• the Thing Review

  1006621_nl_the_thing_1319102577609.jpgIedereen heeft wel een lijstje met films waar een scene in zit die je altijd bij zal blijven, nu ik heb zo een hele reeks films maar in de categorie horror heb ik er zo drie. Het hoofd dat omdraait in the exorcist, de verandering van mens naar weerwolf in American werewolf in londen en het hoofd waar poten uitkomt en begint rond te lopen in the thing.

  Nu van die laatste hebben ze een nieuwe versie gemaak, alé nieuwe versie het is eingenlijk een prequel op de oudere film. En dat het een prequel is dat vind ik nu wel best leuk omdat hadden ze er een remake van gemaakt dan wist je te goed wat er ging gebeuren. Nu wist ik ook wel wat er ging gebeuren omdat het verhaal niet veel verschilt met de eerdere verschenen versie, maar toch was het ietjes anders.

  The Thing is een horror film met een monster natuurlijk maar ook een film waar je, je afvraagt wie is er nu besmet en is, en dus het monster is. Maar al vrij snel heb je door wie het is en is de spannig wordt wat minder en blijbaar merkte de makers dit ook en staken ze er wat gruwelijke beelden in met het monster zodat je een lekkere horror film op je scherm krijgt.

  1006621_the_thing_1317372956176.jpg

  Antarctica, een buitengewoon en prachtig continent. Daar bevindt zich ook een afgelegen basis waar een belangrijke wetenschappelijke ontdekking plots een strijd op leven en dood wordt, wanneer een internationaal team een alien opgraaft. Het wezen, dat per toeval op de kolonie wordt losgelaten, kan elke levensvorm aannemen. Het ziet eruit als een mens, maar blijft buitenaards binnenin. In de thriller The Thing verspreidt paranoia zich als een epidemie in de groep van onderzoekers, die een voor een besmet raken door iets mysterieus van een andere planeet.
  Paleontologe Kate Lloyd is naar het afgelegen gebied afgezakt voor de expeditie van haar leven. Ze vervoegt een Noors onderzoeksteam dat per toeval op een vreemd ruimteschip in het ijs stootte, en ontdekt zo een organisme dat eeuwen geleden lijkt te zijn gestorven tijdens de crash. Maar het staat op het punt te ontwaken.
  Wanneer een eenvoudig experiment het wezen uit het ijs bevrijdt, moet Kate samen met piloot Carter verhinderen dat alle teamleden een voor een worden gedood. In dit onherbergzame gebied zet de parasiet, die alles wat hij aanraakt kan nabootsen, de mensen tegen elkaar op om zo te kunnen overleven en zich te verspreiden.

   


 • Tukker & Dale vs Evil review

  1006926_nl_tucker___dale_vs_evil_1310563085047.jpgAf en toe heb ik zin in een film die een beetje anders is dan de meeste films, en met Tukker & Dale vs Evil heb ik zo eentje gevonden. Het is een horror komedie waarbij de twist in het verhaal zeer amusant is. Nu het is geen horror komedie zoals de scary movie reeks waar men de spot dreef met andere horror films, nee dit is een film met zijn eigen uniek verhaal.

  tja uniek op het eerste zicht zou je het zo niet noemen, een stel studenten die gaan kamperen in de bos die onderweg een paar lokale bewoners tegen komen die er toch wat eng uit zien. Dus niet zo uniek, je denkt die lokale bewoners gaan die jongeren één voor één vermoorden. Maar dan komen we aan het humor gedeelte deze lokale bewoners Tukker en Dale dus willen de jongeren helemaal niet vermoorden het is zelfs het tegenovergestelde ze redden een meisje van de verdrikkingsdood. Maar de jongeren rennen toch voor hun leven en laten hun vriendin achter bij Tukker en Dale die dan op hun beurt beslissen om het meisje naar hun huisje te nemen.

  De jongeren zijn dan van hun kant vast besloten om hun vriendin te redden, maar hoe hard ze ook proberen door meestal een stom voorval vinden ze toch één voor één de dood. Tukker en Dale worden zonder maar iets te doen aan zien als bruute moordenaars.

  ik vond dit een leuke, grappige horror film en ja het blijft toch een horror want je zit kelen doorgesneden worden, bloed rondvliegen en vingers afgehakt worden zoals in een echte slacher film.

 • Rampart trailer

  Los Angeles, 1999 agent Dave Brown (Harrelson) is een vietnam veteraan en behoort tot  de Rampart-afdeling van de Politie van Los Angeles. vol overgave doet hij het vuile werk en hanteerd daarbij zijn zijn regels van gerechtigheid.

  Vaak vervagen de lijnen tussen goed en kwaad om zijn helden status te behouden, maar als hij wordt gefilmd terwijl hij een verdachte bijeen slaagt,  bevindt hij zich in een persoonlijke en emotionele neerwaartse spiraal als de gevolgen van zijn vroegere zonden en zijn weigering om zijn manieren te veranderen. Als zijn acties worden gelinkt aan een groot coruptie schandaal wordt zijn leven nog zwaarder.

  wat overblijft op het einde, is een man ontdaan van al zijn pretentie, machismo, chauvinisme, arrogantie, seksisme, homofobie, racisme, agressie, maar is het genoeg om hem te verlossen als een man?