• The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn review

  paramount, cg, family, fantasy, comicbook, international, jamie bell, daniel craig, andy serkis, simon pegg, nick frost, gad elmaleh, toby jones, mackenzie crookEen film die ik in graag in de bioscoop wou zien maar door te weinig tijd nu pas op dvd gezien heb is The adventures of tintin: the secret of the unicor, of zoals wij het kennen de avonturen van kuifje: het geheim van de eenhoorn. Nu veel strips van kuifje heb ik nooit gelezen ik was meer een suske en wiske fan en de kuifje strips waren nu niet echt mijn ding. Maar toen ik hoorde dat er een animatiefilm kwam wou ik deze wel zien, maar ik wou wel eerst weten hoe het er ging uitzien.

  Toen ik de trailer zag was ik helemaal overtuigd, want daarin zag je dat de kwaliteit echt wel super was. Maar ik moest dus wacht tot de film op dvd was en dat is wel jammer want in de bioscoop zou het nog veel intenser geweest zijn. De film lijkt hard op een animatie film over indiana jones vol actie en avontuur en oke het gaat er soms wel wat serieus over maar dat kan want daarom is het ook een animatiefilm.

  En animatiefilm vind is zelfs al een verkeerd woord, het is zo afgewerkt en alles is zo levensecht dat je soms echt wel denkt dat je naar een gewone film aan het kijken bent. Ik kijk nu al uit naar de volgende kuifje film

  het verhaal: De nieuwsgierige reporter Kuifje en zijn trouwe hondje Bobbie ontdekken dat een model van het prachtige oude zeilschip 'De Eenhoorn' een geheim met zich meedraagt. Meegevoerd in een eeuwenoud mysterie, krijgt hij het aan de stok met de boosaardige Sacharin, die weet dat Kuifje een belangrijke aanwijzing bezit naar de grote schat van de snode piraat Scharlaken Rackham. Geholpen door de moedige Bobbie, de onstuimige kapitein Haddock en de stuntelige detectives Jansen en Janssen, reist Kuifje de halve wereld af, constant op de hielen gezeten door de vijand. Hij moet slimmer en sneller zijn dan de rest om het Geheim van de Eenhoorn te ontrafelen..

  Studio: Paramount Pictures
  Release: 26 Oktober 2011
  Regie: Steven Spielberg & Peter Jackson
  Schrijver: Steven Moffat, Edgar Wright, Joe Cornish
  Cast: Jamie Bell, Daniel Craig, Andy Serkis, Simon Pegg, Nick Frost, Gad Elmaleh, Toby Jones, Mackenzie Crook
  Genre: Animatie Film

 • Tower Heist Review

  32437.thumb.jpgAls je Ben Stiller en Eddy Murphy samen in een film heb dan denk je onmiddellijk dit gaat een knotsgekke komedie zijn, maar soms is dit niet echt zo. Tower Heist is geen knotsgekke komedie maar een leuke actie komedie met een goede cast.

  Dus in deze film geen platte humor, maar een oerdegelijk verhaal met af en toe een grappige noot die zeer goed getimed zijn in het verhaal. Ik geef eerlijk toe dat ik ook eerst verwachte dat het een film zou zijn die van de ene komische noot in de andere viel en dat ik in begin van de film dacht van wanneer gaan we hier nu eens lachen. Maar naarmate de film verder ging begon ik echt mee te leven met de personages waardoor ik dit al snel uit mijn gedachte zetten.

  Het verhaal van de fim gaat over Wanneer het personeel van een luxeflatgebouw aan Central Park ontdekt dat de penthousemiljardair er met hun pensioengeld vandoor wil, zinnen ze op de ultieme wraak: een overval om terug te eisen wat hen toekomt.

  Josh Kovacs (Stiller) is al meer dan tien jaar manager van een van de meest luxueuze en best beveiligde flatgebouwen in New York. Niets ontgaat de waakzame Josh. In de hoogste en chicste flat van zijn gebouw woont de Wall Street-gigant Arthur Shaw (Alan Alda), die huisarrest heeft omdat hij twee miljard dollar van zijn investeerders stal. Wie van zijn fraudeslachtoffers het hardst werd getroffen? Het personeel van het flatgebouw, van wie hij de pensioenen moest beheren.

  Enkele dagen voor Arthur vrijuit zal gaan voor de perfecte misdaad, roept het team van Josh de hulp van kleine boef Slide (Murphy) in, om het bijna onmogelijke uit te voeren: de diefstal van wat zich volgens hen in Arthurs streng bewaakte flat bevindt. De nieuwbakken dieven kennen het gebouw op hun duimpje. Eigenlijk hebben ze de plek al die jaren verkend, zonder het te beseffen.

  Studio: Universal Pictures
  Release: 23 November 2011
  Regie: Brett Ratner
  Schrijvers: Ted Griffin, Jeff Nathanson
  Cast: Ben Stiller, Eddie Murphy, Casey Affleck, Alan Alda, Matthew Broderick, Judd Hirsch, Téa Leoni, Michael Peña, Gabourey Sidibe
  Genre: Actie, Komedie


 • this means war

  20th fox, action, adventure, comedy, international, reese witherspoon, chris pine, tom hardy, chelsea handler, til schweiger, abigail spencal en tijdje hoor je op de radio niets anders dan de reclame voor deze film, ik had er nog geen trailer van gezien dus heb ik deze maar even opgezocht en ik moet zeggen het ziet er inderdaad niet slecht uit.

  2 vrienden die elkaar al jaren kennen en samen CIA agenten zijn staan plots voor een moeilijke keuze als ze elk verliefd worden op de zelfde vrouw. hun vriendschap word heel hard op de proef gesteld als ze beiden al hun CIA trukjes boven halen om toch maar er voor te zorgen dat ze voor één van hun twee zou kiezen.

  Studio: 20th Century Fox
  Release: 22 Februari, 2012
  regie: McG
  Schrijver: Timothy Dowling, Simon Kinberg
  Cast: Reese Witherspoon, Chris Pine, Tom Hardy, Chelsea Handler, Til Schweiger, Abigail Spencer
  Genre: Actie, Adventuur, Komedie