethandelaar, gespeeld door Jason Sudeikis. Dit doet ze om hem van een alibi te voorzien. om helemaal op een doodnormaal gezien te lijken gebruiken ze twee jonge delinquenten die moeten voordoen als hun kinderen. Met zijn vieren gaan ze op naar Mexico om een enorme lading wiet de grens over te krijgen.     

   

  Studio: Warner Bros Pictures
  Release: 9 Augustus, 2013
  Regie: Rawson Marshall Thurber
  Schrijvers Bob Fisher, Steve Faber, Sean Anders, John Morris
  Cast: Jennifer Aniston, Jason Sudeikis, Emma Roberts, Nick Offerman, Kathryn Hahn, Will Poulter, Ed Helms
  Genre: komedie

  Volg ons op twitter @gellimo
  en op Facebook op de films en series pagina