• Contagion Review

  78156.jpgWel elk onderwerp word tegenwoordig verfilmd maar over verspreiding van ziektes moet je vaak tevreden zijn met tv films, en die gaan dan vaak het grote publiek voorbij. Maar nu heb je toch een grote productie met grote namen die dit onderwerp aanpakt "Contagion".

  In de film zien we hoe een simpele virale infectie miljoenen mensen treft, en hoe de mensen die er moeten voor zorgen dat er een medicijn voor komt onder enorme druk komen te staan. Het is een film die je ontzettend hard aan het denken zet omdat wat ze vertellen ook echt waar is, kijk maar naar de Sars epidemie en de Mexicaanse griep.

  De film beschikt over een ijzersterke cast Matt Damon, Laurence Fishburne, Jude Law, Gwyneth Paltrow en Kate Winslet maar geen enkele van deze heeft echt een uitgesproken rol die de film moet dragen, en dat is ook niet nodig want het verhaal opzicht is goed genoeg zelf zonder deze sterke cast had deze film goed geweest, maar dan had die waarschijnijk gewoon maar op tv te zien zijn geweest.

  Contagion is een aangrijpende film die zeker moet gezien worden als is het gewoon om de mens duidelijk te maken met welke gevaren dat je elke dag in contact kan komen.

  In deze film volgen we de razendsnelle verspreiding van een dodelijk virus. Een paar dagen na de besmetting volgt de dood. Terwijl deze pandemie groeit, is de hele medische wereld in rep en roer om een geneesmiddel te vinden en om de paniek onder de mensen te bedwingen. Aan de andere kant zien we de mensen die voor hun overleving vechten en voor hun geliefden zorgen. Een totaalbeeld van een gemeenschap die totaal ineenklapt door dit luchtgedragen virus.  

   

  Studio: Warner Bros Pictures
  Release: September 9, 2011
  Regie: Steven Soderbergh
  Schrijver:Scott Z. Burns
  Cast: Marion Cotillard, Matt Damon, Laurence Fishburne, Jude Law, Gwyneth Paltrow, Kate Winslet, Chin Han, Elliott Gould
  Genre: Action, Adventure, Thriller

   


 • killer elite Review

  psize.php.jpgje hebt actie films en je hebt actie films, wat een zin hoor ik jullie al zeggen ik wil gewoon duidelijk maken dat je actie films hebt waar het van begin tot het einde schieten en onplofingen zijn en je hebt er waar het verhaal het belangrijkste is.

  Nu Killer elite behoort tot de laatste groep, een film die gebasseerd is op waargebeurde feiten, waarschijnlijk zal alles wel iets feller uitgebeeld zijn dan hoe het in werklelijkheid gebeurd is maar het blijft dan ook een actie thriller.

  De film brengt ons terug naar de jaren 80 waar huur moordenaars  Danny Bryce (Jason Statham), Hunter (Robert DeNiro), Davies (Dominic Purcell), en Meier (Aden Young)  in Mexico zijn om iemand te vermoorden als Bryce gewond raakt besluit hij te stoppen met zijn werk en zich terug te trekken. Dat verloopt goed tot hij een bericht krijgt dat Hunter gevangen gehouden wordt in oman.

  Bryce reist af naar oman en krijgt te horen dat hunter een job heeft aangenomen voor 6 miljoen dollar maar dat hij deze niet kon uitvoeren, Bryce neemt de job over om zo hunter te bevrijden. De job bestaat om 3 Britse SAS soldaten die de zonen van de sheikh dode te vermoorden.

  Het lijkt simpel maar de Briste SAS soldaten zijn de elite soldaten van het britse leger en als één van hen merkt dat iemand achter de soldaten zit begint deze een jacht naar Bryce.

  ik vond killer elite geen slechte film, al had ik in begin het gevoel van dit word niet mijn stijl van film, maar als de film vorderde wil je echt wel weten hoe alles afloopt.

  Studio: Open Road Films
  Release: September 23, 2011
  Regie: Gary McKendry
  Schrijvers: Gary McKendry, Matt Sherring
  Cast: Jason Statham, Clive Owen, Robert De Niro, Yvonne Strahovski, Dominic Purcell, Aden Young, Ben Mendelsohn, Lachy Hulme, Firass Dirani, Grant Bowler, Adewale Akinnuoye-Agbaje
  Genre: Action, Thriller
 • Prometheus trailer

  Prometheus,20th fox, Noomi Rapace, Michael Fassbender, Charlize Theron, Idris Elba, Sean Harris, Kate Dickie, Logan Marshall-Green, Patrick Wilson,Damon Lindelof, Jon Spaihts, Ridley ScottRidley Scott regisseur van Alien en Blade runner keert terug naar het gerne dat hij heeft helpen bepalen. et Prometheus, creeërt hij een mythologie, waarin een team van ontdekkingsreizigers een aanwijzing van de oorsprong van mensheid op Aarde ontdekt, die hen leidt op een opwindende reis tot de donkerste hoeken van het heelal. Daar, moeten zij een angst aanjagende slag leveren om de toekomst van het menselijke ras te bewaren. 

  Studio: 20th Century Fox
  Release: June 8, 2012
  Regie: Ridley Scott
  Schrijvers: Damon Lindelof, Jon Spaihts, Ridley Scott
  Cast: Noomi Rapace, Michael Fassbender, Charlize Theron, Idris Elba, Sean Harris, Kate Dickie, Logan Marshall-Green, Patrick Wilson